پشت پرده عشق ولادیمیر پوتین و کیم جونگ اون
دیدار با پوتین اولین دیدار کیم با یک رهبر خارجی از زمان بسته شدن مرزهای کره شمالی در ژانویه 2020 خواهد بود، آنها برای اولین بار در آوریل 2019، دو ماه پس از آنکه دیپلماسی هسته ای پرمخاطره کیم با دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده شکست خورد، دیدار کرده بودند.
یک مقام آمریکایی گفته که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ممکن است برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به این کشور سفر کند. رهبر کره شمالی و ولادیمیر پوتین هر دو هم نوعی از انزوا را تجربه می کنند و هم در رویارویی جداگانه با ایالات متحده قرار دارند.
در چنین شرایطی این سفر می تواند نشان دهنده عزم مسکو و پیونگ یانگ برای تعمیق همکاری باشد. مقامات آمریکایی همچنین گفتند که روسیه به دنبال خرید مهمات از کره شمالی برای پر کردن ذخایر تخلیه شده خود از جنگ در اوکراین است. در مقابل، کره شمالی احتمالاً خواهان محموله های مواد غذایی و انرژی و انتقال فناوری های پیشرفته تسلیحاتی خواهد بود.
دیدار با پوتین اولین دیدار کیم با یک رهبر خارجی از زمان بسته شدن مرزهای کره شمالی در ژانویه 2020 خواهد بود. آنها برای اولین بار در آوریل 2019، دو ماه پس از آنکه دیپلماسی هسته ای پرمخاطره کیم با دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده شکست خورد، دیدار کرده بودند.
به گفته مقامات آمریکایی، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در ماه ژوئیه به پیونگ یانگ سفر کرد و از کیم خواست تا مهمات بیشتری به روسیه بفرستد. شویگو اعلام کرده بود که مسکو و پیونگ یانگ در حال بررسی برگزاری رزمایش نظامی برای اولین بار هستند.
مشخص نیست همکاری نظامی کیم و پوتین تا کجا میتواند پیش برود، اما هرگونه نشانهای از گرم شدن روابط، رقبایی مانند ایالات متحده و کره جنوبی را نگران خواهد کرد.
روسیه به دنبال خنثی کردن حمله متقابل اوکراین و طولانی کردن جنگ است، در حالی که کره شمالی در اعتراض به اقدامات ایالات متحده برای تقویت اتحاد نظامی خود با کره جنوبی و ژاپن، سرعت آزمایش های موشکی خود را افزایش می دهد. در اینجا نگاهی به معنای سفر احتمالی کیم به روسیه می اندازیم:
روسیه از کره شمالی چه می خواهد؟
از سال گذشته، مقامات آمریکایی مشکوک بودند که کره شمالی گلوله های توپخانه، راکت و مهمات دیگر را به روسیه ارائه می دهد که احتمالاً بسیاری از آنها کپی مهمات دوران شوروی هستند. روسیه به تدارکات جنگی نیاز فوری دارد. اگر نه، چگونه وزیر دفاع یک کشور قدرتمند در حال جنگ می تواند به کشور کوچکی مانند کره شمالی سفر کند؟
شویگو اولین وزیر دفاع روسیه بود که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 به کره شمالی سفر کرد. خرید مهمات از کره شمالی نقض قطعنامه های سازمان ملل مبنی بر ممنوعیت تجارت اسلحه با این کشور منزوی است.
روسیه معمولا به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به این قطعنامه پایبند بود اما اکنون که روسیه با تحریمهای بینالمللی و کنترل صادرات بر سر جنگ خود در اوکراین مواجه است به دنبال تسلیحات از دیگر کشورهای تحریم شده مانند کره شمالی و ایران است.
کره شمالی ذخایر عظیم مهمات دارد، اما دو هیوگن چا، تحلیلگر موسسه مطالعات سیاستی آسان سئول، تردید دارد که آیا پیونگ یانگ می تواند به سرعت مقادیر قابل توجهی مهمات را به روسیه ارسال کند، زیرا ارتباط زمینی باریک بین این کشورها می تواند تنها مقدار محدودی از ترافیک ریلی را مدیریت کند.
کیم در ازای این کمک چه می خواهد؟
کارشناسان معتقدند که اولویت های کیم ارسال کمک، اعتبار و فناوری نظامی خواهد بود. این یک معامله برد-برد برای هر دو طرف خواهد بود، زیرا پوتین به خاطر موجودی رو به اتمام تسلیحات به دنبال منابع تامین این تسلیحات در گوشه و کنار جهان است و کیم نیز با فشار همکاریهای سه جانبه کره جنوبی، آمریکا و ژاپن مواجه است.
بسته شدن مرزها در دوران شیوع بیماری، کره شمالی را با مشکلات اقتصادی شدیدی مواجه کرده است و کیم احتمالاً به دنبال منابع غذایی و انرژی برای رفع کمبودها است. کیم احتمالاً به گسترش روابط با مسکو نیز به عنوان نشانه ای مبنی بر اینکه این کشور در حال غلبه بر سال های انزوای خود است، نگاه می کند. رهبران کره شمالی مدتهاست که دیدارهای رو در رو با رهبران جهان را نشانههایی از اهمیت بینالمللی و برای اهداف تبلیغاتی داخلی میدانند.
هونگ مین، تحلیلگر مسائل شبه جزیره کره می گوید که کیم احتمالاً به دنبال فناوری روسی برای حمایت از برنامههایش برای ساخت سیستمهای تسلیحاتی با فناوری پیشرفته مانند موشکهای دوربرد قدرتمند، سلاحهای بالستیک مافوق صوت، زیردریاییهای هستهای و ماهوارههای جاسوسی است.
مشخص نیست که آیا روسیه مایل است فناوریهای پیشرفته مرتبط با تسلیحات هستهای و موشکهای هستهای را در اختیار کره شمالی قرار دهد یا خیر. روسیه همیشه مهمترین فناوریهای تسلیحاتی خود را حتی از شرکای کلیدی مانند چین دریغ کرده است.
چقدر دو کشور می توانند به هم نزدیک شوند؟
شویگو روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که روسیه و کره شمالی در حال بررسی امکان مانور نظامی دوجانبه هستند. پیش از این، آژانس جاسوسی کره جنوبی اعلام کرده بود که به نظر می رسد شویگو یک تمرین آموزشی سه جانبه با حضور چین را پیشنهاد کرده است.
در هر صورت، این اولین مانور نظامی مشترک کره شمالی با یک کشور خارجی از زمان پایان جنگ کره 1950-1953 خواهد بود. این کشور از آموزش با ارتش خارجی مطابق با فلسفه رسمی «اتکاء به خود» خودداری کرده است.
البته گسترش همکاری امنیتی کره جنوبی، ایالات متحده و ژاپن می تواند کیم جونگ اون را وادار کند تا این تابو را بشکند و برای اولین بار با روسیه و چین رزمایش برگزار کند. هر چند برخی از تحلیل گران معتقدند که کیم احتمالاً این پیشنهاد را نخواهد پذیرفت، زیرا ممکن است کره شمالی را حتی بیشتر به چین و روسیه وابسته کند.
پارک وون گون، استاد دانشگاه اوها وومنز سئول، می گوید هنوز برای پیش بینی اینکه دیپلماسی کیم فراتر از نمایش مخالفت با ایالات متحده چه نتیجه ای می تواند داشته باشد، زود است.
کارشناسان معتقدند که در هر صورت، کره شمالی و روسیه باید نشان دهند که با هم کار می کنند و این همکاری را افزایش می دهند. واضح است که زمینه های همکاری عملی وجود دارد و همچنین هر دو کشور تلاش می کنند با برخی ادعاها درباره تعمیق همکاری به نوعی به ایالات متحده پیام مدنظر خود را برسانند.
امیدوارم که عشقشون باجناقی نباشه.
ممکنه نقش ارشاد داشته باشند .
ب پای هم پیرشن