کولیان دریایی؛ اَبَرانسانهای دنیای واقعی
شنا برای بسیاری از ما یک مهارت است که آن را مفید می دانیم، اما برای مردم قبیله ای در آسیا راهی برای بقا است.
شنا برای بسیاری از ما یک مهارت است که آن را مفید می دانیم، اما برای مردم قبیله ای در آسیا راهی برای بقا است. مردم قبیله باجائو، که به «کولیان دریا» مشهورند، به تکنیکی دست یافته اند که این امکان را به آن ها می دهد که برای مدتی بسیار طولانی تر از هر فرد دیگری در دنیا، نفس خود را زیر آب نگه دارند. آن ها می توانند در عمق ۶۱ متری اقیانوس تا ۱۳ دقیقه شنا کنند. اما این توانایی حاصل ممارست در تمرین نیست.
قبیله باجائو
از پیر تا جوان، باجائویی ها مردمانی اهل رنگ و جشن و شادی و موسیقی اند که قرن ها است در سواحل مالزی، اندونزی و فیلیپین زندگی می کنند. بیشتر تاریخ این قبیله با خانه به دوشی و دریانوردی سپری شده است. بسیاری از باجائویی ها هنوز هم همین سبک زندگی را دارند و به همین دلیل هم هست که به «کولیان دریایی» معروف اند.
مردم این قبیله صدها سال است که در دریا زندگی می کنند
مردم باجائو برای آنکه بتوانند با صید ماهی و دیگر چیزهای دریایی از آن ها برای تهیه ی غذا یا تجارت استفاده کنند، از سن بسیار کم شروع به یادگیری شنا و غواصی می کنند. آن ها ممکن است ۶ تا ۱۰ ساعت از روز را در آب سپری کنند که بیشتر این مدت را هم زیر آب هستند. مشکل این است که حالا جمعیت ماهی ها نسبت به ۲۰ سال قبل به میزان قابل توجهی کمتر است، به همین دلیل برای صید همان مقدار ماهی باید مدت زمان بیشتری زیر آب ماند.
ساختار بدن آن ها با ما متفاوت است
باجائویی ها برای آنکه بتوانند در اعماق دریا دوام آورند، دستخوش تغییراتی فیزیکی شده اند. این تغییرات نتیجه بخش بوده و آن ها حالا طحال بزرگ تری دارند، چیزی که برای حفظ گلبول های قرمز اکسیژن دار شده ضروری است و آن ها را قادر می سازد مدت زمان بیشتری زیر آب دوام آورند. دانشمندان همچنین پی برده اند که کودکان کوچک سال دید کاملی در زیر آب دارند، سازگاری مهمی که چشم ها را از قدرت تطبیق با آن شرایط برخوردار می کند.
از تکنیک های به خصوصی استفاده می کنند
ما حالا می دانیم که گروهی از «کولیان دریایی» در جنوب شرقی آسیا این توانایی را دارند که در حین غواصی آزاد برای صید ماهی، نفس خود را برای مدت زمان بسیار زیادی نگه دارند و دلیل آن تکامل است. مردم باجائو بدون استفاده از هیچ تجهیزات غواصی مدرنی به توانایی غواصی در عمق ده ها متری زیر آب دست یافته اند. آن ها به جای چنین تجهیزاتی، از وزنه، عینک های چوبی دست ساز و یک نفس هوا استفاده می کنند.
دریا خانه ی آن ها است
آن ها احتمالاً صدها سال است که در خانه های قایقی زندگی می کنند و در دریاهای جنوب شرقی آسیا از نقطه ای به نقطه ای دیگر می روند و به ندرت پا به خشکی می گذارند. به همین دلیل، هر چه نیاز داشته باشند از دریا می گیرند.
خیلی جالب است. این مطلب موضوع یکی از مستند های بقای هازن ادل است.