نقشه ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران فاش شد

رسانه آمریکایی نوشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال پرهیز از مذاکرات طولانی با ایران درباره برنامه هسته‌ای آن است و تلاش می‌کند ایران را به مذاکرات مستقیم میان مقام‌های ارشد طرفین ترغیب کند.

نقشه ترامپ برای مذاکره مستقیم با ایران فاش شد

در پی به مقصد رسیدن پاسخ ایران به نامه‌ای که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ایران فرستاده بود، مقام‌های آمریکایی می‌گویند واشنگتن در تلاش است تا گفت‌و‌گو‌های مستقیم هسته‌ای با ایران را آغاز کند، چرا که دولت ترامپ به دنبال هدفی بلندپروازانه، یعنی منحل کردن برنامه هسته‌ای تهران است.

روزنامه وال استریت ژورنال با انتشار این مطلب نوشت: اگر ایران موافقت کند که وارد این گفت‌و‌گو‌ها شود، این مذاکرات اولین گفت‌و‌گو‌های مستقیم و پایدار بین دو کشور از زمانی خواهد بود که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خارج شد. دولت ترامپ همچنین به دنبال دستیابی به نتایجی فراتر از آنچه در توافق دولت اوباما به دست آمد، در یک جدول زمانی فشرده است. 

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران پیشتر با اعلام رسیدن پاسخ ایران به نامه ترامپ به مقصد، گفته بود که ایران وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اتحادیه جهانی علمای مسلمان فتوایی بی‌سابقه صادر کرد: این جهاد واجب عینی است

سه‌شنبه گذشته، پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که یک مقام آمریکایی تایید کرد طی روز‌های اخیر، ترامپ پاسخ رسمی ایران به نامه‌ای که سه هفته پیش به ایران ارسال کرده بود را دریافت کرد. در حالی که ترامپ پیشنهاد مذاکرات مستقیم هسته‌ای را مطرح کرده بود، ایران تنها با مذاکرات غیرمستقیم با وساطت عمان موافقت کرده است.

این مقام آمریکایی گفت که دولت ترامپ فکر می‌کند مذاکرات مستقیم شانس موفقیت بالاتری دارد، اما چارچوب پیشنهادی ایران را رد نمی‌کند و با وساطت عمانی‌ها بین این دو کشور مانند مواردی در گذشته مخالفتی ندارد.

با این حال، به گفته مقام‌های آمریکایی که در جریان این روند‌های دیپلماتیک بوده‌اند، هیچ تصمیمی گرفته نشده و بحث‌های داخلی ادامه دارد.

ترامپ شب گذشته در جمع خبرنگاران درباره مذاکرات مستقیم با ایران گفت: من فکر می‌کنم ایران مایل به آغاز گفت‌و‌گو‌های مستقیم باشد.

ترامپ گفته ترجیح او گفت‌و‌گو‌های مستقیم بوده و این طریق، ممکن است به تسهیل رسیدن به توافق کمک کند. 

او تصریح کرد: من فکر می‌کنم این‌طور سریع‌تر پیش می‌رود و شما می‌توانید (حرف) طرف مقابل را خیلی بهتر از وقتی که از طریق میانجی‌ها کار پیش می‌رود، بفهمید.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: آنها می‌خواستند از میانجی‌ها استفاده کنند، اما من فکر نمی‌کنم که دیگر این کار لزوما درست باشد. من فکر می‌کنم آنها نگران هستند و احساس آسیب‌پذیری دارند، اما من نمی‌خواهم چنین احساسی داشته باشند.

زیاده‌خواهی آمریکا

وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: این احتمالا یک درخواست دشوار خواهد بود. تهران دهه‌هاست که از کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود امتناع کرده و اصرار دارد که حق غنی‌سازی اورانیوم را برای مقاصدی که صلح‌آمیز می‌خواند، انجام می‌دهد. پس از سال‌ها مذاکره، موافقت آمریکا با ادامه غنی‌سازی قابل‌توجه اورانیوم توسط ایران، کلید دستیابی به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بود. 

اما این بار، طبق گفته یک مقام ارشد دولت آمریکا، چنین توافقی کافی نخواهد بود و «آمریکا به دنبال حذف کامل برنامه هسته‌ای ایران است.»

وال استریت مدعی شده یک مقام ایرانی تلویحا اشاره کرده تهران ممکن است در آینده متمایل به گفت‌و‌گو‌های مستقیم با واشنگتن باشد.

در ادامه این مطلب آمده است: مقام ارشد آمریکایی که پیشتر از او یاد شد، می‌گوید دولت ترامپ به دنبال گفت‌و‌گو‌های مستقیم بین مقام‌های ارشد دو طرف است و می‌خواهد از شرایطی بپرهیزد که در آن مذاکره‌کنندگان ماه‌ها یا سال‌ها در طبقات مختلف یک هتل پیام‌های خود را رد و بدل می‌کنند. مقام‌های آمریکایی در دوران دولت بایدن، پس از خودداری ایران از گفت‌و‌گو‌های مستقیم، به مذاکرات غیرمستقیم با همتایان ایرانی خود پرداختند. 

رسانه آمریکایی نوشت: استیو ویتکاف، نماینده ویژه دولت ترامپ در امور غرب آسیا احتمالا عضوی از تیم مذاکره‌کننده خواهد بود، اگر چه هنوز هیچ تیم یا محل مذاکره‌ای اعلام نشده است. 

ایران به مدت دو دهه برنامه هسته‌ای خود را به عنوان یکی از دستاورد‌های اصلی خود معرفی کرده و با وجود فشار‌های دیپلماتیک گسترده و تحریم‌های بین‌المللی، از کنار گذاشتن آن خودداری کرده است. ایران همچنین بار‌ها اعلام کرده که هرگز در مورد برنامه موشکی بالستیک خود مذاکره نخواهد کرد که برای دفاع از منافع ملی و دشمنان حیاتی می‌داند.

وال استریت ژورنال نوشت: ایران تجربه زیادی در استفاده از مذاکرات برای کاهش فشار‌ها و حفظ برنامه هسته‌ای خود دارد. ریچارد نفیو، مقام ارشد مذاکرات با ایران در دوران دولت‌های بایدن و اوباما که به عنوان معمار تحریم‌های ایران از او یاد می‌شود، گفت که ایرانیان سعی می‌کنند از قرار گرفتن در موقعیتی که مجبور به پاسخ «آری یا خیر» باشند، اجتناب کنند. او گفت که «آن‌ها همیشه به دنبال راه سومی هستند که زمان و فضای بیشتری برایشان بخرد.»

این روزنامه در پایان نوشت: اگر ایران به خطوط قرمز سنتی خود پایبند بماند، این امر ممکن است واشنگتن را به سرعت مجبور کند تا تصمیمی دشوار درباره نحوه واکنش و ادامه یا توقف مذاکرات بگیرد.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 22
  • ناشناس

    کف دلار 94 بعد 155 125 تابستان 150

  • ناشناس

    آیا ایران به مذاکره مستقیم با ترامپ راضی خواهد شد؟

  • ناشناس

    ایران در نامه به ترامپ اعلام کرده که آماده‌ی گفت‌و‌گو از طریق یک کشور ثالث است

  • ناشناس

    ترامپ به نفع مردم مظلوم ایران کار میکنه. تا به امروز هسته‌ای چه مشکلی از من کارگر حل کرده جز دشمنی با دنیا؟

    نظرات شما -
    • ناشناس

      واقعا؟ سعی کن کمی پروتئین به مغزت برسونی شاید عاقلانه تر فکر کنی.

  • ناشناس

    مملکتی را نابود و ملتی را مسخره کردید
    نه جرات ساخت سلاح هسته ای را دارید نه برگشتن از راه رفته را
    انرژی هسته ای که در اصل برای تولید برق پایه گذاری شده بود،الان یکی از عوامل اصلی۲۵۰۰۰مگا وات کمبود برق کشور است.

  • سیدسعید

    امکان توافق با ترامپ خیلی بعیده

  • ناشناس

    اینکه ترامپ ودارودسته اش اصرار بر مذاکره دارند یقینا خلع سلاح ایران درآن نهفته است .پس بسمع مردم نود میلیونی برسانید که خواسته های آمریکا چیست ؟زیرا پشتوانه کشور مردم هستند ودرخواستهای بیمورد منتهی به مخالفت های مردمی میشود که هیچگاه حاضر به خلع سلاح خود نیستند وهرکس برخلاف آن حرف بزند یا غافل است ویا درلشکر دشمنان کشور فعالیت میکند ولی بعید میدانم زمانی که تامین امنیت جمعی کشور احتمال خدشه به آن وارد شود کسی حاضر شود چراغ سبز به دشمنانش نشان دهدبعید است

  • ناشناس

    درود بر آمریکا و اسراییل صلح طلب

    نظرات شما -
    • ناشناس

      هاف هافوی آلبانی نشین بگیر بخواب .الآنه که چراغ سرای سالمنداتون خاموش بشه

  • حمید

    ما باید سریعتر وارد مذاکره شویم ومردم از این بدبختی وجوانان بیکار از این فلاکت در ایند .البته فک نکنم این کار انجام سود چون کاسبان تحریم و اقازادگان نمیگذارند

  • ناشناس

    چرا از مذاکره مستقیم می ترسید!؟؟؟
    میان دو کس جنگ چون آتش است سخن چین بدبخت هیزم کش است.
    مثل دو مرد بشینید با هم مذاکره کنید دل به دلال ها نبندید.مطمئن باشد نتیجه ی بهتری خواهید گرفت

  • ناشناس

    پدر سوخته قمارباز دائم الخمر با رندی توپ رو میندازه توی زمین ایران و میگه اونا مایل به مذاکره مستقیم هستن😏

  • حسن

    جمهوری اسلامی چه کاسه ای زیر نیم کاسه دارد که از گفتگوی مستقیم فرار می‌کند، اگر دلیل و منطقی درست حسابی و جهان پسند برای فعالیت‌های خود دارید پس چرا از مذاکره رو در رو فرار می‌کنید. ؟به چه دلیل به کشور ثالثی اطمینان دارید ؟ چرا فکر می‌کنید عمان یا قطر و امارات به عنوان واسطه مورد اطمینان هستند .؟

  • ناشناس

    عجب،،،
    یه شبه از آمپر ۱۰۰۰ بیاد روی ۰ چه دل نازک شده،؟؟
    مذاکره ایی در کار نیست، ولی معامله شاید،،،؟

  • ناشناس

    متوهم خیالباف قاتل قمارباز خیلی چیزا دوست داره
    شکر زیادی میخوره

    مواضع ایران تغییری نکرده است / شرارت کنید، ضربه متقابل محکم خواهید خورد
    همه بدانند مواضع ما همان مواضعی است که بود و دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی هم همانیست که بود.
    آنها تهدید می‌کنند که شرارت خواهند کرد البته اگر شرارتی انجام بگیرد، ما خیلی احتمال نمی‌دهیم که از بیرون شرارتی انجام بگیرد اما اگر شرارتی انجام بگیرد قطعاً ضربه متقابل محکم خواهند خورد و اگر به فکر این باشند که در داخل کشور فتنه راه بیندازند مثل بعضی از سال‌های قبل که راه انداختند جوابشان را خود ملت ایران خواهند داد. ۱۴۰۴/۱/۱۱

  • ناشناس

    اونقدر که شما رسانه ها قاتل قمارباز رو جدی گرفتید
    خود مردم آمریکا جدیش نگرفتند
    متوهم خیالباف گرگیجه گرفته

  • ناشناس

    ترامپ انجلیست است

  • ناشناس

    من در عجبم ایرانیها سگ وگربه را داخل خونه های خود کرده اند وبا آن انس میگیرن ولی حاضر نیستن با ترامپ صحبت کنن
    ما کثیفیم یا اون

  • هموطن

    غنی سازی اورانیوم باعث افزایش سرطان ،ولی برق خورشیدی پاک و مناسب وجنگ نمیشود،وتورم کاهشی ورفاه ایران عزیزمان👌👌👌👌👌

  • بهنام

    ولی من خودم شخص می گم یا مذاکره کنید وضعیت خوب بشه یا جنگ بشه بالاتر از سیاهی رنگ نیست ولی امیدوارم جنگ بشه بعد ببینم اقا زاده تندرو کجا میرن به احتمال زیاد سوراخ موش به امید جنگ یا حق

  • ناشناس

    ن ما مذاکره نمیخِیم