سخنگوی وزارت امور خارجه:

برخی کشورهای اروپایی جدیت لازم را در مذاکرات ندارند/ آمریکایی‌ها در ۶ دور مذاکره به دنبال حفظ میراث ترامپ بودند

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به یادداشت مشترک وزیر خارجه انگلیس با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت: این اقدام نشان می‌دهد نه تنها برخی از این کشورها در مذاکرات جدی نیستند بلکه بدنبال ایجاد زمینه‌هایی هستند برای این که این گفت و گوها تکثیر پیدا کند.

برخی کشورهای اروپایی جدیت لازم را در مذاکرات ندارند/  آمریکایی‌ها در ۶ دور مذاکره به دنبال حفظ میراث ترامپ بودند

سعید خطیب‌زاده روز دوشنبه در نشست خبری با تبریک روز جهانی همبستگی با مردم مظلوم فلسطین، گفت: فلسطین برای ما یک آرمان غیرقابل خدشه است و رنج و آلام مردم مظلوم آن سرزمین در دهه‌های گذشته هیچگاه از ذهن مردم ایران پاک نمی‌شود.

وی با بیان اینکه رژیم اشغالگر قدس همه قوانین بین‌الملی را زیر  پا گذاشته و همچنان در راستای نقض حقوق فلسطین عمل می‌کند، گفت: ما ضمن تاکید مجدد بر عزم جمهوری اسلامی در حمایت از حقوق حقه مردم فلسطین، عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با اسراییل را محکوم می کنیم چون آرمان فلسطین فراموش شدنی نیست.

خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره یادداشت مشترک وزیر خارجه انگلیس و وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در روزنامه دیلی تلگراف گفت: این که وزیر امور خارجه انگلیس در شب گفت و گوهای وین با طرفی که از روز اول تمامی تلاشش را کرده که برجام امضا نشود و برجام از بین برود و امروز هم به عنوان مخالف اصلی گفت و گوها در وین و احیای برجام است، یادداشت مشترک می‌نویسد، وقتی این آرایش را می‌بینید متوجه می‌شوید که دست کم برخی کشورهای اروپایی با اراده لازم برای رفع تحریم‌ها به وین نمی‌آیند.

وی یادآورشد: علاوه بر این نشان می‌دهد نه تنها برخی این کشورها جدی نیستند بلکه بدنبال ایجاد زمینه‌هایی هستند برای این که این گفت و گوها و مذاکرات تکثیر پیدا کند و اجرای برجام به طور موثر اتفاق نیفتد. این کاملا روشن هست، تو اول بگو با کیان دوستی من آنگه بگویم که تو کیستی. 

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره چگونگی راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها اظهار کرد: ما تاکید کردیم که به دنبال راستی آزمایی اقدامات ایالات متحده ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستیم و این یکی از خطوط اصلی ما در گفت وگوها و مذاکرات خواهد بود.

ایران با اراده جدی و حسن نیت وارد مذاکرات شده است

وی با بیان اینکه هیات مذاکره‌کننده با عزم و اراده جدی وارد وین شده و به گفت و گوهای نتیجه بخش فکر می‌کند،گفت: اگر تیم طرف مقابل برای اطمینان از رفع تحریم‌های فراسرزمینی وارد مذاکرات شود، آن وقت مذاکره در مسیر درستی قرار دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: به گمانه‌زنی‌ها دامن نزنید اگر آمریکا با این اصل به میدان بیاید که بخواهد بن بست را حل کند، گفت و گوها در مسیر درست خواهد بود.

خطیب زاده در پاسخ به این سوال که آیا هنوز بن‌بست‌های وین باقی مانده است، گفت: مسئول وضعیت فعلی که در آن قرار داریم چه از حیث خروج و چه تحریم و هم از حیث بن بستی که در دور قبلی اتفاق افتاد، ایالات متحده است.آمریکا هم مذاکرات را تطویل کرد و هم بخشی از بن‌بست‌ها را طوری تعریف کرده که اگر برای حل و فصل این بن بست‌ها به وین نیاید شرایط سختی خواهیم داشت. آنچه می‌توانم بگویم این است که اراده جدی با عزم واقعی و حسن نیت امیدواریم در زمان ممکن برای رفع تحریم‌های ایالات متحده اقدام کنیم و اگر این اتفاق بیفتد نتایج آن به سرعت قابل اعلام شدن است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات اخیر رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر مذاکره مستقیم دو طرف و نیز جدیت تهران در مذاکرات گفت: ما با اراده جدی و حسن نیت وارد وین شده‌ایم و اگر ایالات متحده برای رفع واقعی تحریم‌ها بیاید قطعا می‌تواند بلیت بازگشت به اتاق برجام را دریافت کند وگرنه همچنان خارج از میز برجام خواهد ماند. فراموش نکنند آنانی که این حرف‌ها را امروز می‌زنند  خود  بخشی از این کارزار شکست حداکثری هستند که ترامپ ایجاد کرده بود.

آمریکایی‌ها در ۶ دور مذاکره به دنبال حفظ میراث ترامپ بودند

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها متاسفانه در ۶ دور مذاکره وقت ما و انرژی 1+4را گرفتند تا میراث شکست خورده ترامپ را حفظ کنند. توصیه من این است برای این هدف به وین بیایند که تحریم‌هایی که از سال 2015 علیه ایران اعمال کردند، برطرف و بن بست‌ها حل شود. برچسب‌های ساختگی علیه ایران که باید مر تفع شود.

خطیب‌زاده با بیان اینکه الان در ابتدای گفت و گوها در دولت جدیدی هستیم که با حسن نیت و عزم و اراده واقعی و با هدف یک سری گفت و گوهای نتیجه بخش وارد شده است، گفت: طرف‌های ما این پنجره فرصت را مغتنم بشمارند چون این پنجره فرصت تا ابد باز نخواهد ماند.

 این دیپلمات کشورمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا می‌شود هم به برجام رسید و هم صنعت هسته‌ای را حفظ کرد، گفت: دوگانه‌ها را قبول نداریم همانقدر که بر حفظ و صیانت صنعت هسته ای معتقدیم، همانقدر در جهت رفع تحریم‌های ظالمانه حرکت می‌کنیم و به خنثی‌سازی اهرم فشار می پردازیم و هیچ یک از راهبردها را جایگزین راهبرد دیگر نکردیم.

هیچ گفت وگوی دوجانبه با هیات آمریکایی انجام نمی‌شود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا با آمریکا در وین مذاکره مستقیم خواهیم داشت، گفت: خیر.هیچ گفت و گوی دوجانبه با هیات آمریکایی انجام نمی‌شود.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان درباره حواشی ایجاد شده درباره ترکیب تیم مذاکره کننده ایران گفت: جمله معروفی است که می‌گوید به متن توجه کنید نه به حواشی البته این حاشیه‌ای که همه دوست دارند بر متن غلبه کند، از عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل یک تیم ملی، استفاده از ظرفیت ملی و اراده جدی برای رفع تحریم‌هایی که ضد ایران اعمال شده، حکایت دارد.

وی افزود: ترکیب هیات مذاکره کننده ایران در وین نشان می‌دهد ما در چه ابعادی برای رفع تحریم‌ها تمرکز خواهیم کرد. اینها با همان رویکرد دولت سیزدهم که رفع تحریم‌هاست با جدیت در وین حاضر شدند.

خطیب‌زاده در پاسخ به اینکه آیا این خبر آمریکا که یک ملوان ایرانی را نجات داده درست است یا نه، گفت: از جزییات اطلاع ندارم و موضوع را باید از نیروی مرزبانی و مسلح بپرسید.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به سفر باقری معاون سیاسی وزیر خارجه به منطقه گفت: وزارت امور خارجه بخش موثری از اقدامات خود را در کشورهای همسایه پیگیری می‌کرد به ویژه طی ماه‌های اخیر در چهارچوب سیاست همسایگی روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس را پیگیری کرده است. در این راستا آقای باقری طی هفته های اخیر به عمان و در ادامه به کشورهای کویت و امارات سفر کرد.

 این دیپلمات عالیرتبه همچنین درباره ادعای وزیر دفاع اسراییل مبنی بر اینکه ایران از چابهار و قشم برای فعالیت‌های پهپادی استفاده می‌کند، گفت: این موضوع ارزش جواب دادن ندارد فقط اینکه جغرافیای خلیج فارس و امنیت ملی پیرامونی جمهور ی اسلامی و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی قابل خدشه نیست و هرکاری که در راستای صیانت از این پهنه بدانیم انجام می‌دهیم.

دوگانه‌ها را قبول نداریم همانقدر که بر حفظ و صیانت صنعت هسته ای معتقدیم، همانقدر در جهت رفع تحریم‌های ظالمانه حرکت می‌کنیم و به خنثی‌سازی اهرم فشار می پردازیم و هیچ یک از راهبردها را جایگزین راهبرد دیگر نکردیم

تلاش می‌کنیم با ابزار گفت و گو پرونده‌های اختلافی را حل کنیم 

وی افزود: در واقع فارغ از اتفاقات در وین، سفرهای دیگری هم از سوی معاون سیاسی وزیر خارجه انجام می‌شود. تصمیمات بسیار خوبی در امارات و کویت اتخاذ شده است و ما تلاش می‌کنیم با ابزار گفت و گو پرونده‌های اختلافی را حل کنیم.

خطیب‌زاده همچنین درباره اراده و جدیت کشورهای اروپایی در نشست وین گفت: من درباره کسی قضاوت نمی کنم اما امیدواریم طرفهای مقابل با همین عزم و جدیت هیات ایرانی در مذاکرات حاضر شوند.

به گفته این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان، آنچه برای ایران مهم است اطمینان از رفع تحریم‌هاست و امیدواریم آنها هم به همین اولویت و دغدغه ایران احترام بگذارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: عزم جدی، اراده و ظرفیت در تیم ایرانی جمع است و اگر در طرف مقابل هم این ویژگی ها وجود داشته باشد گفت و گوها به سمت خوبی پیش می‌رود.

خطیب زاده درباره زمان‌بندی گفت و گوهای وین هم  اظهار کرد: بعد از آغاز مذاکرات باید درباره زمانبندی صحبت شود الان نمی‌توان زمان بندی کرد اما امروز درباره بسیاری از موضوعات گفت و گو خواهد شد.

وی درباره ادعایی مبنی بر واقع شدن جنگ سایبری غیرعلنی بین تهران و تل‌آویو، گفت: متاسفانه رژیم اشغالگر قدس در سالیان گذشته در عرصه بین‌الملل جز ترور، قانون شکنی، گردنکشی، و نقض سازمان یافته حقوق بین‌الملل کاری نکرده است. خصومت این رژیم با ملت ایران بر کسی پوشیده نیست طی سالها ترور و خرابکاری کرده و اقدامات مخرب انجام داده است و در جای خودش به میزان پاسخ ما را هم دریافت کرده است.

وی در خصوص برخی روایت‌سازی‌ها در برخی مطبوعات بین‌المللی افزود: این روایت‌سازی‌ها نکته جدیدی نیست مهم این است همه توجه کنند در شرایطی قرار داریم که متاسفانه سیاسیون از رسانه به جای آگاهی بخشی برای ترویج و مهندسی اخبار استفاده و  کار خانه ایجاد خبرهای جعلی و غلط و گمراه کننده را فعال می‌کنند و به شرافت و اصالت رسانه‌ها هم رحم نمی‌کنند.

خطیب‌زاده خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم رسانه‌های ما هم در برخورد با این نوع روایت‌سازی‌های جعلی بسیار هوشمندانه عمل کنند و از تیتر سازی غیرواقعی اجتناب کنند. بیش از این که در فضای دیپلماتیک این رفت و آمدها را اهمیت می‌دهیم باید به نوعی به فضاسازی رسانه‌ای هم توجه کرد.

مهم برای ما حفظ صلح و ثبات در عراق است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره آخرین وضعیت پرداخت بدهی های کره جنوبی به ایران،گفت: در این ارتباط تحول جدیدی رخ نداده و گفت‌وگوها در این زمینه در جریان است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد برخی اخبار منتشر شده در ارتباط با فعالیت مجدد داعش در عراق و برخی از تلاش ها برای احیای آن تصریح کرد: متأسفانه شاهد برخی از حمایت های آشکار و پنهان برای احیای داعش در منطقه هستیم و آنچه که برای ما مهم است و بارها بر آن تأکید کرده ایم حفظ صلح و ثبات در عراق است و از هیچ کمکی فروگذاری نمی کنیم که شاهد انتقال آرام و مسالمت آمیز قدرت در عراق در پی برگزاری انتخابات اخیر در این کشور باشیم.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در مورد آخرین پیگیری‌ها در مورد اجرای سند همکاری ۲۵ ساله بین ایران و چین نیز گفت: سند ۲۵ ساله همکاری های بلندمدت بین ایران و چین به عنوان نقشه راه همکاری‌ها بین دو کشور همیشه پیگیری شده و بخش‌های مختلف این نقشه راه بین وزارتخانه های مختلف و مرتبط در حال پیگیری است و پروژه‌ها و توافق نامه‌هایی در این راستا نهایی خواهد شد.

وی ادامه داد: سفر آتی وزیر امور خارجه کشورمان به چین در این مسیر و برای نهایی کردن بخش‌هایی از این توافقات است.

 گفت و گوها با گروسی ناتمام ماند/ هیات ایرانی برای نهایی سازی متن توافق با آژانس دیدار خواهد کرد

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان همچنین درباره سفر مدیر کل‌آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: سفر گروسی به تهران در چارچوب همکاری‌های فنی ایران و آژانس انجام شد گفت وگوهای خوبی در چارچوب همکاری‌های عادی و فنی در سطوح مختلف انجام شد.

وی اضافه کرد: این گفت وگوها ناتمام ماند به خاطر اینکه در برخی واژه ها و مفاهیم که برای هر دو حتما حائز اهمیت بوده به توافق قطعی نرسیدیم. اما بندهای توافق تقریباً نهایی شده است.

خطیب‌زاده با بیان اینکه مراودات میان دو طرف همچنان در سطوح مختلف ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: هیات جمهوری اسلامی ایران طی روزهای آتی در خصوص نهایی سازی متن جلساتی را با آژانس خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به سفر رییس جمهوری به ترکمنستان و دستاوردهای اجلاس اکو گفت: علاوه بر گفت و گوهایی در قالب مذاکرات چند جانبه، گفت و گوهای دو و سه جانبه سران کشورها هم انجام شد و دستورهایی در چارچوب این سازمان پیگیری شد. 

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان با بیان اینکه تلاش می‌شود برخی مشکلات و موانع از سر همکاری‌ها برداشته شود، گفت: اجلاس اکو گام بسیار جدی و رو به جلو در ارتقای همکاری‌ها بود.

خطیب زاده همچنین درباره ادعاهای کانادا و دو کشور اروپایی مبنی بر طفره رفتن ایران از پاسخگویی درباره هواپیمای ساقط شده اوکراینی گفت: جمهوری اسلامی طی ماه‌ها از این اتفاق ناگوار تلاش کرد مسئولانه و با همه ابعاد همکاری، موضوع را پیگیری کند و تلاش کردیم با تشکیل کمیسیون‌ها و کارگروه‌های مشترک با اوکراین مسایل فنی را جلو ببریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تسلیت مجدد به خانواده‌های داغدیده ادامه داد: در حالی که دادگاه مسیر خود را طی می کند، برخی کشورها به دنبال تجارت از غم و اندوه و ناراحتی خانواده‌های جانباختگان هستند.

وی یادآورشد: بیانیه جمهوری اسلامی در این خصوص متعاقبا توسط وزارت امور خارجه منتشر می‌شود.

سفارت ایران در انگلیس و فرانسه موضوع اتباع را دنبال می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پناهندگان ایرانی غرق شده و اینکه ایران در ارتباط با بازگشت بقیه مذاکراتی داشته است یا نه، گفت: متاسفانه باندهای غیر قانونی قاچاق انسان خارج از ملیت افراد که برایشان دام پهن می کنند اینها را در وضعیت خطیری قرار می‌دهند بارها عرض کردم باید مراقب باندچین‌ها باشند. در این زمینه سفارت  ما در انگلیس و فرانسه این موضوع را به طور جدی دنبال می‌کنند اطلاعات ضد و نقیض گاهی دریافت می‌کنیم اما به طور روتین پیگیری میکنیم امیدوار یم روز ی شاهد این اتفاقات در خصوص اتباع خود نباشیم. 

در کنار مردم افغانستان هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره دستاوردهای سفر کاظمی قمی نماینده ویژه رییس جمهوری به افغانستان گفت: سفر نماینده ویژه ما به افغانستان در راستای گفت وگوهای ما با همه طرف‌های افغانستانی و به شمول هیات حاکمه سرپرستی افغانستان و طالبان بوده است. 

وی با اشاره به‌ آغاز فصل سرما در افغانستان اظهار کرد: مردم افغانستان در فشارهای شدید اقتصادی قرار دارند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور برادر افغانستان نمی‌تواند در این روزهای سخت نسبت به وضعیت مردم افغانستان و بی‌جاشدگان و کسانی که دچار محرومیت‌ شدند، بی تفاوت باشد. بنابراین ما در همه این روزها و ماه‌ها به رغم همه سختی‌ها تلاش کردیم که همه گذرگاه‌ها باز باشد تا مراودات صورت گیرد.

خطیب زاده ادامه داد: این کارها نیاز به یکسری تنظیماتی داشته که سفر کاظمی قمی به افغانستان درخصوص همین تنظیمات ضروری برای ادامه این مراودات در سطوح مختلف مردمی بوده است. ما در کنار مردم افغانستان همچنان خواهیم ماند. 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه طالبان همواره تاکید کردند که ما اجازه نمی دهیم از خاک افغانستان عملیات تروریستی علیه ایران استفاده شود، آیا طالبان می‌توانند به این وعده خود عمل کنند؟ گفت: همان‌طور که در سفر کاظمی قمی به افغانستان به صراحت گفته شد هیات حاکمه سرپرستی افغانستان مسئولیت مستقیمی نسبت به حفظ امنیت و مرزهای جغرافیایی افغانستان را دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: متاسفانه ناامنی‌ها و برخی گروه‌های تروریستی در حال جمع‌آوری نیرو و ساماندهی اقدامات تروریستی هستند. به ویژه داعش تهدید بسیار جدی برای آینده افغانستان و منطقه است. در عین حال ما به همکاری نزدیک خود ادامه می‌دهیم تا بتوانیم برای آینده افغانستان روزهای بهتری داشته باشیم.

خطیب‌زاده درباره توافقات گازی ایران و ترکمنستان و جریمه قبلی ایران به ترکمنستان گفت: از قبل توافقاتی بین ایران و ترکمنستان انجام شده و درخصوص بازپرداخت بدهی‌ها هم اقداماتی انجام شد اما برخی موانع بانکی به رغم تصمیم و اراده جمهوری اسلامی انجام نشد. توافقاتی برای سواپ و مراودات زمینی انجام شده که آنها در مسیر تصمیم گرفته شده به خوبی جلو می‌رود. بازپرداخت هم در حال انجام است و مراودات جدیدی بین ایران و ترکمنستان ایجاد شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اهمیت دیدار با ترکمنستان و رفع تنش ناخواسته با آذربایجان گفت: ما رفع سو تفاهم‌های رسانه‌ای را چند وقت قبل آغاز کردیم و توافقات بسیار خوبی در آذربایجان داشتیم و رایزنی و ملاقات در سطح بسیار خوبی انجام شد.

وی افزود : آقای امیرعبداللهیان هم پست اینستاگرامی در این خصوص خواهد داشت که اینها حاکی از اهمیت روابط ایران و جمهوری آذربایجان است و به زودی شاهد روابط خوبی بین دو کشور در حوزه رسانه‌ای و شاهد رفع سوءتفاهمات رسانه‌ای خواهیم بود.

منبع: ایرنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید