آیا روسیه حاضر است در صورت توافق احتمالی تهران و واشنگتن اورانیوم غنیشده ایران را در دست بگیرد؟
کرملین از اظهارنظر درباره اینکه آیا روسیه حاضر است در چارچوب یک توافق احتمالی میان ایران و آمریکا، کنترل ذخایر اورانیوم غنیشده تهران را در دست بگیرد یا نه، خودداری کرد.

روزنامه گاردین گزارش داده که انتظار میرود ایران با پیشنهاد آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم غنیشدهاش به کشوری ثالث مانند روسیه مخالفت کند؛ پیشنهادی که بخشی از تلاش آمریکا برای محدود کردن برنامه هستهای ایران است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در نشست خبری روزانه خود در پاسخ به این سوال که آیا روسیه این ذخایر را خواهد پذیرفت و آیا ایران در اینباره با مسکو گفتوگو کرده یا نه، گفت: «این سوال را بدون پاسخ میگذارم.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه گفته بود ایران «نسبتا به دستیابی به سلاح هستهای نزدیک شده» و تهدید کرد که اگر توافقی برای جلوگیری از این موضوع حاصل نشود، ممکن است ایران را هدف حمله نظامی قرار دهد.
ایران همواره تاکید کرده که بهدنبال ساخت سلاح هستهای نیست و هدفش استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است.
از سوی دیگر روسیه که در ژانویه یک معاهده مشارکت راهبردی با ایران امضا کرده، تاکید دارد که ایران حق استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای را دارد و استفاده از نیروی نظامی علیه این کشور را «غیرقانونی و غیرقابلقبول» میداند.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران قرار است این هفته پیش از دور دوم مذاکرات برنامهریزیشده میان تهران و واشنگتن به مسکو سفر کند. هدف این گفتگو حل مناقشه طولانیمدت هستهای میان ایران و غرب عنوان شده است.
آقای عراقچی روز شنبه با استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در عمان گفتوگویی غیرمستقیمی انجام داد؛ به گفته دو طرف این مذاکره فضای مثبتی داشته است.
با وجود آنکه پیشتر اعلام شده بود دور بعدی مذاکرات در رم برگزار میشود، سخنگوی وزارت خارجه ایران به تازگی گفته این گفتوگوها شنبه آینده در مسقط ادامه خواهد یافت.
دونالد ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود بهطور یکجانبه از توافق هستهای ۲۰۱۵ موسوم به «برجام» خارج شد و تحریمهای گستردهای را دوباره علیه تهران اعمال کرد.
پس از خروج آمریکا از توافق در سال ۲۰۱۸ و بازگشت تحریمها، ایران نیز از تعهداتش عبور کرد و سطح غنیسازی اورانیوم را بسیار فراتر از محدودههای تعیینشده در توافق سال ۲۰۱۵ افزایش داد؛ سطحی که به گفته کشورهای غربی با اهداف برنامه هستهای صلحآمیز همخوانی ندارد.
مقامهای غربی نگراناند که دستیابی ایران به سلاح هستهای امنیت اسرائیل و کشورهای نفتخیز حاشیه خلیج فارس را با تهدید روبرو کند و زمینهساز رقابت تسلیحاتی جدیدی در منطقه شود.
روسیه از خدایش هست تمامی ذخایر اورانیوم ۲۰ و ۶۰ درصدی ایران را خریداری نماید تا دست ایران از ذخایر اورانیوم خالی بماند و محتاج روسیه باشد.
چه تضمینی هست که ایران ذخائر اورانیوم خود را بدهد بعد ترامپ دبه نکند؟
اگه بدیم به خود اسراییل، احتمال برگردوندنش بیشتر از اینه که به دست روسها بسپاریم.
روسیه یعنی خبیث، کثیف، نامرد، .....