سیگنال‌های هفته شلوغ دیپلماسی چین برای جهان چیست؟

در این هفته نخست وزیر دومینیکا، رئیس جمهور نائورو، نخست وزیر سریلانکا و بسیاری از رهبران دیگر یکی پس از دیگری وارد چین شدند.

سیگنال‌های هفته شلوغ دیپلماسی چین برای جهان چیست؟

رسانه‌های خارجی گزارش دادند که چین در حال آغاز یک «هفته دیپلماسی جنوب جهانی» است. با این حال، مهمانان خارجی نه تنها رهبران کشورهای جنوبی، بلکه نخست وزیر هلند، روسای سازمان‌های بین‌المللی، رهبران محافل تجاری و دانشمندان مشهور را شامل می‌شوند. بازدید فشرده این مهمانان خارجی مهم چه سیگنال‌هایی را ارسال می‌کند؟

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین، با رهبران کشورهایی که در چین به سر می‌برند، گفتگو کرده است.

آقای شی در جریان گفتگو با «مارکوس استیون» رئیس جمهور نائورو تاکید کرد که برخورد برابر از ویژگی‌های بارز دیپلماسی چین است. چین همواره بر این باور است که همه کشورها چه بزرگ یا کوچک، قوی یا ضعیف، غنی یا فقیر، اعضای برابر جامعه بین‌المللی هستند. چین همیشه عضوی از کشورهای در حال توسعه بوده است و رای چین در شورای امنیت سازمان ملل متحد همیشه متعلق به کشورهای در حال توسعه خواهد بود.

در سال‌های اخیر، همکاری‌های عمل‌گرایانه بین چین و کشورهای «جنوب جهانی» عمیق‌تر شده و نتایج همکاری همچنان در حال ظهور است. وب سایت یونانی "Modern Diplomacy" اخیراً مقاله‌ای منتشر کرده است که در آن آمده است که G7 در ارائه چشم انداز جدید حکمرانی جهانی برای کشورهای «جنوب جهانی» نسبت به چین ناکارآمد است. چین به چندجانبه گرایی و روند اصلاحات سازمان ملل متعهد است و خواستار ایجاد زمینه برابر رقابتی برای کشورهای در حال توسعه و افزایش نفوذ «جنوب جهانی» است. برای این منظور، راه حل چین ایجاد یک «جامعه بشری با سرنوشت مشترک» است - مفهومی که از زمانی که مطرح شد، به یک اجماع بین‌المللی تبدیل شده است.

«مارک روته» نخست وزیر هلند یک سفر کاری دو روزه به چین را در روز سه شنبه آغاز کرد. این سفر با توجه به ایجاد به اصطلاح «اتحاد تراشه» توسط ایالات متحده برای تشدید محاصره فناوری علیه چین، توجه گسترده‌ای را در جهان خارج به خود جلب کرده است. بر اساس تحلیل بسیاری از رسانه‌های خارجی مانند روزنامه مردم هلندی "De Volkskrant"، سفر روته به چین در این زمان نشان می‌دهد که هلند قصد دارد روابط همکاری با چین را حفظ کند و تاثیر حکم  «ممنوعیت» آمریکا بر هلند در حال کاهش است.

در اوایل این هفته، نشست سالانه مجمع عالی رتبه توسعه چین در سال 2024 در پکن برگزار شد. سخنرانی«لی چیانگ» نخست وزیر چین در مراسم افتتاحیه این نشست بار دیگر سیگنال «گشایش» را منتشر ساخت. وی تاکید کرد که اقتصاد امروز چین عمیقاً با اقتصاد جهانی ادغام شده است. چین به طور پیوسته گشایش نهادینه را به پیش خواهد برد و به اتصال جهان با گشایش در سطح بالاتری ادامه خواهد داد. چین بازتر قطعا فرصت‌های بیشتری به منظور همکاری برد-برد برای جهان به ارمغان خواهد آورد.

مقامات دولتی داخلی و خارجی، دانشمندان مشهور، نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی و بسیاری از مهمانان مهم دیگر در این نشست حضور داشتند تا درباره موضوعات کلیدی مربوط به توسعه چین و توسعه جهان گفتگو کنند. «کریستالینا جورجیِوا» مدیر کل صندوق بین‌المللی پول، در این مجمع گفت که در میان مدت، چین همچنان نقش مهمی در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت. «آجی بانگا» رئیس بانک جهانی  صراحتاً گفت که «سابقه خارق‌العاده چین ثابت می‌کند که هر چیزی ممکن است.» موفقیت چین با کاهش نرخ فقر جهانی از 44 درصد به 9 درصد اهمیت زیادی دارد. بسیاری از مهمانان این نشست خاطرنشان کردند که همراهی با چین به معنای همراهی با فرصت‌هاست و سرمایه گذاری در چین برنده آینده خواهد بود.

علاوه بر مجمع عالی رتبه توسعه چین، نشست سالانه «مجمع آسیایی بوآئو 2024» نیز در این هفته برگزار خواهد شد.«جائو له‌جی» رئیس کمیته دائمی کنگره ملی نمایندگان خلق چین در مراسم افتتاحیه این نشست شرکت و سخنرانی خواهد کرد. رهبران بسیاری از کشورها که این هفته از چین بازدید می‌کنند نیز در این مجمع حضور خواهند یافت. چنین مجمع سطح بالایی، بستر گفتگو را برای کشورها فراهم می‌کند تا با یکدیگر به چالش‌های جهانی پاسخ دهند، و همچنین مرجع مهمی برای مردم به منظور مشاهده اقتصاد چین و سیگنال‌های گشایش فراهم می‌کند.

برخی از مقامات خارجی نیز با استفاده از این فرصت از مناطق مختلف چین دیدن کردند و از طریق مشاهده میدانی، سرزندگی و پتانسیل چین را تجربه کردند. همانطور که «ژوآو مانوئل گونسلوس لوورنسو» رئیس جمهور آنگولا که در اواسط ماه مارس به چین سفر کرده بود، در مصاحبه‌ای اختصاصی با رادیو و تلویزیون مرکزی چین بیان کرد: توسعه چین مستمر است، چین هر روز و هر سال در حال پیشرفت است و شگفتی‌هایی را برای جهان به ارمغان می‌آورد.

 نویسنده: لوئو لایی آن تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار چین
منبع: رادیو بین المللی چین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • 🐜
    0

    چین نمی‌خواهد ب سرنوشت روسیه دچار شود!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد