مروری بر حواشی و متن انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری 2022 فرانسه

برگه هایی که سرنوشت اروپا را تعیین می کنند/ مکرون در محاصره های مخالفان/ زنی که قصد دارد دنیا را زیر و رو کند

انتخابات ریاست جمهوری فرانسه به احتمال بسیار زیاد به دور دوم می رود و در دور دوم نیز همانند سال 2017 امانوئل مکرون و مارین لوپن رقابت خواهند کرد. اما پرسش اینجا است که آیا مکرون همانند دوره قبل می تواند رقیب راست گرای خود را شکست دهد؟

برگه هایی که سرنوشت اروپا را تعیین می کنند/ مکرون در محاصره های مخالفان/  زنی که قصد دارد دنیا را زیر و رو کند

به گزارش خبر فوری، انتخابات ریاست جمهوری کنونی فرانسه از انتخابات های سالیان گذشته مهم تر است. علت این امر شرایط خاص فعلی اروپا و جهان است. در حالیکه اوکراین درگیر جنگ با روسیه است، کشورهای اتحادیه اروپا نیز یکی پس از دیگری به دست راست های افراطی فتح می شوند. این شواهد نشان می دهد که دنیا در حال تغییر گام به گام اما سریع به سمت و سوی دیگری است. در این میان انتخابات فرانسه بسیار تعیین کننده است و حداقل می تواند تحولات دنیا را کمی به تعویق بیندازد.

چرا انتخابات فرانسه مهم است؟

انتخابات 2

فرانسه دومین اقتصاد اتحادیه اروپا و شاید اصلی ترین بازوی سیاسی این اتحادیه است. رئیس جمهور این کشور نقش بسیار زیادی در گفتگو با ولادیمیر پوتین دارد و دنیا امیدوار است مکرون بتواند پوتین را راضی کند که دست از جنگ بردارد.

از طرف دیگر، رقبای مکرون غالبا راست های افراطی هستند که بیشتر علاقه دارند راه ترامپ را طی کنند. آنها مخالف ناتو و اتحادیه اروپا هستند، مهاجر گریزند و معتقدند باید نسخه ای دیگر برای فرانسه و آینده اش نوشت؛ نسخه ای که مکرون در نوشتن آن عاجز است.

مارین لوپن، برجسته ‌ترین چهره جناح راست افراطی فرانسه و رقیب مکرون است. با توجه به پیروزی ویکتور اوربان و راست گراها در مجارستان، چنانچه لوپن در انتخابات پیروز شود، ائتلافی نیرومند از راست‌ گرایان در اروپا شکل خواهد گرفت؛ ائتلافی که آندره دودا، رئیس جمهوری لهستان، را نیز شامل می‌ شود. این ائتلاف می تواند اتحادیه اروپا را نابود کرده و تاریخ قاره سبز را تغییر دهد.

مروری بر نامزدهای انتخاباتی و سبد آرای آنها

انتخابات فعلی ریاست جمهوری فرانسه نزدیک به 9 کاندیدا دارد. بر اساس نظرسنجی ها، در میان نامزدهای انتخاباتی، امانوئل مکرون، رئیس جمهورفعلی و جوان فرانسه بیشترین درصد محبوبیت را دارد. با این حال، اولا نمودارها نشان می دهند که محبوبیت او در طول این چند هفته آرام آرام در حال کم شدن است و ثانیا، فاصله او با مارین لوپن، نامزد حزب راست افراطی «مجمع ملی» کمتر از انتخابات 5 سال پیش است. این اختلاف کم نشان می دهد که محبوبیت مکرون در حال کم شدن و محبوبیت لوپن در حال افزایش است.

انتخابات

در این میان نباید از سایر نامزدها نیز غافل شد. اریک زمور، نامزد حزب «تسخیر مجدد» که به مراتب افراطی تر از لوپن و حزبش است همچنان محبوب است. از آن سو، ژان لوک ملانشون، نماینده حزب «فرانسه تسلیم ناپذیر» و فعال سوسیالیست و حامی معترضین مشهور به جلیقه زردها نیز همچنان محبوبیت دارد و در نظرسنجی ها رتبه سوم را در اختیار دارد. در میان سایر نامزدها، نماینده حزب جمهوری خواه سنتی که دیگر جایگاهی در فرانسه ندارد و نیز حزب سبز و کمونیست ها نیز حضور دارند که در مجموع بعید است بیش از 5 درصد رای بیاورند.

دور دوم انتخابات؛ نقطه قوت و ضعف مارین لوپن و مکرون در چیست؟

بسیاری معتقدند انتخابات به احتمال بسیار زیاد به دور دوم می رود و در دور دوم نیز همانند سال 2017 امانوئل مکرون و مارین لوپن رقابت خواهند کرد. اما پرسش اینجا است که آیا مکرون همانند دوره قبل می تواند رقیب راست گرای خود را شکست دهد؟

مکرون چهره ای چند بعدی و جنجالی در فرانسه است. او موافقان بسیاری دارد. آمارها نشان می دهند که او توانسته به خصوص در عصر تاریک کرونا، اقتصاد فرانسه را توسعه دهد. همچنین، به گزارش بی بی سی، نرخ بیکاری در فرانسه به 7.4 درصد یعنی اندکی بالاتر از متوسط نرخ بیکاری در حوزه یورو و نزدیک به هدفی رسیده که امانوئل مکرون هنگام آغاز ریاست جمهوری وعده داده بود. به جز این، مکرون توانسته وجاهت سیاسی فرانسه را در دنیا بالاتر ببرد. او رئیس جمهوری فعال در عرصه دیپلماسی است و در بیشتر بحران های بین المللی دخالت می کند. آنهایی که نگران جنگ روسیه و اوکراین هستند روی او و قدرت چانه زنی اش حساب ویژه ای باز کرده اند.

از آن سو، مکرون مخالفان تند و تیزی هم دارد. نباید فراموش کرد که جنبش جلیقه زردها در زمان مکرون شکل گرفت و بسیاری او را به سرکوب مخالفان متهم می کنند. از آن سو، در زمان او حملات تروریستی زیادی در فرانسه توسط افراطی ها و گروهی از مهاجران رخ داد. اگرچه او خود به «اسلام هراسی» متهم است اما راست های افراطی او را به اهمال کاری در زمینه توقف مهاجرت متهم می کنند. مساله مهاجرت شاید از اقتصاد هم برای فرانسوی ها مهم تر باشد. جامعه چند دسته فرانسه بیش از گذشته درهای خود را به روی مهاجران باز گذاشته و این امر باعث شده راست های افراطی همچون زمور و لوپن با وعده بستن درهای فرانسه به روی مهاجران بتوانند محبوبیت زیادی کسب کنند.

بررسی احتمالات دور دوم؛ نبرد لوپن و مکرون چه نتیجه ای خواهد داشت؟

انتخابات 3

کشیده شدن انتخابات به دور دوم به معنی یکی شدن سبد آرای نامزدهای مختلف است. اگرچه اریک زمور به مراتب تندتر و افراطی تر از مارین لوپن است اما در صورت شکست زمور و راهیابی لوپن به دور دوم بعید نیست سبد رای زمور به سبد رای نامزد محبوب راست گراها بریزد. از آن سو، حزب جمهوری خواه و سوسیالیست سنتی که زمانی اصلی ترین احزاب فرانسه بودند اما حالا تقریبا از عرصه سیاسی فرانسه خارج شده اند، در دور دوم انتخابات، احتمالا از مکرون حمایت کنند. مکرون همچنین می تواند روی رای بخشی از طرفداران ملانشون که به شدت از راست گراها می ترسند و نیز گروهی از اقلیت های نژادی حساب باز کند.

با این حال، نظرسنجی ها نشان می دهد که نسل جدید فرانسه علاقه مند به تغییر است. بر اساس نظرسنجی شبکه خبری «اس نیوز» فرانسه از هر 10 فرانسوی، 7 نفر خواهان شکست امانوئل مکرون در انتخابات پیش‌رو است. این رقم تقریبا معادل 66درصد از شهروندانی است که حق رای دارند. از این 66 درصد، 43 درصد قاطعانه خواهان شکست رئیس‌جمهوری فعلی هستند و 23 درصد هم گفته‌اند که «ترجیحشان» شکست امانوئل مکرون در انتخابات است. در مقابل 33 درصد خواهان انتخاب مجدد جوانترین رئیس جمهور تاریخ فرانسه هستند. یک درصد هم در این زمینه هنوز به نتیجه ای نرسیده‌اند.

نکته جالبی که در این نظرسنجی وجود دارد این است که اکثر قریب به اتفاق جوانانی که اولین بار می توانند رای بدهند، خواهان شکست مکرون در انتخابات هستند. 79 درصد از جوانان 18 تا 24 سال و 74 درصد از جوانان 25 تا 34 ساله با واگذاری قدرت به فردی غیر از امانوئل ماکرون موافق هستند. هرچند افراد سالخورده کمتر از جوانان، خواهان شکست مکرون شده‌اند اما بالای 56 درصد از سالمندان بالای 65 سال نیز خواهان خروج مکرون از کاخ الیزه هستند.

اکنون باید دید فرانسوی ها به شور و اشتیاق جوانان پاسخ مثبت می دهند یا به آرامش و سکون افراد سالخورده.

منبع: خبر فوری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    6

    مکرون با ان زن پیر و زشتش کسی که به زن شوهردار علاقه پیدا کرده علاوه بر گناه بزرگ یک روانی است وباید مجازات میشد نه رئیس جمهور

  • ناشناس
    6

    لومپن میتواند تمام مشکلات دنیا را حل نماید چون زن است

  • ناشناس
    1

    اروپا ضعیف شود این به نفع امریکا و روسیه و چین است و به ضرر ایران، هر زمان که اروپا قوی بوده در مقابل امریکا و سایر دیکتاتورها ایستاده است. اگر اروپا ضعیف شود به نفع افراد کله پوکی مثل ترامپ و پوتین است.

  • م
    0

    هر کدوم از خرها برنده بشند به حال ما فرق نمیکند والله نظام قدرتمندی داریم کسی خبر نداره سپاهی داریم ارتشی داریم زمان جنگ جلوی کب دنیا خم نشدند جان دادند خاک ندادند یک وجبم ایران دیگه اون ایران نیست کشوری شده هیچ سگی جرات پارس کردنم نداره طرف ایران وطنم عشقم درود بر رهبر فرزانه حضرت آیت الله خامنه ای و نظام جمهوری اسلامی ایرانمان🇮🇷❤🇮🇷❤

    مرگ بر آمریگای جنایتکار وحامیانش کودک کش ها اصلا مرگ بر کل غربی ها ....درود بر وطنم ایران🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷