سید محمد خاتمی: باید بررسی کنیم چرا مشارکتهای بالای 80 درصدی در انتخابات به این وضع ناگوار رسیده
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی گفت: باید بررسی کنیم که چرا مشارکت های بالای 50 % و 70 % و 80 درصدی به این وضع ناگوار رسیده است و اگر شرط، رضایت مردم باشد این در درجه اول نظام حکمرانی است که باید آنرا تامین کند.
سید محمد خاتمی با اعضای شورای مرکزی حزب مردم سالاری دیدار کرد.
سید محمد خاتمی در دیدار با اعضاء شورای مرکزی حزب مردم سالاری در آستانه یازدهم ذیالقعده و ولادت با سعادت حضرت علی ابن موسی الرضا علیه آلاف التَّحِیَّهِ و الثَّناءِ و پیش از سانحه تلخی که به شهادت رئیس جمهور محترم و همراهان ایشان انجامید صورت گرفت.
سیدمحمدخاتمی ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت امام رضا (ع) و آرزوی سربلندی برای ملت ایران و رفع مشکلات فراوانی که پیش رو است و با آرزوی توفیق برای حزب مردم سالاری گفت:
در اینکه قانون اساسی نیاز به بازنگری دارد حرفی نیست. گذشت زمان بطور طبیعی و تغییر شرایط و اقتضائات و نسل ها، این را ایجاب می کند. طبیعی است که هر پدیده بشری اگر می خواهد مفید و کارساز باشد باید ظرفیت نو شدن را داشته باشد و قانون اساسی هم از این امر مستثنی نیست. البته اینکه چگونه و در چه زمان بستگی دارد به دید و نیز تلقیای که مردم بخصوص صاحب نظران دارند.
آنچه من رسماً هم سالها پیش به بزرگان گوشزد کرده ام اینکه قانون اساسی قطعاً نیاز به اصلاح دارد ولی باید شرایطی باشد که بنام اصلاح، اصول و موازین خوب و قابل قبول آنهم به نفع یک بینش و جریان حذف شود. در شرایط فعلی پیشنهاد من این است که انحرافهائی که در مسیر جامعه و حکمرانی و با توجه به آرمانهای انقلاب و تلقی ویژه ای که مردم بخصوص اهل نظر از جمهوری اسلامی بودن نظام داشتند پیش آمده است و کم رنگ شدن حیثیت جمهوریت نظام و میداندار شدن نوعی تلقی از اسلام در عرصه حیات اجتماعی که صد در صد با مسلم ترین موازین جمهوریت اگر نگوئیم تضاد دارد لااقل ناسازگار است، تقویت جنبه جمهوریت نظام حتی با همین قانون اساسی اولویت دارد و راهکار آنرا هم بیان کرده ام که البته مورد توجه قرار نگرفته است و بر اساس آن بیانیه 15 ماده ای صادر شده است.
ولی هرچه باشد هیچ اشکالی ندارد که صاحبنظران عرصه سیاسی و حقوقی و علمی در فضائی آرام بررسی های خود را بعمل آورند. و اینکه چه اشکالاتی در قانون اساسی هست و چه روند ها و روال هائی (که حتی خلاف همین قانون اساسی هست) وجود داشته است و چه پیشنهادها و روش های علمی و منطقی برای اصلاح هست از جمله کار احزاب و گروهها است. ولی اینکه قانون اساسی چه زمان و چگونه می تواند با توافق ملت اصلاح شود مسأله دیگری است.
در مورد تشکیلات : او لا این مسأله به خود جبهه و دوستان دست اندکار برمی گردد ولی راه طی شده ای که به جبهه رسیده است نباید فراموش شود. بنظرم عواملی که این مسیر را ایجاب کرد همچنان موجود است و نمی توان از آن بازگشت.
جبهه هنگامی به وجود می آید که احزاب و تشکل ها به تنهایی کارآیی و جایگاه خود را ندارند و وقتی جبهه تشکیل می شود شرط اول پای بندی اعضاء به مقتضیات فعالیت جبهه ای و تصمیمات و راه کارهائی است که معین می کند. و اینکه افراد حقیقی هم در آن حضور دارند، چون که بخش تحول خواه و در واقع اصلاح جویان جامعه بزرگتر از احزاب و گروهها است. چرا نباید صاحب نظران و کسانی که می توانند آن بخش هایی را که بهرحال عضو رسمی احزاب نیستند نمایندگی کنند حضور و مشارکت داشته باشند؟
جبهه می تواند در دوران بی وفائی به احزاب و ضعف کارآمدی آنها، زمینه را برای حضور موثر احزاب در جامعه و در واقع تقویت جامعه مدنی کمک کند. و اما در مورد برنامه انتخابات اولاً چرا از من می پرسید. ثانیا بنظرم برنامه دارند و من هم معتقدم زودتر باید تکلیف را مشخص کنند. و اما آنچه به من مربوط است اینکه انتخابات مهم است ولی اگر انتخابات از معنی تهی شود باید کوشید که ابتدا معنی آن به آن برگردد اهمیت صندوق اینست که بیان کننده رأی و نظر مردم است نه یک گروه و اگر از جایگاه خود خارج شد باید کوشید آنرا به جایگاه خود برمی گرداند.
در مورد انتخابات پیشین گفتم اگر مطالبی که رهبری در باب انتخابات گفتند که همه جریانها باید نامزد خود را داشته باشند و نیز این مطلب که عدم احراز صلاحیت معنی ندارد. با صلاحیت احراز می شود یا نمی شود همین هم اگر زودتر گفته شده بود و عملا هم زمینه اجرای آن فراهم می آمد جریانها می توانستند و می بایست فعالانه در انتخابات شرکت کنند. ولی وقتی شما نامزد مطلوب خود را ندارید طبعا زمینه ای هم برای شرکت نمی بینید.
البته شرایط یک انتخابات خوب و استانداردهای آن خیلی بیش از اینها است که باید همه بکوشند به سوی آن بروند ولی می توان حداقلهایی را مشخص کرد که شرکت در انتخابات را موجه کند.
اما اینکه مردم می آیند یا نه، باید بررسی کنیم که چرا مشارکت های بالای 50 % و 70 % و 80 درصدی به این وضع ناگوار رسیده است و اگر شرط، رضایت مردم باشد این در درجه اول نظام حکمرانی است که باید آنرا تامین کند.
دیگه چیو بررسی کنید؟ وضع مملکت نشون میده که شماها هیچ کاری بلد نیستید، البته جسارت نباشه، تو دزدی و اختلاس صاحب سبک تو دنیا هستید
اختلاس و دزدی و خرابکاری و ... به نام سید محمد خاتمی، به کام من و تو!
من و شما از نظر تاریخی، تنبل، "مال هم خور"، دروغگو، بی وفا و نامردیم. نه کوروش کبیر توانست ما را آدم کند، نه جانشینان! خاتمی که دیگر جای خود دارد.
ما ایرانی ها سالها و بلکه قرنهاست با این شعار زندگی می کنیم:
پندار بد، گفتار مفت، کردار فجیع.
یه سوزن ته گرد به خودت بزن، یه میخ طویله به قلب خاتمی!
اوا سلام ما همون ملتی بودیم که جونمونا گذاشتیم انقلاب کردیم .همون ملتی بودیم که حونمونا گذاشتیم جنگ کردیم .همون ملتی بودیم که سالها کمی ها را تحمل کردیم بامید روزهای موعود .اما جوابمونا چی دادند؟ .تا جونمون اومد اعتراص به حقی کند کشتنش کورش کردن حبسش کردن بهش تجاوز کردن و هرروز بلایی بدتراز روز قبل سرمون اوردند مگر جیره خوار واونی بشیم که تو فرمودی .
وقتی کسانی را که مدنظر این ۸۰درصد جامعه هستند را حذف میکنند پس برای چه باید بیایند
سید محمد خاتمی آخرین امید مردم ایران زمین
بهترين گزينه حكومت تكرار انتخابات ١٤٠٠است
هنوز پس از 45 سال گذشت از انقلاب متوجه نشدی چرا روز به روز مشارکت مردم در انتخابات کاهش پیدا می کند؟ یکی از دلایلش را اینجانب برای شما بازگو می کنم و آن اینست که روز به روز بر میزان سطح سواد و آگاهی مردم در ایران افزوده می شود و نمی شود چنین ملت باسواد و تحصیلکرده ای را بیش از این گول زد!
مشکل ایران و ایرانی علاوه بر سطح سواد، احساساتی بودن، فراموشکار بودن، تاثیرپذیری سریع و یک شبه از رسانه و چندتا دیگه هست که باید حل بشه. هنوز هم به راحتی میشه این مردم رو گول زد. هنوز هم از احساسات این مردم به راحتی میشه سواستفاده کرد و هنوز هم میشه به راحتی مسیر خواسته های این مردم رو به سمت ناکجاآباد سوق داد. متاسفانه
تا افراد ملعون و دو رو و باندباز مثل تو و امثال هست وضع همین است. در ضمن با جورج سوروس هماهنگی کردی که حرف زدی ؟؟؟
انسان درستکار درست صحبت میکنه چونکه باید خیلی زود در درگاه خداوند پاسخگوی تمام قضاوت های نابجا تهمت های ناروا و....باشه
این که خیلی بی ادبه همه میدونن
من برای ادب فرهنگ بینش نوع دوستی وطن دوستی و خدا باوری شما جناب خاتمی احترام ویژه قائل هستم شما صادق ترین با سوادترین خیرخواه ترین رئیس جمهور ایران بودی خداوند نگهدارد
رای من یکی شبیهه شهید رییسی
با عرض سلام به سایت وزین خبر فوری از شما تقاضا دارم کامنت های کاربر به نام بهنام را نشر ندهید لحن چاله میدونی و ضد فرهنگ این شخص باعث شرمساری البته برای خودش است خداوند به جای مغز درون کله اش ....جا داده
امکانش هست که آقای خاتمی محلی را برای ملاقات عمومی (بارِ عام) و توهین مستقیم در اختیار باشکاه "هواخواران" و "بادپیمایان" قرار دهند؟
یعنی واقعا نمیدونید .نیاز به بررسی دارد ؟خب اگه مسئله به این واضحی را نمیدونید با بررسیتونم نمیتونید بفهمید!امروز تسمه تایم عوض کردم به قیمت یک پراید سال 80.
مسئولاصلیشوارینگهبان
تقصیر شورای نگهبان بود
اینهاگوششنواندارندخودتونوخستهنکنید
اینهمهحملهتخریبتوهینبهخاتمیبیسابغه
بي عدالتي وخالص سازي اين وضع را پيش أورده
به هر حال در کشوری 90 میلیونی اگر 10 در صد ش هم پای نظام باشند می شه 9 میلیون نفر که هم خیابانها را پر می کنند و هم قاب دوربینها و صندوقها را. برای جناح حاکم همین کافیه و محدود امکانات باقیمانده کشور هم برای رضایت همین 10 در صد کافیه.
برادران افغانستانی هم که میلیونی حضور دارند و خبرگزاری رسمی هم تایید کرد به این معادلات اضافه کن
اگر چند تا فهیم توی این مملکت داشتیم اوضاع این نبود زنده باشی آقای خاتمی