موج جدید محدودیت ها برای بازی های ویدیویی در چین
چین دارای بزرگترین بازار بازی های ویدیویی است ، به تازگی به دستور رییس جمهور این کشور ژی جین پینگ تا چهار ماه آینده مجوزی برای بازی های ویدیویی صادر نمی شود.
اگرچه چین قوانین سفت و سختی در زمینه سانسور تعیین کرده است اما این موضوع در مبحث بازی فراتر از این قوانین پیش رفته است.
یک منبع ناشناس دلیل اصلی این موضوع را وجود مطالب نامناسب و خشونت در این بازی ها اعلام کرده است و قطعا این مساله تاثیر خود را بر تمام بازی های ویدیویی برای تمام دستگاه ها مانند کنسول ، موبایل و حتی بازی های آنلاین خواهد گذاشت.
اداره ملی رادیو تلویزیون ( نهادی مجوز بازی ها را صادر می کند ) و وزارت صنعت و گردشگری ( نهادی که پروسه ثبت بازی را انجام می دهد) همگی پروسه مجوز و سانسور خود را شدیدتر از قبل پیگیری می کنند و همین موضوع باعث شده تا فعلا بازی ویدیویی ای مجوز نگیرد.
تمام کمپانی های سازنده بازی های ویدیویی تحت تاثیر این ممنوعیت قرار گرفته اند و حتی سود و درآمد آنها نیز کاهش یافته است.
یکی از روسای شرکت های مهم در چین اظهار داشت : « ما فکر نمی کنیم این قوانین و سخت گیری ها همیشگی باشد ولی می تواند تاثیر بسزایی بر روی این صنعت بگذارد ولی به هر حال باید ایرادات بازی ها نیز برطرف شود. »
در چین انتقاداتی نسبت به بازی ها وجود دارد که می گویند این بازی ها ایدئولوژی خاصی ضد سیاست های چین را تبلیغ می کند و همین موضوع سرنوشت صنعت بازی در چین را در هاله ای از ابهام قرار داده است.
یکی از مهم ترین بازی های در این زمینه فورت نایت است که تا الان اجازه پخش در چین نداشته است.
توضیحاتی در مورد بازی های ویدیویی
بازی ویدیویی نوعی سرگرمی تعاملی است که توسط یک دستگاه الکترونیکی مجهز به پردازشگر یا میکرو کنترلر انجام میشود. تعداد مخاطبان بازیهای ویدیویی در سالهای گذشته افزایش چشمگیر داشته و این بازیها به یکی از پر هوادارترین سرگرمیهای موجود تبدیل شدهاند.
تاثیرگذاری بالای اینگونه بازی روی مخاطب، این بازیها را به یک ابزار با استعداد بسیار بالا برای آموزش، آگهی، ترویج مذاهب، سوءاستفاده سیاسی، شستشوی مغزی و… تبدیل کردهاست. بسیاری از دولتها بعضی بازیهای ویدیویی را به دلیل احتمال تحریک کودکان و نوجوانان و ترویج خشونت برای سنین زیر ۱۸ سال محدود کردهاند.
61