جنایات استعمار اسپانیا برای ترویج مسیحیت
اسپانیایی ها انگیزه خطرناکی برای کشف دنیای جدید داشتند، هدف آنها عمل به یک وظیفه مقدس و نشر درست دین بین بومیان بود، آنها هدف خود را والا و مقدس میپنداشتند.
اسپانیاییها برای کشف دنیای جدید حرکت کردند سه انگیزه داشتند: انتشار باور به خدای مسیحیت، رواج مذهب کاتولیک و دستیابی به ثروت از طریق یافتن فلزات گرانبها.
در پایاننامه تحقیقی با نام «چهرههای غالب استعمار اسپانیا: ریشههای استثمار و نابرابری در آمریکای لاتین» که توسط کامدن اکلر در دانشگاه تنسی در ایالات متحده نوشته شده: احساس وظیفه دینی اسپانیاییها برای هدایت بومیان آمریکا بعد از سقوط حکومت مسلمانان در اندلس رخ داد، به این حس وظیفه "ریکونکوئیستا" گفته میشود.
حمله اسپانیاییها و ظلم کردن به بومیان در مکزیک
ازدواج فردیناند پادشاه اراگون و ایزابل ملکه کاستل، در شکست مسلمانان اندلس نقش مهمی داشت، آن دو برای بیرون انداختن موروها (مسلمانان) همانگیزه بودند، گویی در تقدیر هر دو مبارزه با مسلمانان نوشته شده بود. این زوج میخواستند نام خدای مسیحی را بار دیگر و پس از شکست مفتضحانه مسلمانان در اسپانیا رواج دهند و با چنین رویکرد و تفکری، کشتیهای تبلیغات مسیحی "ریکونکیستا" راهی آمریکا شدند.
خانم کامدن محقق میگوید: ریکونکیستا به جزء جدایی ناپذیر از تصویر اسپانیا و روایت تاریخی آن تبدیل شد، کاتولیکها و کلیسا، ارزشهای دینی را در افعال اجتماعی و سیاسی اسپانیا گنجاندند و قدرت سیاسی و اقتصادی نهادهای مسیحی را افزایش دادند.
به قدرت رسیدن کلیسای کاتولیک و عمیق شدن ریشههای آن و ارتباطش با سلطنت اسپانیا در این برهه انکارناشدنی است.
استعمارگران اسپانیایی خود را از بومیان برتر میدانستند، زیرا خود را مصلحینی میدیدند که ساخت جامعه سالم را به بومیان آموزش میدهند. خود را حامل کلمه "خدا" میدانستند و به همین دلیل حس برتری میکردند و بین انسانها برابری قائل نبودند.
"چالرز میلز" در کتابش "پیمان نژادی" توضیح میدهد که چگونه بنا کردن یک جامعه اسپانیایی منجر به انکار جامعه بومیان شد، سفید پوستها خود را محور همه چیز در امور اجتماعی و سیاسی میدانستند. در جهان بینی آنها سفیدپوستان اسپانیایی متمدن و بومیان آمریکایی وحشی و نامتمدن بودند. آنها بومیان را کودکانی میدانستند که از پس تشکیل حکومت برنمیآمدند.
بعد از شکست مسلمانان و سقوط اندلس، مسیحیان اسپانیایی خود را بیشتر از هر زمان دیگر بهتر و برتر میپنداشتند، شکست مسلمانان باعث شد تا آنها هدایت کفار را سرمنزل مقصود خود بدانند که از آسمان ها بر دوششان گمارده شده است؛ بنابراین سرزمینهای جدید را به نام خدا و انتشار دعوت کاتولیک فتح کردند و از آنجا که خود را فرستادگان خدا میدانستند برای دعوت به کاتولیک از هیچ عمل خشونتآمیزی دریغ نمیکردند.
دادگاههای تفتیش عقاید
محققی به نام خانم "مکینا فوردرستراس" از دانشگاه پورتلند میگوید اسپانیاییها برای زیر فشار گذاشتن مخالفان در سرزمینهای جدید، از دادگاههای تفتیش عقاید علیه یهودیان و مسلمانان و به هدف "تطهیر" اسپانیا استفاده کردند و همین روند را در سرزمین های جدید پیش گرفتند تا آنچه به خیال خودشان بتپرستی بود از بین ببرند و بومیان را مجبور به پذیرش مسیحیت کاتولیک کنند. اسپانیاییها از دستاویز کاتولیک برای حمایت از امپراتوری خود در دوران استعمار استفاده کردند.
شکنجه جنسی
دادگاههای تفتیش عقاید، باعث ایجاد فرهنگی جدید مبتنی بر چندقطبی شدن جوامع زیر سلطه، ناامنی و بیاعتمادی شد.
سیستم دادگاه تفتیش عقاید در امریکای لاتین تقریبا از ۱۵۱۰ سال پیش و با هدف مبارزه با خرافات بومیان و علیه عبادت بتهای چوبی و سنگی شکل گرفت اما در واقع مبارزه با بتپرستی یک بهانه بود. اسپانیاییها فقط میخواستند فرهنگ بومیان را از بین ببرند و فرهنگ کاتولیکی خود را در میانشان نهادینه کنند تا بومیان به این فرهنگ خو بگیرند و راحتتر بتوانند با اوامر استعمارگران کنار بیایند.
الاغ اسپانیایی ابزاری برای شکنجه
اسپانیاییها حتی به طب سنتی بومیان آمریکا رحم نکردند و آن را به خرافهپرستی و بتپرستی نسبت دادند و بومیان را به جهل و بدویت متهم کردند. اگر بومیان از طب سنتی استفاده میکردند، به اتهام ضعف ایمان و یاری جستن از شیاطین، شکنجه میشدند.
فوردرستراس میگوید دادگاههای تفتیش عقاید روی بسیاری از جرایم روحانیون کاتولیک چشم بسته بود و به شکایات بومیان درباره تجاوزات روحانیون کاتولیک توجهی نمیکرد، زیرا قاضی و متهم در دادگاه تفتیش عقاید یکی بود.
این ابزار شکنجه، برای شکنجه زنان طراحی شده بود
هم پیمانی سلطنت اسپانیا و روحانیون کاتولیک منجر به نشر کاتولیک در مستعمرات اسپانیا، اختلاف طبقاتی، فساد و از بین رفتن فرهنگ بومیان شد؛ جنایاتی که کاتولیک ها به نام "خدا" مرتکب شدند، هرگز از حافظه ملتها زدوده نخواهد شد.
منبع: تابناک باتو
68