پاسخ دفتر روحانی به ادعای قالیباف/ قانون هسته ای به درخواست شعام تصویب نشد
نقد و مخالفت دولت روحانی با مصوبه هسته ای مجلس یازدهم به طور صریح و علنی بیان شده و تصویب آن را مانعی در احیای برجام میداند اما با تصویب آن به صورت قانون، دولت موظف به اجرای آن شد و در چارچوب آئیننامهای که مصوب کرد، از ۵ اسفند ۱۳۹۹ به اجرا گذاشت.
روابط عمومی دفتر رئیسجمهور ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم به ادعای اخیر محمدباقر قالیباف درباره تصویب «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» به درخواست شعام (شورای عالی امنیت ملی) پاسخ داد:
آقای محمدباقر قالیباف، رئیس محترم مجلس دورههای یازدهم و دوازدهم و یکی از نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «میگویند دولت باید مجری سیاستهای رهبر معظم انقلاب در سیاست خارجی باشد؛ اما قانونی را که مورد تأکید ایشان است و به درخواست شعام همان دولت تصویب شده، قبول ندارند.»
در ادعای ایشان سه اشتباه وجود دارد:
۱- «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» (مصوب ۱۳۹۹/۰۹/۱۱) نه به پیشنهاد دولت دوازدهم بلکه توسط مجلس یازدهم به شورای عالی امنیت ملی ارائه شد. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در بیانیه مورخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ صراحتاً این نکته را تأیید کرده بود: «حدود دو ماه قبل، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی کلیات طرحی که جمعی از نمایندگان محترم مجلس ارائه و مراحلی از آن نیز طی شده و طراحان نیز بر فوریت تصویب آن اصرار داشتند را در یکی از نشستهای شورای عالی امنیت ملی برای آگاهی اعضا ارائه نمودند.
شورا نیز ضمن استقبال از اصل موضوع و احترام به حق نمایندگان محترم مجلس در ارائه و تصویب طرحهای مورد نظر، ملاحظاتی را نسبت به جوانبی از موضوع جمعبندی و مورد تصویب قرار داد که پس از طی مراحل نهایی به عنوان مصوبه شورا ابلاغ گردید.»
۲- ریاست شورای عالی امنیت ملی با رئیسجمهور است که بارها مخالفت خود را با این مصوبه اعلام کرد. حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور دوره دوازدهم در نامه به دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس این مصوبه را خلاف قانون اساسی عنوان کرد و در نامه به مقام معظم رهبری خواستار توقف تصویب این طرح شد.
دکتر روحانی یک روز پس از تصویب این طرح در مجلس در جلسه هیأت دولت گفت: «دولت با آن مصوبه موافق نیست و آن را برای روند فعالیتهای دیپلماتیک مضر میداند.» (۱۳۹۹/۰۹/۱۲) و پس از آن نیز موضع دولت را تکرار کرد: «دولت این قانون را مفید نمیداند و قبل از اینکه به تصویب نهایی برسد نظرم را صریحاً اعلام کردم. این نظر شخص من نیست و در دولت اتفاق آراء وجود دارد. دولت به اتفاق آراء این قانون را برای کشور مفید نمیداند.» (دکتر روحانی در نشست خبری با خبرنگاران داخلی و بینالمللی، ۱۳۹۹/۰۹/۲۴)
در مصوبه شورای عالی امنیت ملی به صراحت آمده که هرگونه مصوبهای در مجلس در رابطه با موضوع هستهای باید با هماهنگی وزارت امور خارجه باشد ولی متأسفانه مجلس بدون هماهنگی عمل کرد. ضمناً رئیس شورای عالی امنیت ملی در نامه ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ خود به دبیرخانه تصریح کرد که بدون نظر رئیس شورا، دبیرخانه حق اظهارنظر و اقدام ندارد.
دکتر محمود واعظی، رئیسدفتر رئیسجمهور دوره دوازدهم درباره موضع دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در حمایت از این مصوبه اعلام کرده بود: «رئیس شورای عالی امنیت ملی رئیسجمهور است، مجلس هیچ هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی نکرده است. میگویند که با دبیرخانه هماهنگی کردهاند، دبیرخانه که به تنهایی جایگاهی ندارد، دبیرخانه باید مقدمات کار را آماده کند برای اینکه طرح در جلسه شورای عالی، مطرح شود. از رئیسجمهور اجازه نگرفتند و از خود شورا هم، اجازه نگرفتهاند.»
۳- نقد و مخالفت دولت روحانی با مصوبه هستهای مجلس یازدهم به طور صریح و علنی بیان شده و تصویب آن را مانعی در احیای برجام میداند اما با تصویب آن به صورت قانون، دولت موظف به اجرای آن شد و در چارچوب آئیننامهای که مصوب کرد، از ۵ اسفند ۱۳۹۹ به اجرا گذاشت.
روابط عمومی دفتر رئیسجمهور ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم
کشور باید مثل گوشی موبایل هر چند وقت بروز رسانی شود هیچ وقت انسانهای با افکار قرون وسطایی حاضر نمی شوند برجام درست شود چون از تحریم برای خودشان اب گرمی درست می کنند واز اب گرم لذت می برند
اصلاتعامل بادنبا به نفع مردم وهسته ای غیرنظامی چه ربطی به شورای امنیت ملی داره پونزده ملیون افغانی بی هویت وبی تخصص ورکوردپیرشدن جمعیت وسقوط ارزدرجهان وذلت ازاین منظردرمنطقه ودنیاربط داره
عامل شکست برجام ؛
پوتین
پوتین گراها کاسبان تحریم و تندروهای سوء استفاده گر مخالف دولت اعتدال
اسرائیل و ازناب و برخی کشورهای عربی مخالف ارتباط ایران با غرب
وگرنه همه چی خوب پیش میرفت و اگربرجام موفق میشد بسیاری گرفتاریهای فعلی را نداشتیم
با همه توضیحاتی که روابط عمومی دولت ۱۱و۱۲ داده است بدقت نگاه کنید پرونده هسته ایی ازشعام دریک مقطعی به وزارتخارجه انتقال داده شد زمان آن را دقیق درنظر بگیرید که چه مدیریتهایی بودند بعد از حادثه پیش آمده برای رئیس جمهور شهید رئیسی توخبرها آمده بود پرونده هسته ایی مجددا به زیر نظر آقای شمخانی قرار گرفت بدین معنی که قانون مجلس دست روحانی را بست ودقیقا نظر شمخانی را مبنی برعدم توافق تبدیل به قانون کردند. من معتقدم ازآنجا که توصیه هایی مبنی براستقلال سیاسی کشور مد نظر است این جابجاییها هیچ منافاتی ندارد .پس تحریمها بعنوان مجازات برای کشورایران است حالا چه دولتی است که توانایی دارد مجازاتها را بحداقل برساند تا هم استقلال سیاسی حفظ شود وهم دست مدیران باز شود و مردم اززیرسلطه تورم خلاص شوند بستگی به جسارت وشجاعت افرادی دارد که به هرترتیبی که مصالح کشور اقتضا میکند سلطه گری تورم را ازبین خانوارها بردارند خدا را شاهد میگیرم اگر سلطه گری تورم رفع شود تمام این قصه ها که نامزدها میگویند با فکردقیق ودوراندیشی حل خواهد شد .
برادران و خواهران عزیز آقای قالیباف در غیاب روحانی ،مشکل احیای برجام رو گردن دولت روحانی انداخت .و خودش رو مبرا میداند .در حالیکه خودشون هم مقصر اصلی بوده من یادم هست روحانی در عید نوروز اعلام کرد که تحریم در سال جدید برداشته میشه و تبریک گفت . اینجا تشخیص میدهیم ، مقصر واقعی همین قالیباف اس که حالا بخاطر انتخابات ریاست جمهوری از خودش تعریف و دفاع میکنند این آقا به درد ما نمیخوره لطفاً به ایشون رای ندهید چون این آقا مسبب تمام بدبختی های ملت ایران است. ممنونم...
مگر تحریم ها در روز اجرای برجام بالمره لغو نشده بود که روحانی دوباره برای رفع تحریم وعده داد؟
در حضور قالیباف نمایندگان مجلس برجام را 🔥🔥 زدنند و غنی سازی اورانیوم را افزایش دادن که باعث تأسف است امروز قالیباف دم از احیای برجام میزند!!! آقای قالیباف مگه با دسته کورها طرفید؟؟؟