جشن الحاق بعد از اشغال در مسکو/ اوکراین در آستانه پیروزی نظامی بزرگ
کی یف در آستانه پیروزی بزرگ دیگری است و به تدریج شهر لیمان، سنگر اصلی باقی مانده روسیه در شمال استان دونتسک را محاصره می کند و تصرف آن راه را به منطقه لوهانسک باز میکند.
درحالی که که مسکو برای اعلام رسمی الحاق چهار منطقه اشغالی اوکراین آماده میشود مخالفتهای جهانی با این تصمیم کرملین ادامه دارد و شماری از کشورهای به ولادیمیر پوتین هشدار دادند این اقدام چشمانداز صلح در اوکراین را به خطر میاندازد.
امروز جمعه ۳۰ سپتامبر ولادیمیر پوتین میزبان مراسم ضمیمه چهار منطقهای از اوکراین خواهد بود که هفته گذشته در «همهپرسی الحاق» خواهان پیوستن به خاک روسیه شدند، همهپرسی که اوکراین و متحدان غربیاش آن را ساختگی و غیرقانونی میخوانند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتقاد از این اقدام مسکو تاکید کرده که این الحاق برنامهریزی شده به تشدید خطرناک شرایط جنگ میانجامد و چشمانداز صلح را نیز با چالش جدی رو به رو میسازد.
با این حال آقای پوتین اعتنایی به این اظهارنظرها ندارد و با وجود ناکامیهایی که ارتش این کشور در هفتههای جاری داشته و همچنین افزایش نارضایتیهای داخلی در خصوص فرخوان نیروهای ذخیره برای اعزام به جنگ، همچنان به اهداف جاهطلبانه خود ادامه میدهد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در سخنرانی روز پنجشنبه خود در این خصوص گفت: «اینکه یک نفر در روسیه بخواهد این جنگ را ادامه دهد باعث میشود هزینهای سنگین به این کشور وارد شود. هزینه آن هم این است که جامعه روسیه بدون برخورداری از اقتصاد عادی، زندگی ارزشمند و همچنین بدون برخورداری از هیچ گونه احترامی نسبت به ارزشهای بشردوستانه باید به زندگی خود ادامه دهد.»
زلنسکی که پیشتر از «واکنش بسیار تند» کییف در قبال برگزاری «همهپرسی الحاق» سخن گفته بود همچنین تاکید کرد که هنوز میتوان جلوی روسیه را گرفت اما برای این امر باید جلوی کسی را در کرملین گرفت که خواهان جنگ است.
الحاق استانهای شرقی و جنوبی به روسیه پس از آن صورت میگیرد که به گفته اوکراین و کشورهای غربی، همهپرسی ساختگی در مناطق تحت اشغال روسیه در دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا برگزار شد. قلمرو تحت کنترل روسیه بیش از ۹۰ هزار کیلومتر مربع یا حدود ۱۵ درصد از کل مساحت اوکراین و یا چیزی معادل کل کشور مجارستان یا پرتغال است.
پوتین گام نخست را برای الحاق رسمی این چهار منطقه روز پنجشنبه برداشت و با امضای احکامی زمینه را برای پیوستن رسمی مناطق اشغالی خرسون و زاپوریژیا هموار کرد و کرملین رسما این احکام را منتشر کرد.
در مراسم امروز، جمعه ۳۰ سپتامبر قرار است ولادیمیر پوتین در این رابطه سخنرانی کند و همچنین با رهبران جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوهانسک که تحت حمایت روسیه هستند دیدار کنند. رئیس جمهوری روسیه همچنین با با نیروهای روسیه که مناطقی از خرسون و زاپوریژیا را به اشغال درآوردهاند نیز ملاقات و گفتکو خواهد کرد.
همچنین قرار است مراسم بزرگی در میدان سرخ مسکو برگزار شود. از همین حالا صفحههای ویدیویی غول پیکر و بیلبوردهای بزرگی در این میدان نصب شده که الحاق چهار منطقه از اوکراین به روسیه از آنها اعلام خواهد شد.
هنوز مشخص نیست ولادیمیر پوتین شخصا در این مراسم حضور پیدا خواهد کرد یا خیر و دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم به صورت مشخص به این مسئله پاسخ نداده است. مسکو پیشتر و پس از اشغال شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ و برگزاری همهپرسی در آن منطقه نیز مراسمی مشابه در میدان سرخ مسکو برگزار کرده بود.
این اقدام روسیه با مخالفتهای بینالمللی مواجه شده و رهبران جهان از مسکو خواستهاند به این سیاست اشغال و الحاق غیرقانونی مناطقی از خاک اوکراین پایان دهد.
مقامهای دولت روسیه گفتهاند که این چهار منطقه جدید پس از پیوستن رسمی به روسیه زیر چتر اتمی مسکو قرار میگیرند و در نتیجه در صورتی که تعرضی به آنها صورت گیرد مطابق با دکترین امنیت ملی روسیه، مسکو با سلاح هستهای از آنها دفاع خواهد کرد.
ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار است به دلیل این اقدام روسیه تحریمهای بیشتری را علیه مسکو اعمال کنند. حتی برخی از متحدان سنتی نزدیک روسیه مانند صربستان و قزاقستان هم گفتهاند که تلاش مسکو برای الحاق چهار منطقه اوکراین را به رسمیت نمیشناسند.
آنچه که روسیه به عنوان جشن اعلام میکند، پس از آن رخ میدهد که با بدترین شکستهای این کشور در جنگ هفت ماهه، همزمان شده و نیروهای ارتش روسیه در شمال شرق اوکراین و در خارکیف عقب رانده شدهاند. همچنین درگیری های شدید در چهار منطقه مورد مناقشه به ویژه دونتسک و لوهانسک ادامه دارد.
اوکراین در آستانه پیروزی بزرگ
برخی از کارشناسان نظامی می گویند کییف در آستانه پیروزی بزرگ دیگری است و به تدریج شهر لیمان، سنگر اصلی باقی مانده روسیه در شمال استان دونتسک را محاصره می کند و تصرف آن راه را به منطقه لوهانسک باز میکند.
ستاد کل ارتش اوکراین در این رابطه میگوید: «اگر لیمان سقوط کند، نیروهای ما میتوانند کریدور اصلی تدارکات نیروهای روسی در سیویرودونتسک و لیسیچانسک (در لوهانسک) را قطع کنند. این دو شهر در ماه ژوئن و ژوئیه به تصرف نیروهای روسی درآمد.»
ارتش اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد که ۴۳ نظامی روسی را کشته و دو فروند هواپیمای سوخو ۲۵ روسی، چهار تانک، چهار هویتزر کالیبر بزرگ، دو توپ خودکششی و یک پهپاد شناسایی این کشور را نیز منهدم کرده است.
حقیقتسنجیِ یک شایعه: ارتش آلمان در خیابانهای این کشور گشتزنی نخواهد کرد
جنگ در اوکراین بر نگرانیهای امنیتی در سراسر اروپا افزوده و برخی کشورها را بر آن داشته تا دست به اقدامات ویژه از جمله تقویت قوای نظامی و اطلاعاتی خود بزنند.
این شرایط در عین حال بستری را نیز برای انتشار برخی شایعات و گمانهزنیهای نادرست در کشورهای اروپایی فراهم کرده که یکی از آنها به ارتش آلمان مربوط میشود.
آیا آلمان نیروهای مسلح خود را ملزم کرده است که از چند روز آینده اقدام به گشتزنی در خیابانها ونظارت بیشتر بر سوپرمارکتها کنند؟
کاربران در شبکههای اجتماعی مدعی شدهاند که ارتش آلمان از روز شنبه اول اکتبر برای جلوگیری از هر گونه اختلال در نظم کشور در خیابانها و اماکن عمومی اقدام به گشتزنی خواهد کرد.
برخی از پیامها و مطالب منتشر شده در این خصوص در رسانههای اجتماعی بیش از ۱۵۰ هزار لایک دریافت کردند؛ در حالی که برخی دیگر حتی مدعی شدهاند که نیرویی شبیه به گشتاپو، پلیس مخفی آلمان نازی ماموریتی در این راستا دریافت کرده است.
این اطلاعات و گمانهزنیها جدا از آلمان در برخی کشورهای دیگر اروپایی نیز انعکاس داشته و کاربران فرانسوی رسانههای اجتماعی نیز دست به انتشار و بازنشر آنها زدهاند.
بررسیهای به عمل آمده توسط بخش فرانسوی زبان یورونیوز نشان میدهد که اطلاعات منتشر شده مبنی بر گشتزنی ارتش آلمان در خیابانهای این کشور از اول اکتبر نادرست و جعلی است.
بر اساس صحتسنجی انجام شده ارتش آلمان تنها در حال بازسازی و تقویت خود است و به آن اختیارات جدید یا ماموریت انجام گشتهای خیابانی محول نخواهد شد.
وزارت دفاع آلمان ژوئن گذشته از تشکیل یک سپاه جدید در ماه اکتبر خبر داده و اعلام کرده بود که این نیرو قرار است وظایف مربوط به «مدیریت سرزمینی» را تجمیع کند.
این وظایف نه تنها شامل عملیات مرسوم و تعریف شده برای ارتش است بلکه به عنوان مثال، اقداماتی چون سازماندهی نیروهای متحد ناتو در آلمان را نیز در بر میگیرد.
وزارت دفاع آلمان همچنین در بیانیهای مطبوعاتی تاکید کرده که «هیچ قصدی برای افزایش حضور نظامی» در خیابانها ندارد و هیچ تغییری نیز در قانون اساسی این کشور برای این منظور اعمال نشده است.
ارتش آلمان بنا به قوانین موجود فقط می تواند در شرایطی خاص همچون وقوع بلایای طبیعی یا زمانی که نظم اساسی و بنیادین دموکراسی به خطر افتاده باشد در کشور مستقر شود.
آلمان می گوید این بازسازی نظامی به ارتش کمک می کند تا برای بحرانهای تازه پس از همه گیری کووید-۱۹ و سیلهای ویرانگر تابستان گذشته بهتر آماده شود.
در هر صورت، بنا به صحتسنجی انجام شده توسط یورونیوز هیچ مدرکی دال بر طرح استقرار نیروهای ارتش آلمان در خیابانهای این کشور طی روزهای آینده وجود خارجی ندارد.
آمریکا در تدارک ایجاد یک مرکز فرماندهی در آلمان برای مدیریت پشتیبانی از اوکراین است
روزنامه نیویورک تایمز به نقل از منابعی در محافل نظامی و دولتی می نویسد، وزارت دفاع آمریکا در حال انجام تدارکات برای استقرار یک مرکز فرماندهی در آلمان برای نظارت و مدیریت اقدامات در راستای حمایت از اوکراین از سوی مقامات آمریکایی و متحدان اتحادیه اروپا و ناتو است.
به گزارش اسپوتنیک، در مطلب منتشره آمده است:" مطابق با اظهارات مقامات رسمی در مورد هدف بلندمدت دولت جو بایدن برای حمایت از اوکراین، پنتاگون در حال آماده شدن برای نظارت دقیق بر نحوه آموزش و تدارکات ارتش اوکراین توسط ایالات متحده ـمریکا و متحدانش است".
خاطرنشان می شود که این طرح توسط کریستوفر کاولی، رئیس فرماندهی اروپایی ارتش ایالات متحده آمریکا و فرمانده کل نیروهای مسلح مشترک ناتو در اروپا ارائه شده است. بر اساس این طرح، مرکز جدید "تحت فرماندهی یگانه و واحد" یک ژنرال آمریکایی خواهد بود که مستقیماً به کاولی گزارش می دهد.
در مجموع، در چارچوب این ماموریت برنامه ریزی شده که حدود 300 نفر در ستاد اروپایی ارتش ایالات متحده در ویسبادن مستقر شوند.
به گفته این نشریه،صمیم نهایی در مورد ایجاد یک واحد جدید باید در هفته های آینده گرفته شود، اما کاخ سفید و پنتاگون قبلا از رویکرد ژنرال کاولی حمایت کرده اند.
منابع روزنامه نیویورک تایمز می گویند: فرماندهی جدید نشان می دهد که ایالات متحده پیش بینی می کند که تهدید روسیه علیه اوکراین و کشورهای همسایه برای سال های طولانی ادامه خواهد داشت.
پوتین روسیه را منزوی و به پرتگاه سقوط رهنمون می کند !
پوتین فک کرده همه جاه ایرانه که صاحب شه
روسیه کشور متجاوزی است چند سال پیشهم بخشی از گرجستان رو تصرف و کریمه را اوکراین جدا کرد روحیه تزاری در پوتین همچنان زنده است باید جلوی این خرس وحشی گرفته بشه
متاسفانه به قول رییس جمهور ما هم استاندارد دو گانه داریم. تلاش آذربایجان برای الحاق باریکه مرزی ارمنستان را محکوم می کنیم و از تجاوز روسیه به اوکراین حمایت می کنیم.
تاریخ این حمایت را فراموش نخواهد کرد
روسیه هیچی نیست
طبق معمول روی اسب بازنده شرط بندی کردیم