رفیق ترامپ، "نایب بوکله" / ترس آمریکایی ها از رئیس جمهور زندان های معروف

بوکله از مسیحیان فلسطینی است البته پدرش در السالوادور ظاهرا مسلمان شده است. در سال 2018 سر دین او بحث بود تا که او صراحتا اعلام کرد مسیحی کاتولیک است. تصاویری از او البته وقتی در مسجد نیومکزیکو در حال دعا بوده، وجود دارد.

رفیق ترامپ، "نایب بوکله" / ترس آمریکایی ها از رئیس جمهور زندان های معروف

رئیس جمهور السالوادور به تازگی با ترامپ در کاخ سفید دیدار کرد. "نایب بوکله" رئیس جمهور فلسطینی‌تبار السالوادور، مردی که ادعا دارد "جذاب ترین دیکتاتور جهان" است در دیدار ترامپ اعلام کرد هرگز اجازه بازگشت مردی که به اشتباه در این کشور زندانی شده را به آمریکا نمی‌دهد. بوکله از دوستان و متحدان مهم ترامپ به شمار می‌رود.

 این دیدار توافق‌های مهمی را برای ارجاع زندانی‌ها و افراد بازداشت شده از آمریکا به السالوادور در پی داشت. در این دیدار ترامپ اعلام کرد حتی احتمال انتقال زندانی‌های آمریکایی به السالوادور هم وجود دارد چرا که تفاوتی بین جنایتکاران آمریکایی و غیر آمریکایی از نظر او وجود ندارد.

1

نایب بوکله کیست؟

بوکله از مسیحیان فلسطینی است، البته پدرش در السالوادور ظاهرا مسلمان شده است. در سال 2018 سر دین او بحث بود تا که او صراحتا اعلام کرد مسیحی کاتولیک است.  البته تصاویری از او وقتی در مسجد نیومکزیکو در حال دعا بوده است، وجود دارد. در 18 سالگی با روحیه کارآفرینی که داشت، یک شرکت را اداره می‌کرد. سال 2015 شهردار سان سالوادور شد و سپس در سال 2019 رئیس جمهور السالوادور شد و تا کنون متصدی این سمت است.

منتقدان نایب بوکله، او را به تمرکز قدرت در دولت و نامزدی دوباره در انتخابات (که در قانون اساسی السالوادور منع شده) متهم می‌کنند. در سال ۲۰۲۰ پس از آنکه حزب نایب بوکله اکثریت کنگره را در اختیار گرفت قضات دادگاه عالی و دادستان کل به دلیل اقدام علیه قانون اساسی برکنار شدند و افراد نزدیک به بوکله جای آنها قرار گرفتند. حالا نام او پس از دیدار در ترامپ در سطح جهانی مطرح شده است، دیداری که نکات جالبی داشت که در ادامه آن را بررسی می‌کنیم.

مردی که به اشتباه زندانی شد

در سال 2019 آبِرگو گارسیا مردی که هشت سال قبل یعنی 2011 به صورت غیرقانونی از السالوادور به آمریکا مهاجرت کرده بود. در جریان پرونده یک قتل بازداشت شد. سپس در ماه گذشته به همراه صد نفر از زندانیان اهل ونزوئلا و السالوادور به زندان‌های ترسناک السالوادور فرستاده شد.

دادستان عالی آمریکا از دولت خواسته است تا برای بازگشت او به آمریکا اقدام کند. دولت ترامپ هم ابتدا اعلام کرد اخراج او به السالودادور اشتباه بوده اما ناگهان در نشست ترامپ با رئیس جمهور السالوادور ورق برگشت.

دوشنبه طبق پیش‌بینی‌ها در دیدار ترامپ و بوکله صحبت در مورد گارسیا هم به میان آمد. در جریان این دیدار رئیس جمهور السالوادور صراحتا اعلام کرد که اجازه بازگشت این مرد را به آمریکا نخواهد داد. همچنین مشاوره عالی ترامپ، میلر اعلام کرد که طبق حکم دیوان عالی دولت فقط می‌تواند در صورت بازگشت این مرد به آمریکا دوباره او را اخراج کند و در واقع بازگشت این مرد در اختیار السالوادور است.

گاردین این ادعا که برگرداندن او در اختیار السالوادور است را بی اساس دانسته و ادعا کرده وقتی آمریکا سالانه  هزینه‌ای برای فرستادن زندانی‌ها به السالوادور پرداخت می‌کند پس در نتیجه توانایی بازگرداندن زندانیان به آمریکا را دارد.

به هر حال آنچه مشخص است این مرد بد شانس السالوادوری حالا راهی زندان شده و مشخص نیست که آیا او به آمریکا باز می‌گردد یا خیر.

2مرد فلسطینی‌تبار حالا کابوس زندانیان آمریکایی است

پرداخت هزینه برای انتقال زندانی‌ها به السالوادور 

آمریکا سالانه برای انتقال زندانی‌های خارجی به السالوادور هزینه پرداخت می‌کند. زندان‌های ترسناک السالوادور میزبان زندانیان خارجی است. در نشست خبری وقتی خبرنگاران از ترامپ پرسیدند آیا زندانیان آمریکایی هم به زندان‌های السالوادور می‌فرستد یا خیر؟

 ترامپ گفت :«تنها در صورتی این ایده را عملی خواهد کرد که دولت او آن را قانونی تشخیص دهد. ما همیشه باید قوانین را رعایت کنیم، اما جنایتکاران داخلی هم داریم که مردم را به ریل مترو هل می‌دهند، به سر پیرزن‌ها با چوب بیسبال حمله می‌کنند، و واقعاً هیولاهای تمام‌عیار هستند.»

مشخص نیست یک شهروند آمریکایی پیش از تبعید به کشوری که واشنگتن پیشتر آن را به نقض فاحش حقوق بشر از جمله بازداشت‌های سختگیرانه و خودسرانه متهم کرده، چه سطحی از فرآیند قانونی را تجربه خواهد کرد.

زندان‌های السالوادور

زندان سکوت (CECOT) در السالوادور، با گنجایش ۴۰ هزار زندانی و شرایط غیرانسانی، به نماد مقابله جنجالی این کشور با جرم تبدیل شده است. دولت ترامپ اخیراً ۲۶۱ نفر از جمله اعضای ادعایی گنگهای ونزوئلایی و سالوادوری را با توافقی بی سابقه و در ازای پرداخت ۶ میلیون دلار به این زندان فرستاد.

زندانیان ۲۳.۵ ساعت روز را در سلولهای شلوغ بدون تشک، بالش یا ملافه میگذرانند. زندانیان اجازه ملاقات با خانواده، دریافت نامه یا حتی داشتن کتاب را ندارند. بر اساس متن منتشر شده در ویکی پدیا، نایب بوکله، رئیس‌جمهور السالوادور، از سال ۲۰۲۲ با تعلیق حقوق مدنی و اعلام وضعیت اضطراری، بیش از ۸۷ هزار نفر را بازداشت کرده است. سازمان دیده‌بان حقوق بشر این زندان را به دلیل «شکنجه، رفتارهای غیرانسانی و نقض فاحش فرآیندهای قضایی» محکوم کرده است.

قضیه وقتی دردناک‌تر می‌شود که بدانیم 75 درصد از زندانی‌های این زندان فاقد سابقه زندان هستند. خود مقامات السالوادور اما معتقدند که برای ایجاد امنیت این شهر که زمانی یکی از ناامن ترین نقاط جهان بود، حضور این زندان امری کلیدی است.

منبع: عصر ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید