دختران مقامات ارشد طالبان در کجا درس میخوانند؟
نخبگان طالبان دخترانشان درحالی در خارج از افغانستان درس میخوانند که میلیونها دختر در افغانستان از حضور در مکاتب منع شده و با قحطی گسترده نیز مواجه هستند
بر اساس یک گزارش، بهرغم اینکه رژیم طالبان به بسیاری از دانشآموزان دختر اجازه ورود به مکاتب را نمیدهد، مقامات ارشد آنها دختران خود را به مکاتب و دانشگاههای خارج از کشور میفرستند؛ از جمله در قطر، جنوب غربی آسیا، در حالی که میلیونها دانشآموز دختر در افغانستان از زمان به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در ماه اگست از تحصیل محروم شدهاند.
بر اساس گزارش «شبکه تحلیلگران افغانستان»، بسیاری از رهبران طالبان مستقر در قطر، دخترانشان در مکاتب دوحه ثبت نام کردهاند.
در این گزارش با 30نفر از جمله 9مقام ارشد طالبان و یک هوادار طالبان مصاحبه شده است.
یکی از مقامات طالبان مستقر در قطر که یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده طالبان بود، گفت که دو دخترش در یک مکتب دولتی قطر تحصیل کردند و یکی از آنان در سال 2020 تحصیلات خود را به پایان رساند.
او میگوید: «از آنجا که همه در محلۀ که ما زندگی میکردیم به مکتب میرفتند، فرزندان ما هم خواستند که به مکتب بروند. بنابراین مجبور شدم سه پسر و دو دخترم را به مکتب بفرستم.»
بر اساس این گزارش، دیگر مقامات طالبان فرزندان خود را به مکاتب خصوصی فرستادهاند که توسط پاکستانیهای مستقر در قطر اداره میشوند. در این مکاتب از برنامه درسی پاکستان پیروی میکنند که به زبان انگلیسی تدریس میشود.
یکی دیگر از مقامات طالبان مستقر در قطر به AAN گفت: «اعضای طالبان و خانوادههای آنها که در اینجا [در قطر] زندگی میکنند، مطالبات شدیدی برای آموزش مدرن دارند و هیچ کس با آن -برای پسران و دختران- در هر سنی مخالف نیست.» دختر یکی از وزیران کنونی طالبان که قبلا عضو شورای رهبری در کویته بود، گفت که در یکی از دانشگاههای قطر در رشته علوم پزشکی مشغول تحصیل است. دو تن از اعضای دفتر طالبان در قطر که از آن زمان به کابل نقل مکان کردهاند، گفتند که نمیدانند خانوادههای خود را به افغانستان بیاورند یا منتظر بمانند، زیرا «برای تحصیل دختران و پسران وقفه ایجاد میکند.»
یک منبع این گزارش گفت که برخی از مقامات طالبان دختران خود را به مکاتبی در پاکستان میفرستند که از آموزش اقرا استفاده میکنند؛ شیوهای که آموزش دینی «مدرسه» را با دروس «مدرن» یا عصری تلفیق کرده است.
یکی از مقامات طالبان در توصیف روش اقرا گفت: «سیستم اقرا برای طالبانی که به دنبال آموزش پسران و دختران خود هستند، بسیار خوب است. این یک سیستم آموزشی اسلامی است که هم دروس مدرن مکتب و هم دروس مدرسه (علوم دینی) را آموزش میدهد.
بر اساس این گزارش، مقامات طالبان همچنین دختران خود را مخفیانه در مکاتب و دانشگاههای افغانستان ثبت نام کردهاند، در حالی که برخی از فرماندهان طالبان مکاتب خصوصی و دانشگاههایی را در پاکستان تأسیس کردهاند که دختران را میپذیرند.
این گروه تندرو، دولت مورد حمایت ایالات متحده را در ماه اگست سرنگون کرد و نوید یک حکومت نرمتر از حکومت سرکوبگرانهشان در دهه 1990 را داد، زمانی که زنان عمدتاً از تحصیل و کار منع میشدند.
حکومت طالبان تا کنون تنها مکاتب ابتدایی و لیسههای پسرانه را در بیشتر مناطق افغانستان بازگشایی کرده است، در حالی که میلیونها دختر هنوز نمیتوانند به مکتب بروند.
طالبان وعده داده بود که همه زنان و دختران میتوانند با بازگشایی مکاتب در سراسر کشور در ماه مارچ به مکاتب در تمام سطوح دسترسی داشته باشند. در 17سپتامبر، وزارت معارف دستور داد همه معلمان مرد و دانشآموزان پسر به مکاتب برگردند، اما دختران را از بازگشت به مکتب متوسطه محروم کرد.
جامعه جهانی بر طالبان تندرو که در 15 اگست افغانستان را به تصرف خود درآوردند، فشار آورده است تا آنها را متعهد به حمایت از حقوق زنان کند.
دولتهای غربی تحصیل برای دانشآموزان دختر را بخشی از خواستههای خود قرار دادهاند، زیرا طالبان به دنبال کمکهای خارجی بیشتر و رهایی داراییهای منجمدشده در خارج از کشور هستند.
از زمانی که نیروهای بینالمللی به رهبری ایالات متحد امریکا که طالبان را در سال 2001 سرنگون کرد، پیشرفت قابل توجهی در آموزش دختران حاصل شد و تعداد مکاتب سه برابر و سواد زنان تقریبا دو برابر شد و به 30درصد رسید. با این حال، این تغییر تا حد زیادی به شهرها محدود گردید.
زنان افغان در 20سال گذشته برای رسیدن به حقوق ابتدایی خویش مبارزه کرده و به آن دست یافتند و قانونگذار، قاضی، پیلوت و افسر پولیس شدند. صدها هزار نفر هم وارد کار شدند.
در همین حال، سازمان ملل میگوید که 8.7 میلیون افغان در آستانه قحطی قرار دارند. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، گفت که بیش از نیمی از جمعیت با «سطوح گرسنگی شدید» روبرو هستند.
وی افزود: «بیش از 80درصد جمعیت به آب آشامیدنی آلوده متکی هستند و برخی از خانوادهها نوزادان خود را برای خرید غذا میفروشند.
اقتصاد وابسته به کمکهای افغانستان قبل از سقوط بود که طالبان در ماه اگست گذشته در بحبوحه خروج پرهرج و مرج نیروهای امریکایی و ناتو پس از 20سال قدرت را در دست گرفتند.
جامعه بینالمللی داراییهای افغانستان را در خارج از کشور مسدود و حمایت اقتصادی خود را متوقف کرد، زیرا تمایلی به همکاری با طالبان با توجه به وحشیگری آنان در سالهای 1996-2001 نداشت.
گوترش گفت که صندوق بازسازی بانک جهانی برای افغانستان، ماه گذشته 280میلیون دالر را به آژانس کودکان سازمان ملل متحد یونیسف و برنامه جهانی غذا انتقال داده است. او افزود که 1.2میلیون دالر باقیمانده باید فوری جهت کمک به افغانها برای زنده ماندن آزاد شود.
گوترش ماه گذشته در شورای امنیت گفت: «زمان از اهمیت بالایی برخوردار است». «بدون اقدام، زندگیها از بین میرود و ناامیدی و افراطگرایی رشد خواهد کرد.»
ماه گذشته، یک هیات بلندپایه طالبان با برخی از نمایندگان جامعه مدنی افغانستان در اسلو، پایتخت ناروی دیدار کرد. ناروی و متحدان ناتوی آن به طور رسمی حکومت تحت رهبری طالبان که سال گذشته قدرت را به دست گرفت، به رسمیت نمیشناسند، اما با توجه به عمق بحران، گفتگو را یک ضرورت میدانند.
هیات طالبان به رهبری امیرخان متقی؛ سرپرست وزارت امور خارجه اجازه ملاقات با وزرای کابینه را نداشتند، اما با یک وزیر کوچک در وزارت خارجه ناروی ملاقات کردند.
دبورا لیون خاطرنشان کرد که در بیانیه مشترک این گفتگوها تاکید شده که «تفاهم و همکاری مشترک تنها راه حل برای همه مشکلات افغانستان است.» او گفت که اکنون طالبان «باید به آن عمل کنند.»
...
مردم ایران اینهاوکردارشان رافوت آب است طالبان وجماعت حاکم برایران هردو اندیشه وکردارشان مثل هم است فقط ازنظرظاهر کمی تفاوت دارند بامیدروزی ایران وایرانی به آنچه حقش است برسدفارغ ازهرتعصب یبجا وافراطی
هفت میلیون افغانی توی ایران هستن .ایران شده افغانستان .در بازار و دانشگاه و مغازه داری.....دارند کاسبی می کنند.
اینها همه مردانگی را از مردم اکراین یاد بگیرند که با خون خود دارند جلوی روسیه با اون همه اسلحه دفاع می کنند
میزبان بیش از 4ملیون افغان در ايران هستیم ایرانی مهمان نوازی در پوست و گوشت اوست انبیا الهی سفارش کردهاند با مهمان مهربان باشید مهمان حبیب خداست.
هرکس بیاید خانه شما مهمانی، شغل خودتان را به او می دهید، بچه هایش هم می روند جای بچه های شما مدرسه؟
آن ها مهمان هستند، و حبیب خدا ولی کمی غیرت هم چیز خوبی است که کشور خودشان را دودستی تقدیم خوارج نکنند.
چه ربطی به مهمان نوازی دارد مهمان یک روز و دو روز عزیز است اینها همه امکانات میخوان از جمله ساده ترین امکانات آب و برق تا تحصیل و شغل از در خونه که بیرون میریم همه جا افغانی میبینیم بدون خونریزی و جنگ کم کم ایران رو تصاحب میکنندواقعا برای مسوولین مایه ی خجالت است اینقدر بچه افغانی تو خیابون ها ریختن و مزاحمتهای جور و واجور برای مردم و کاسبها ایجاد میکنند و باز هم صبوری مردم
امسال تعطیلات عید هر جا رفتیم پر از افغانی بود خجالت داره برای مسوولین دیگه تا کی میخواهید به کارهای بیشرمانه تون ادامه بدهید این افغانیها امکانات میخواهند ما برای بچه های خودمون شغل و دانشگاه خوب کم داریم بیرون کنید این جماعت رو فقط به فکر زیاد شدن جمعیت هستید اخه به چه قیمتی چند صباح دیگر ایرانیها همه شون شبیه نژاد افغانها میشوند خجالت بکشید مسوولین بی عار
در دین اسلام تحصیل وعلم آموختن مهمترین رسالت انسان است
خو ومنش دیکتا تورهایی که از ایدئولوژی ودین ومذهب برای مقاصد ومطامع سیاسی خودسوئ استفاده میکنند همین است عوامفریبی در قالب حکومتها ی توتالیتروخودکامه
دقیقا شبیه رفتار مقامات جمهوری اسلامی است .
پیش خوب اومدن اینجا آموزش دیدن از ملاهای خودمون درساشونو فوت آبن
فرزندانشان درکناربچه های رئیس جمهور و
ملاهای ایران درکشورانگلستان وکانادا وامریکا
درس می خوانندتامشت محکمی به دهن
استکباربزنند.
چرا مسئولان خودمان را نمیبینیم و سرمان را مثل کبک تو برف فرو کردیم
مسولین سرشان در آخور خزانه ملت مشغول است
اخوندهای ما و افراطیون طالبان دین اسلام را ۱۸۰ درجه انحراف دادند موضوعی که پیامبر اکرام میترسید بدعت و خرافات وارد آن شود این آخوندای دوزاری وارد دین کردند
هشدار به مسئولان بی خبر و بی خیال : ایران شده افغانستان ... زاد و ولدشان مثل موش زیاد است . فکری بکنید تا این جا را نگرفته اند . تازه خیلی هم طلبکارند ، انگار ما مملکت آنها را اشغال کرده ایم ...
این باصطلاح مسوءلین بهتر همه میدانند واین جزئی ازسناریو ۴۳ساله است برای نابودی ایران وایرانی
مناسفانه افغانها همون موقع سقوط دولت اشرف غنی که همه کشته یا آواره بودن در فضای مجازی شروع به نفرت پراکنی علیه ایران کردن که به افغانها ظلم میکنه . بیا و لطف کن و جونشون را نجات بده اینهم دستمزدش
از بزرگترها و پیش کسوتان یاد گرفتند
چقدر وجه تشابه با مسئولان ما دارند