زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشور ما ایران بزرگترین تولید کننده زرشک در دنیا است که در این میان استان خراسان و شهرستان قائنات با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این محصول، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
خواص درمانی آب زرشک
آب زرشک خون را تصفیه و ضد عفونی میکند. عمل دستگاه گوارش را منظم کرده، قلنج کلیه و کبد، حالت تهوع، استفراغ، صفرا، کبد، سوءهاضمه و سنگ کلیه را از میان میبرد.
آب زرشک در مخلوط با مقدار مساوی آب سیب و کمی آب لیمو و شکر برای بهبودی جهت مسمومیت توسط نیش مارو افعی مؤثر است و جهت نارساییهای قلبی و تپش قلب و بی اشتهایی مفید است.
غرغره کردن آب زرشک، آنژین، گلو درد و آسم را برطرف کرده و دهان را ضد عفونی و زخمهای گلویی را مرتفع میکند.
از دیگر خواص آب زرشک میتوان به ضد چربی بودن، ضد قند، پایین آوردن فشار خون، شستشو دهنده مثانه و کلیه، کوچک کردن شکم، تقویت قلب، باز کردن رگ ها، نابود کردن سنگهای کلیه و مثانه، قابل استفاده برای تهیه انواع ترشیهای میوه و تسکین دهنده روح و روان و اعصاب اشاره کرد.
خواص ریشه و پوست ساقه درخت زرشک
ریشه و پوست ساقه درخت زرشک، کبد را پاک و تقویت و اعمال دستگاه گوارش را منظم میکند. همچنین سوء هاضمه را از بین میبرد. بی اشتهایی را بر طرف کرده و نقرس و رماتیسم را بر طرف میکند. برای رفع یبوست مفید است. در درمان یرقان و زردی موثر بوده و برای معالجه بواسیر نافع است و فشار خون را پایین میآورد.
برای شست و شوی چشم میتوانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید.
خواص برگ درخت زرشک
برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین C. است، بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید دارد.
جویدن برگ زرشک باعث محکم شدن لثه و دندان میشود و اسهالهای مزمن را درمان میکند. در موقع آنژین و گلو درد، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید.
منبع: آشپزباشی
16