کارشناسان چینی: سفر رئیسی به اندونزی نشانگر گرایش اکثریت جامعه جهانی به چندجانبه گرایی است

کارشناسان چینی در تحلیل سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به اندونزی که به تازگی پایان یافت، آن را ثمربخش و جزو واکنش‌های دنیای اسلام به بی ثباتی جهان و نشانگر گرایش اکثر اعضای جامعه جهانی به چندجانبه گرایی دانستند.

کارشناسان چینی: سفر رئیسی به اندونزی نشانگر گرایش اکثریت جامعه جهانی به چندجانبه گرایی است

به گزارش شبکه خبری «شانگهای آوبزرور»، «لوا یونگ کوان» کارشناس «انستیتوی روابط بین‌الملل معاصر چین» گفت، دیدار رئیس جمهور ایران از اندونزی در حالی صورت گرفته که احیای اقتصاد جهان دچار مشکل شده و درگیری‌ها ژئوپلیتیک نیز شدت یافته است. به زعم وی هدف اصلی ایران و اندونزی برای تقویت همکاری، تثبیت «عوامل مختلف» در میان بی ثباتی‌ها و ابهامات کنونی جهان است.

این کارشناس روابط بین‌الملل، ایران و اندونزی را از اعضای مهم دنیای اسلام خوانده و گفت، گرایش آنها به تقویت همکاری اقتصادی و ارتباطات در دیگر زمینه‌ها هم به نوعی، نشانگر پاسخ استراتژیک دنیای اسلام به تحولات نوین کنونی جهان در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی است.

وی توافق دو طرف بر روی تسهیل تجارت و تجارت با ارزهای ملی را جزو مهم‌ترین نتایج این سفر دیپلماتیک خوانده و گفت: از یک سو، آنها با تقویت ارتباطات اقتصادی به دنبال دسترسی به منافع ملموس واقعی هستند و از مشارکت در درگیری‌های امنیتی یا سیاسی جهان جلوگیری می‌کنند و از سوی دیگر، می‌خواهند با «دلارزدایی» در تجارت، به خودمختاری راهبردی بیشتری برسند.

«لوا» همچنین ابراز عقیده کرد «می‌توان شاهد بود چندجانبه گرایی همچنان در میان اکثر اعضای جامعه جهانی جایگاه اصلی را دارد و نشانگر منافع مشترک آنهاست».

«لی شائو شیان» استاد پژوهشگاه کشورهای عرب دانشگاه «نینگ شیا» چین نیز توافق ایران و اندونزی درباره تجارت با ارزهای ملی خود به منظور تسهیل تجارت را جزو دستاوردهای مهم سفر رئیسی به اندونزی دانسته و گفت، این کار برای دور زدن تحریم‌های ایران، راه دیگری را فراهم کرده است.

وی با اشاره به موج آشتی خاورمیانه و دیدار رئیس جمهور یک کشور شیعه از اندونزی به عنوان یک کشور سنی مذهب، گفت، این نشان می‌دهد بحث «حل نشدنی بودن درگیری‌های مذهبی در خاورمیانه و دنیا» یک بحث واهی است و درگیری‌های گذشته بیشتر ناشی از عوامل ژئوپلیتیک بر اثر تحریک آمریکا بوده است.

این کارشناس چینی، نزدیکی ایران و اندونزی را مشوقی برای تقویت همبستگی دنیای اسلام، همکاری جنوب-جنوب و همکاری سازمان‌های چندجانبه خوانده و گفت، این کار از جریان چندجانبه گرایی جهان حفاظت می‌کند و پاسخی به اقدامات یکجانبه گرایانه است.

«لی» مفهوم «کشورهای نوار میانه» را مطرح کرد و توضیح داد مثلا آنهایی که در تحریم روسیه پیرو آمریکا هستند، اکثرا کشورهای غربی هستند و به ندرت از میان آنها یک کشور در حال توسعه با حجم «متوسط» دیده می‌شود.

وی افزود در واقع کشورهایی مانند عربستان سعودی، ترکیه، مکزیک، کشورهای بریکس، اندونزی، مصر و آرژانتین پیرو آمریکا نشده و به آنها «کشورهای نوار میانه» که تعداد آنها خیلی زیاد است، گفته می‌شود.

بر اساس توضیحات فوق، او گفت تقویت همکاری کشورهای در حال توسعه با حجم متوسط مانند ایران و اندونزی، به فرایند چندقطبی شدن و چندجانبه گرایی دنیا اطمینان و انرژی بیش از پیش تزریق خواهد کرد.

منبع: رادیو بین المللی چین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید