هشدار پاپ فرانسیس در مورد تندروی مذهبی
رهبر کاتولیکهای جهان در مورد تندروی مذهبی هشدار داد.
رویترز نوشت: پاپ فرانسیس که به اندونزی سفر کرده از رهبران بزرگترین کشور اسلامی خواست با افراط گرایی مذهبی که به گفته او باورهای مذهبی مردم را از طریق فریب و خشونت تضعیف می کند، مقابله کنند.
فرانسیس ۸۷ ساله در اولین دور از سفر ۱۲ روزه خود به کشورهای آسیای جنوبی شرقی در پایتخت اندونزی گفت: کلیسای کاتولیک تلاش های خود را برای گفتگوی بینالادیانی به امید کمک به فرونشاندن افراط گرایی افزایش خواهد داد.
پاپ که اصلیتی آرژانتینی دارد در میان ۳۰۰ چهره سیاسی، مذهبی و اجتماعی اندونزی تاکید کرد: تعصبات را می توان از بین برد و فضای احترام و اعتماد متقابل را افزایش داد. این برای مقابله با چالش های مشترک، از جمله مبارزه با افراط گرایی و عدم تحمل دیگران که از طریق تحریف دین سعی در تحمیل دیدگاه های خود دارند، ضروری است.
پاپ در سفر به اندونزی تاکنون در مورد جنگ غزه و جنایات اسرائیل سخن نگفته است. وزیر امور خارجه اندونزی به خبرنگاران گفت: فرانسیس و ویدودو-رییس جمهور اندونزی- در دیدار خود به طور خاص در مورد جنگ اسرائیل و غزه صحبت نکرده اند، بلکه به طور کلی در مورد درگیری های جاری و اهمیت صلح به تبادل نظر پرداختهاند.
اندونزی ۲۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد که بنا بر تخمینها ۸۷ درصد از آنها مسلمان هستند. با این حال آزادی مذهب در اندونزی موضوعی است که در قانون اساسی این کشور تضمین شده است.
دروغ و فریب و دزدی و ترور، از خصلتهای اهریمنیست که تحت هیچ شرایطی قابل توجیه و مجاز نیستند حتی اگر منجر به شکست و زیان شود بخصوص از سوی ایده ای که ادعای اخلاق و ربانیت و نجات بشریت دارد. مسلم ابن عقیل میتوانست عبیداله را که در منزل هانی ابن عروه میهمان بود، ترور کند و مانع حادثه کربلا شود اما شرافتش اجازه چنین رفتار اهریمنی نداد هرچند بقیمت خون حسین تمام شد. اگر تندروهای طالبانی حاکم بر ایران بجای مسلم بودند، عبیداله را ترور ، و در فتح مکه که پیامبر عفو عمومی داد، همه را قتل عام میکردند. در گوشه پارکی تعدادی اوباش مشغول ورق بازی بودند، فردی گفت، اینها ادم فروشان حکومتند و حقوق میگیرند تا بر علیه امنیت مردم عمل کنند و درواقع حکومت را از خود میدانند و مدافع سرسخت ان هستند. دریغ است سرمایه های ملی صرف قدرتی بتمام معنی جهنمی و جنگ افروز شود که در راستای حفظ نظام بی قانون و سرکوبگر خود، بجای برخورد با اراذل و اوباش، انها را بجان مردم معترض به ظلم و فساد اندازد، و در فاجعه 88 نقش مهمی در نجات قدرت طالبانی ایفا کردند. تندروها همه چیز مردم را گرفته، و با تهدید و ارعاب همه را منفعل کرده اند.