دلیل اظهارنظر علنی «سیا» درباره شبکه جاسوسی خود در چین چیست؟

اطلاعاتی که برخی از مقامات اطلاعاتی سابق و فعلی ایالات متحده به روزنامه «وال استریت ژورنال» درز داده‌اند، واقعاً موجب شگفتی مردم شده است، چون این مقامات ادعا کردند که شبکه جاسوسی سیا در چین که یک دهه پیش توسط دستگاه‌های ضد جاسوسی چین «به طور سیستماتیک» تخریب شد،

دلیل اظهارنظر علنی «سیا» درباره شبکه جاسوسی خود در چین چیست؟

همانطور که می‌دانیم، ایالات متحده برای مدت طولانی درگیر فعالیت‌های جاسوسی بی‌رویه در سراسر جهان بوده طوری که به عنوان «امپراتوری رصد» شناخته می‌شود. فعالیت‌های جاسوسی و نظارتی اساساً باید مخفیانه نگه داشته شوند و نمی‌تواند در معرض دید عمومی قرار گیرند چون مغایر با قوانین بین‌المللی و هنجارهای اساسی روابط بین‌الملل است. اما تعجب آور این است که وقتی آمریکایی‌ها آشکارا درباره این فعالیت‌ها صحبت می‌کنند، طوری رفتار می‌کنند که حتی به هیچ وجه احساس شرم یا گناه نمی‌کنند. بر عکس، آنها این گونه رفتار می‌کنند که حتی نوعی «رسالت عادلانه» انجام می‌دادند و انجام فعالیت‌های جاسوسی نیز حق انحصاری آمریکا بوده است.

در واقع این در اصل نشانگر گستاخی افسارگسیخته و بی شرمی آمریکاست که پس از هژمونی طولانی مدت واشنگتن در دنیا شکل گرفته است.

با این حال، در عین حال، این اظهارات مقامات سیا که در مقاله وال استریت ژورنال منتشر شده، به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چرا نخبگان سیاسی آمریکا اغلب دچار نوعی توهم پارانوئیدی می‌شوند و معتقدند که چین دائماً پایگاه‌های نظامی در سراسر ایالات متحده را زیر نظر دارد، اطلاعات حساس را شنود می‌کند و اسناد مهم را به سرقت می‌برد.

اظهارات علنی فوق مقامات سیا در وال استریت ژورنال احتمالاً  نوعی تلاش برای بزرگنمایی ارزش سیا به منظور جلب بودجه بیشتر از کنگره بوده است. اما این نیز بدان معناست که آنها به واقعیت فعالیت‌های جاسوسی خود در چین اذعان کرده‌اند.

این در حالیست که ایالات متحده مدعی وجود «جاسوسان چینی» علیه آمریکاست اما برای اثبات ادعای خود هیچ شواهد ملموس و قانع کننده‌ای را ارائه نمی‌کند. آنها فقط به دنبال راه اندازی کمپین‌هایی به منظور بدنام کردن چین هستند تا چین را بیهوده مشغول ثابت کردن بی‌گناهی خود کنند.

به علاوه، این مقاله وال استریت ژورنال نیز این نکته را به اثبات رسانده که کار دستگاه‌های ضد جاسوسی چین بسیار مؤثر بوده است چون آنها نه تنها شبکه جاسوسی آمریکا در چین را متلاشی نموده‌اند بلکه به مدت 10 سال از بازسازی آن جلوگیری کرده‌اند. این یک دستاورد بزرگ در مبارزه ضد جاسوسی به شمار می‌آید.

این هم قابل ذکر است که زمانی که چین قانون ضد جاسوسی خود را اصلاح کرد، با انتقادات رسانه‌های غربی مواجه شد. اکنون معلوم شده که هدف پنهانی پشت این انتقادات، تحت فشار قرار دادن چین برای برداشت موانع دفاعی ضد جاسوسی به منظور تسهیل و آزادسازی فعالیت‌های جاسوسی غرب در داخل چین بوده است. خوشبختانه چین در این دام نیفتاده است.

بدیهی است چین که تاکنون توانسته در برابر این فعالیت‌های جاسوسی از خود دفاع کند، در آینده نیز خواهد توانست نفوذ سیا را کاملا خنثی کند.

البته این هم حتمی است که چین باید هوشیاری خود را حفظ کند. سیا اعلام کرده که بازسازی شبکه جاسوسی خود در چین در حال حاضر اولویت کاری این دستگاه اطلاعاتی است. این نشان می‌دهد که آنها در آینده قابل پیش بینی حتما به این کار ادامه خواهند داد. در سال 2021، گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه سیا مرکزی به نام مرکز مأموریت‌های چین را تاسیس کرده است. این تنها مرکز مأموریتی سیا محسوب می‌شود که صرفا برای یک کشور خاص ایجاد شده است. این تحولات ممکن است وضعیت ضد جاسوسی را برای چین پیچیده‌تر و دشوارتر کند.

منبع: رادیو بین المللی چین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • علی
    0

    چه خبر از عدالت ؟