گزارش اندیشکده صهیونیستی جینسا

پرواز «شاهین‌های آمریکایی» بر فراز میز مذاکره احتمالی ترامپ با ایران

جنگ طلبان آمریکایی که از آنها به عنوان «شاهین» یاد می شود عزم خود را جزم کرده اند تا مانع مذاکره احتمالی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده با جمهوری اسلامی ایران شوند.

پرواز «شاهین‌های آمریکایی» بر فراز میز مذاکره احتمالی ترامپ با ایران

اندیشکده صهیونیستی جینسا در مطلبی به انعکاس دیدگاه‌های مخالفان مذاکره آمریکا با ایران پرداخته است. در این مطلب آمده است: جمهوری‌خواهان سنا هفته گذشته اعلام کردند که در مورد چشم انداز، دور جدید مذاکرات و توافق هسته‌ای جدید احتمالی با ایران ملاحظاتی دارند، چشم اندازی که سناتور «مارکو روبیو» از حزب جمهوری‌خواه در جلسه تأیید خود به عنوان وزیر امور خارجه مطرح کرد. روبیو در مورد برنامه هسته‌ای ایران ادعا کرد: نظر من این است که ما باید از هر سیاستی که اجازه می دهد امنیت و ثبات در منطقه برقرار شود استقبال کنیم، اما سیاستی که در آن چشمان‌مان باز باشد. باید در نظر داشته باشیم هر امتیازی که ما به ایران بدهیم، این کشور همانند گذشته از آن به نفع خود استفاده کرده است.

درحالی که حمایت جمهوری خواهان سنا برای توافق با ایران حیاتی خواهد بود، این ایده از جانب آنها مورد استقبال قرار نگرفته است، جمهوری خواهان دهه گذشته را صرف انتقاد از توافق هسته ای با ایران که در سال ۲۰۱۵ توسط دولت اوباما به ایران به امضا رسید، کرده اند. سناتور «لیندسی گراهام» از حزب جمهوریخواه در شبکه سی‌بی‌اس، صراحتا رویکرد دیپلماتیک با ایران را رد کرد و از دولت ایالات متحده خواست تا از حملات نظامی اسرائیل علیه ایران حمایت کند.

وی در این برنامه تلویزیونی با تکرار ادعاهای بی‌پایه و اساس درباره برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد: یک در یک تریلیون احتمال دارد که شما بتوانید برنامه هسته ای ایران را از طریق دیپلماسی تضعیف کنید اما ۹۰ درصد احتمال دارد که از طریق اقدام نظامی اسرائیل، با حمایت ایالات متحده، آن را تضعیف کنید. بنابراین موضوع بعدی که من با پرزیدنت ترامپ صحبت خواهم کرد این است که از فرصت موجود برای نابودی برنامه هسته ای ایران استفاده و به اسرائیل کمک کنید تا ضربه نهایی را به ایران وارد کند. من فکر نمی کنم دیپلماسی جوابگو نباشد و امیدوارم که اسرائیل با حمایت ایالات متحده تلاشی برای نابودی برنامه هسته ای ایران انجام دهد و اگر ما این کار را نکنیم مرتکب یک اشتباه تاریخی خواهیم شد.

هیچ یک از جمهوریخواه هان متعدد سنا که نشریه «جوئیش اینسایدر» هفته گذشته با آنها صحبت کرده است، تمایلی به تأیید یک رویکرد دیپلماتیک با ایران نداشتند، اگرچه هیچ یک از آنها آن را نیز رد نکردند. سناتور «جونی ارنست» بدون اشاره به اینکه این آمریکا بود که از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد، مدعی شد: من باید بدانم این توافق چگونه خواهد بود، زیرا همانطور که از عملکرد گذشته ایران دیده ایم این کشور هرگز به هیچ توافقی پایبند نبوده است. باید سطح بسیار بالایی از شفافیت در رابطه با ایرانی ها وجود داشته باشد، بنابراین من هنوز آن را قبول نکرده ام. باید ببینم جزئیات مذاکره چیست.

سناتور «جان کورنین» از حزب جمهوریخواه نیز در سخنانی مشابه مدعی شد: نخست وزیر نتانویاهو موافق است که ایران هرگز نباید به سلاح هسته ای دسترسی پیدا کند. من نمی دانم سناتور روبیو در مورد چه چیزی صحبت می کند، اما حداقل تا آنجا که به من مربوط می شود، مذاکره با ایران یک موضع غیرقابل قبول خواهد بود. من شوکه خواهم شد اگر او، یا هر فرد دیگری فکر کند که ایران باید امکان دستیابی به سلاح هسته ای را داشته باشد، زیرا این امر همه چیز را در مورد خاورمیانه تغییر خواهد داد. او گفت که نمی داند آیا مذاکرات راه مناسبی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای خواهد بود یا خیر.

سناتور «پیت ریکتس» نیز با تکرار ادعاهای بی پایه واساس درباره برنامه هسته ای ایران که آژانس بین المللی انرژی اتمی بر آن نظارت کامل دارد، گفت: اظهارات روبیو را ندیده ام، اما ما همیشه باید به دنبال راه هایی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای باشیم. من شک دارم که بتوان به ایران اعتماد کرد.

سایر جمهوری خواهان اگرچه هنوز مشتاق نیستند اما کمتر نسبت به چشم انداز یک توافق جدید ابراز تردید کنند. سناتور «تد باد» به جوئیش اینسایدر گفت: همه گزینه ها برای منافع کشور روی میز است. سناتور «جیمز لنکفورد» نیز تاکید دارد که او پیگیری توافق جدید با ایران را به وزارت امور خارجه موکول خواهد کرد. ماه گذشته موسسه جنگ طلب یهودی «امنیت ملی آمریکا»، که مدت هاست از حملات اسرائیل یا آمریکا به برنامه هسته ای ایران حمایت می کند در گزارشی به دونالد ترامپ پیشنهاد کرد اگر ایران برنامه هسته ای خود را کنار نگذاشت تهدید کند که آن را نابود خواهد کرد و به تحریم و فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد داد. این موسسه همچنین پیشنهاداتی را به ترامپ ارائه کرده است که در صورتی که می خواهد مذاکره با ایران را پیش بگیرد، چه سیاست هایی را باید دنبال کند. در این گزارش آمده است که ترامپ باید زمانی پیشنهاد ایران برای مذاکره را به طور جدی در نظر بگیرد که «باعث شود ایران اقدام به اعتماد سازی کند و در صورت شکست مذاکرات تحریم های قوی تر اعمال و هر گونه مذاکره باید با فشار شدید و تهدید نظامی پشتیبانی شود.»

«جان هانان» کارشناس ارشد اندیشکده جینسا در سخنانی ادعا می کند که سناتور روبیو باهوش است و امکان دستیابی به یک توافق خوب که منافع ایالات متحده را تضمین می کند و به آنچه او تهدید هسته ای ایران خواند، پایان می دهد را باز نگاه می دارد. اما عاقلانه است که روبیو در جلسه استماع خاطرنشان کند که ایران احتمالا از مذاکرات به عنوان یک تاکتیک تأخیر استفاده خواهد کرد. این کارشناس در ادامه سخنان یکطرفه درباره چارچوب های مذاکرات احتمالی با تهران ادعا کرد که هر گونه مذاکره باید محدود به زمان باشد، شامل امتیازات اولیه از سوی ایران باشد و در صورت امتناع این کشور با تهدید آشکار برای نابودی برنامه هسته ای ایران مواجه شود.

«مارک دوبوویتز»، مدیر «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»، گفت: این توافق باید به هر قیمتی اجتناب شود، زیرا تنها کاری که انجام می دهد این است که اسرائیل را در موقعیت بسیار ضعیف تری قرار می دهد.برخی دیگر از نمایندگان جمهوری خواه تحت هر شرایطی با مذاکره مخالف هستند. «مارک دوبوویتز»، مدیر عامل «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»، ادعا می کند: از این توافق باید به هر قیمتی اجتناب شود، زیرا تنها کاری که انجام می دهد این است که اسرائیل را در موقعیت بسیار ضعیف تری قرار داده و ایران را در موقعیت بسیار قوی تری قرار می دهد. تنها راه ایجاد ثبات در خاورمیانه، حذف دائمی برنامه تسلیحات هسته ای ایران، موجودی موشکی آن است.

چشم انداز مذاکره با ایران می تواند شکاف بین جناح جنگ طلب تر حزب به نمایندگی از روبیو، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «پیت هگست»، نامزد وزارت دفاع، و جناحی که از مداخله نظامی بیزار است، به نمایندگی «ونس» و «تاکر کارلسون» را برجسته کند.

«بنیاد دفاع از دموکراسی ها» در ادامه این نوشتار ادعا می‌کند: اظهارات روبیو در جلسه تأیید او بر اساس ترجیح و علاقه ترامپ به انجام معامله بوده است، نه دیدگاه های خود روبیو. اگر دیدگاه ونس و کارلسون بر دیدگاه های افرادی مانند روبیو و والتز و هگست و دیگران غلبه کند، آنگاه می توانید ببینید که توافقی وجود دارد. افراد تندرو می توانند با «تحقیرآمیز» یا «شرم آور» خواند مذاکرات برای شخص ترامپ، مانع اجماع داخلی برای انجام مذاکرات با ایران شوند.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    3

    تاسیسات هسته ای را بتن بگیرید و با ترامپ مذاکره کنید

  • مردم اس وپاس
    4

    حالا بشینید افسوس زمان از دست رفته روئسای قبل بخورید و به بانیش لعن بدید.