کارشناس سیاست خارجی در گفت و گو با خبر فوری:

ترامپ پیمانکار اروپایی‌ها در مذاکرات است/ مذاکرات ایران و آمریکا معادله چند مجهولی است

یک کارشناس اصولگرای حوزه سیاست خارجی معتقد است: مذاکرات ایران و آمریکا معادله ای چند مجهولی است که عدم شفافیت در آن می تواند به گمانه زنی ها در این ارتباط دامن بزند.

ترامپ پیمانکار اروپایی‌ها در مذاکرات است/ مذاکرات ایران و آمریکا معادله چند مجهولی است

به گزارش خبر فوری، دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا روز شنبه هفته جاری در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد. مذاکراتی که همچون دوره اول با مثبت ارزیابی کردن مذاکره کنندگان دو طرف به اتمام رسید و قرار شد طرفین وارد مذاکرات فنی شوند. ( اینجا بخوانید) و ( اینجا ببنید )

اما نکته حایز اهمیت در جریان این مذاکرات این بود که نمایندگان رسانه های حاضر در محل مذاکرات، اجازه پوشش آن به صورت زنده را نداشتند. اخبار به صورت رسمی از طریق مسوولین دو کشور رسانه ای شد و همین موضوع گمانه زنی ها و تحلیل های متفاوتی از ماجرا را به دنبال داشت. موضوعی که حسین کنعانی مقدم کارشناس سیاست خارجی نیز بر آن تاکید می کند.

کنعانی مقدم در گفت و گو با خبر فوری، درباره تحلیل خود از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا گفت: به نظر می رسد مذاکرات در دو فضای متفاوت در حال انجام است. معتقدم اینها مذاکره نیست، بلکه بیشتر ملاقات و واکاوی بحث آینده مذاکرات خواهد بود که باید چهارچوب های آن مشخص شود.

وی در تشریح استدلال خود گفت: یکی از این بسترها فضای مجازی است که در آن گفت و گوهایی شکل می گیرد. این گفت‌وگوها یا در آمریکا و رژیم صهیونیستی و از سوی مقامات و رسانه‌ها مطرح می شود یا در ایران گروه هایی که مخالف و گروهی موافق مذاکره هستند  و بحث هایی را مطرح می کنند.

این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه در فضای مجازی مذاکرات هیجانی است، شائبه دارد و دخالت های سلیقه ای در آن شکل می گیرد، اظهار داشت: اما در فضای واقعی ملاقات غیر مستقیم ایران و آمریکا، به لحاظ اینکه خارج از دید و نظر رسانه های رسمی هست کاملا غیرشفاف است و همین غیرشفاف بودن می تواند روایت های مختلفی را ایجاد کند. اگرچه وزیر امور خارجه روایت اول را مطرح می کند، اما بیشتر در رابطه با شکل مذاکره صحبت می کند نه در رابطه با محتوای آن.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی واقعا نمی دانیم اسناد بالادستی مذاکره آیا برجام است یا قطعنامه های سازمان ملل  یا مکانیزم ماشه؟ یا اینکه تضمین هایی که باید وجود داشته باشد، چیست؟ این که این توافق قرار است چگونه اجرایی شود؟ چه کسی بر آن نظارت می کند؟ چه کسی داوری می کند؟ اجرای آن چقدر زمان می برد؟  افرادی که در این مذاکرات هستند چقدر اختیارات دارند؟ آیا هرچیزی که مثلا  آقای عراقچی امضا کرد باید در مجلس تصویب شود و یا اینکه هرچه ترامپ امضا کرد باید در کنگره و سنا تصویب شود؟

حسین کنعانی مقدم

کنعانی مقدم با بیان اینکه همه اینها جزو مجهولات است و در واقع چند معادله با چند مجهول داریم، تصریح کرد: تا زمانی که جواب این سوالات شفاف نشود، مشخص نیست سرانجام این ملاقات ها و مذاکرات چه خواهد بود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به درستی تذکری دادند که مذاکره یکی از کارهای وزارت خارجه است و نباید کشور را معطل مذاکرات کرد. این همان اشتباهی است که در برجام انجام شد. نباید کشور را شرطی یا دو قطبی کنیم؛ تعدادی مخالف و تعدادی موافق هستند. باید مواظبت کرد، خصوصا رسانه ها رسالت مهمی دارند که در عین شفاف سازی نسبت به برخورد با شایعه ها و تخریب ها و جنگ روانی که وجود دارد اقدامات لازم را انجام دهند.

این کارشناس سیاست خارجی در خصوص کنار گذاشته شدن اروپا از روند مذاکرات گفت: معتقدم اروپایی ها کنار گذاشته نشدند، بالاخره اروپایی ها در بحث مسایل هسته ای  شریک دزد و رفیق قافله هستند. به نظرم امروز آمریکا مدیریت این کار را با حفظ منافع اروپا بر عهده گرفته است، به عبارتی پیمانکار اروپایی ها در این خصوص شده است. اروپایی‌ها  قطعا در بحث قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و مکانیزم ماشه زیاده طلبی های خود را خواهند کرد، مثل زمان برجام که فرانسه نقش پلیس بد را بازی می کرد و تا مذاکرات به نتیجه ای می رسید، موضوعی را مطرح می کرد که مشکل ایجاد  کند. به نظرم اگر با آمریکا هم به توافق برسیم در نهایت اروپایی ها هرکدام به تنهایی زیاده طلبی های خود را خواهند داشت.

وی در پاسخ به این سوال که پس به مذاکرات خوش بین نیستید؟ خاطر نشان کرد:  معتقدم تاکتیک مذاکره گام به گام است، اگر یک گام مثبت برداریم، می توانیم گام بعدی را برداریم اما اگر یک گام برداریم که نتیجه ای نداشته باشد به نظرم نباید گام دوم را برداریم و باید در یک مرحله ای کار را قطع کنیم و دنبال این باشیم که از راهکارهای دیگر استفاده کنیم.

گفت و گوی تلفنی خبر فوری با حسین کنعانی مقدم را در ادامه بشنوید.

 

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • مهرداد سربندی
    3

    معنی حرف مفت شما می شود این که ایران شایستگی مذاکره با صاحبکار و کارفرمای اصلی و دستگاه نظارت را ندارد. و کارفرمای اصلی پیمانکارش را برای مذاکره با ما فرستاده است.
    در حالیکه ایران معتقد است من در اندازه ای هستم که با ابرقدرت جهان فقط صحبت می کنم. باقی عددی نیستند. ترامپ هم معتقد است اروپا عرضه هیچکاری را نداره و حریف ایران نمی شه . لذا خودم باید وارد گود بشم و مقابل ایران رو در رو حرف بزنم.
    حالا شما کجا و سیاست کجا.

  • ناشناس
    6

    ترامپ نماینده هیچ گروه وکشوری نیست وفقط نماینده آمریکا است

  • ناشناس
    2

    چه کارشناسی بود؟بنظر میرسد ...گمان میشود .....شاید.....اگر.....احتمالا بیشتر مارو گیج کردی !!
    ی مورینیوی سیاست نداریم ما
    تو ی بازی بین دو نیمه برای بازیکناش شرح میداد که مدافع حریف از محوطه جریمه خودشون توپ رو میگیره و بلافاصله سانت میکنه به مرکز زمین بین شما دو نفر برای مهاجمشون و برای پیشگیری ......
    و همون اتفاق نیمه دوم افتاد و مدافعین توپ رو گرفتند
    اینو میگن کارشناس

  • ناشناس
    4

    همه کارشناسها میگفتند یا جنگ میشه یا ایران تسلیم میشه هیچ کارشناسی نتونست اون چیزی رو که ما تا الان شنیدیم پیش بینی کنه
    درست میگن از تو حرکت از خدا برکت وقتی حرکت میکنیم یک راهی پیدا میشه ....

    نظرات شما -
    • بهلول
      3

      تاراه پیدابشه عمرت تموم شده

    • ناشناس
      1

      بهلول عزیز من مهم نیستم که باشم یا نباشم مهم بچه ها هستند که اینده شون به همین قراردادها و سیاستهای بهتر ایران پیوند خورده

    • بهلول
      3

      شماهم یه روزبچه بودی ومذاکرات برای اینده شماپیگیری میشد

  • سید
    5

    عدم حضور اروپا شک برانگیز است .شاید یک گزینه ی پنهان برای توجیح زیر میز زدن از توافقات در آینده باشد. باید به هر شکلی نماینده اروپا را مجاب به حضور کرد.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      3

      توجیه

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده
    4

    نظر شخصی کنعانی مقدم اینه دیگه احتمالا از اینکه قیمت دلار کاهشی شده بهش گفتن این چرندیات رو بگه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      3

      باز حرف مفت زدی

    • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده
      2

      حرف مفت زدم مثل تو که ساندیس مفت نخوردم

  • ناشناس
    0

    آمریکا و خود اروپا پیمانکار رژیم کودک کش اسرائیلند
    تخم حرامی که به بهانه گناه کرده یا نکرده یک اروپایی
    در یک کشور اروپایی در خاورمیانه و کشور مظلوم فلسطین کاشته شد
    و حالا بعد از ۷ دهه مالک الرقاب خاورمیانه شد و به گسترش گستره سرزمین های
    اشغالیش و جنایات وحشتناک ادامه میده

  • ناشناس
    2

    ماشاالله همه هم کارشناسند واینقد بد بخت شدیم !!