واکنش‌های گسترده به مواضع ویتکاف: آمریکا حق غنی‌سازی ایران را پذیرفت / قیمت تتر کاهشی شد

اظهارات مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفتگوهای شنبه با ایران واکنش‌های گسترده‌ای به همراه داشت.

واکنش‌های گسترده به مواضع ویتکاف: آمریکا حق غنی‌سازی ایران را پذیرفت / قیمت تتر کاهشی شد

برداشت عمده از اظهارات او این بود که آمریکا نمی‌خواهد مدل لیبی را در رابطه با برنامه هسته‌‌ای ایران پیاده کند و حق غنی‌سازی اورانیوم را خواهد پذیرفت.

ویتکاف: شاید لازم باشد امتیازاتی به ایران بدهیم

پیش از این گفته می‌شد، واشنگتن آماده است غنی سازی اورانیوم در ایران تا سطحی که در برجام پیش بینی شده بود را بپذیرد و در ازای آن فشار تحرسم‌ها را ازجمله در رابطه با فروش نفت، کاهش دهد.

واکنش جان هادسن خبرنگار دیپلماسی واشنگتن پست به مصاحبه ویتکاف چنین است: به نظر می‌رسد که دولت ترامپ احتمالا آماده توافقی با ایران است که اجازه‌ی مقداری غنی سازی اورانیوم بدهد.

اکانت اسرائیلی «ترور آلارم» هم درباره مصاحبه ویتکاف گفته است: بنابراین ویتکاف می‌گوید ایران می‌تواند انرژی هسته‌ای، موشک‌های دوربرد، پهپادها، تکنولوژی هایپرسونیک، هوش مصنوعی و سلاح‌های لیزری داشته باشد، می‌تواند از نیابتی‌ها برای هدف قرار دادن اروپا حمایت کند، اما بمب هسته‌ای خط قرمز است!!!

فلیشا شوارتز خبرنگار پولیتیکو نیز گفته است: اظهارات مهمی از سوی ویتکاف پیش از مذاکرات هسته‌ای با ایران بیان شده است. در حالی که ایالات متحده خواستار برچیدن کامل برنامه هسته‌ای تهران خواهد بود، خط قرمز آن‌ها، تولید سلاح هسته‌ای است. این به‌طور ضمنی به معنای پذیرفتن توانایی غنی سازی ایران است.

ویتکاف گفته "جایی که خط قرمز ما خواهد بود، این است که نمی‌توان از قابلیت هسته‌ای شما برای تولید سلاح استفاده کرد".

واکنش فیلیپ گوردن، مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام، به مصاحبه ویتکاف هم چنین است: اگر "تولید سلاح هسته‌ای" خط قرمز دولت ترامپ باشد که ایران می‌تواند به راحتی به توافق ۲۰۱۵ که ترامپ آن را محکوم کرد و از آن خارج شد، بازگردد یا حتی برنامه هسته‌ای فعلی خود را حفظ کند. باور این که این موضع دولت ترامپ است دشوار به نظر می‌رسد—اما این اولین بار نخواهد بود که بفهمیم ویتکاف اطلاعات دقیقی ندارد.

ویتکاف کیست؟

دیوید البرایت متخصص مشهور حوزه عدم اشاعه هسته ای نیز گفته است: مشخص نیست ویتکاف دقیقاً چه منظوری دارد، و البته این اولین بار نیست که چنین اظهاراتی می‌کند. او تقریباً هیچ شناختی از مسائل فنی هسته‌ای ندارد. می‌توان حرف‌هایش را به شکل‌های مختلفی تفسیر کرد، از جمله به نحوی که ایران را ملزم به افشای کامل برنامه‌های گذشته و فعلی تسلیحات هسته‌ای‌اش کند. بنابراین بهتر است پیش از قضاوت، منتظر شفاف‌سازی بیشتر باشیم. در هر صورت، مسئله اصلی توانایی غنی‌سازی ایران نیست.

IMG_20250411_234840_394

به‌دنبال این واکنش‌ها نرخ تتر ریزشی شد. نشانه‌ای از امیدواری بازار به توافقات فردا بین ایران و آمریکا. اگر این روند پیش برود، فردا دلار و طلا با کاهش قیمت روبرو خواهد شد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • محمد
    8

    عزیز توهم زدی؟این خائن داره میگه هسته ای رو برچین

  • هادی
    2

    به اميد خدا به نتیجه مطلوب برسیم

  • ناشناس
    5

    این چیزیه که به رسانه ها میگن. اگه توافق بشه خیلی بیشتر از اینها امتیاز خواهند داد! چون باید بدن!!! تهدیداتشون هم فقط برای اینه که هرجور شده مذاکره کنن این دیگه یه قانون جهانیه کسی که تهدید میکنه توی موضع ضعفه! هزینه جنگ با ایران حتی در صورت شکست ایران قابل تصور نیست...

  • ممد
    3

    تندرو ها رو حذف کنید وگرنه دوباره اخلال گری خواهند کرد
    دلیل:تجربه

  • ناشناس
    2

    بازی سیاسی کثیف قدم به قدم شروع شده

  • ناشناس
    1

    برنامه آمریکا تکرار اول تا آخر فیلمنامه برجام هست

  • ناشناس
    5

    پول و انرژی و زیر ساخت و روساخت و راه منابع طبیعی و مصنوعی و جاده و کوه و دریا و خلاصه زندگی مردم ایران را فدای موشک و چهار گرم اورانیوم کردید ؟؟!!!!
    خدا از سر تقصیراتتون بگذره .....!

  • ناشناس
    0

    برنامه آمریکا تکرار اول تا آخر فیلمنامه برجام هست

  • قرار داد ننگین ٩ نوامبر 1980
    0

    نفت و گاز سوخت های فسیلی هستن، تا چند دهه دیگه تمام میشن
    انرژی هسته ای، بهترین راه تامین انرژی در آینده خواهد بود
    اگه انرژی هسته ای خوب نیست، چرا کشورهای غربی از آن استفاده می کنند؟
    قرار داد ننگین ٩ نوامبر 1980 در زمان ناصر الدین شاه رو به یاد بیارید، طبق این قرار داد روسیه ایران را از ساخت راه آهن منع کرد

  • ف
    0

    جک سال

  • بهلول
    15

    درحال اماده سازی ذهن مردم گول خوربرای توافق خفت بار

  • ناشناس
    1

    ترامپ می دونه تمام کشورها از نظر سرمایه گذاری اشباع شده ولی ایران 46 سال تحریم شده و برای سرمایه‌گذاری کاملا آماده هست به خاطر سود خودش میخواد مسائل و مشکلات خود را با ایران حل کنه

    نظرات شما -
    • واقعیت
      0

      غرور کاذب ما ایرانیان ، ما و ما گفتند ولی در حقیقت عددی نیستبم ، تنها هنر ایرانی ها خالی بندی افتادن دنبال غذا نذری و کلاهبرداری

    • ناشناس
      0

      تصور چنین چیزی کاملا ساده لوحانه است آنقدر زمینه سرمایه گذاری شخص ترامپ و آمریکا در کشورهای امن و پایدارسیاسی در این کره خاکی متنوع و زیاد است که بهیچ عنوان به فکر چنین ریسک بزرگی که برگشت سرمایه آن با چالش همراه خواهد بود را نمیکند تلاش یک سرمایه گذار در برگشت سرمایه اولیه در کمترین زمان با بهترین راندمان است که متاسفانه در بهترین حالت ممکن ۵ دهه زمان میبرد تا کشور به چنین شرایطی دست یابد

  • ناشناس
    0

    اونهایی که با مذاکرات مخالفت می کنند حتما دلار دلار و طلا هستند

  • ناشناس
    1

    تحریم از داخله خیانته تمام .سیا بازی تمام شده