خانهای عجیب که تنها افراد خاص حق حضور در آن را داشتند! + تصاویر
یک دهه پیش از آنکه توماس ادیسون کار روی لامپهای رشتهای را آغاز کند و راهی آسان برای آوردن الکتریسیته را به منازل ارائه دهد.
ناصرالدین یک دهه پیش از آنکه توماس ادیسون کار روی لامپهای رشتهای را آغاز کند و راهی آسان برای آوردن الکتریسیته را به منازل ارائه دهد، خانهای در نزدیکی روتبوری (انگلستان) بهطور کامل از انرژی الکتریکی بهرهمند بوده است!
در آن دوران که شرکت ملی برق به شکل امروزی وجود نداشته اگر شهروندی خواهان بهرهمندی از الکتریسیته بوده باید خود دست به کار شده و آنرا تولید میکرده است البته تقریبا هیچکس دانش استفاده از برق برای تسهیل زندگی را نداشته است، اما ویلیام آرمسترانگ به عنوان یک مخترع و البته صنعتگر ثروتمند؛ استثنایی در این میان بوده است.
وی طی همکاری با ریچارد نورمان معمار مطرح خانه مجللی را برای خود روی دامنه یک تپه کوچک در حومه روتبری طراحی کرد. سپس وی منزل خود را با اختراعاتی شگفتانگیز تجهیز کرد تا مفهوم تکنولوژی در آن زمان را به نمایش بگذارد. لوازمی مانند ماشین لباسشویی، شکل ابتدایی از یک ماشین ظرفشویی، آسانسور هیدرولیک، کبابپز هیدروالکتریک و بسیاری دیگر از اختراعات ریزودرشت که برای آن روزها بهواقع کاملا آیندهنگر محسوب میشدند.
برای استفاده از تمامی این ماشینها که در بالا اشاره شد وی به استفاده از نیروی آب برای تولید برق روی آورد و با مسیرهایی که به این منظور در ملک خود ایجاد کرد درنهایت موفق به ساخت اولین سیستم هیدروالکتریک جهان در سال ۱۸۷۰ شد. نیروی برقی که از این راه تامین شد برای استفاده در منزل آرمسترانگ مورداستفاده قرار گرفت.
آرمسترانگ کماکان به توسعه قابلیتهای منبع انرژی که کشف کرده بود پرداخت و در حوزههای مختلفی از آن بهره گرفت، اما پس از مرگش، خانه وی برای نزدیک به یک قرن مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفت تا آنکه منبع انرژی الکتریکی خانه در سال ۲۰۰۶ بازسازی شد و در سال ۲۰۱۴ نیز یک بروزرسانی دیگر را پشت سر گذاشت و ظرفیتش به ۱۲ کیلووات افزایش یافت. با این تغییرات ژنراتور براحتی میتوانست ۳۵۰ لامپ حبابی را در خانه آرمسترانگ روشن کند.
پس از طی رویدادهای مختلف، درب خانه آرمسترانگ در سال ۱۹۷۹ به روی عموم گشوده شد تا بخشی از خلاقیتهای این مخترع پیشرو از نزدیک به نمایش درآید.
آرمسترانگ در خانه خود پذیرای مهمانهای عالیرتبهای بوده است که به تماشای آیندهنگریهای وی آمده بودند، در این میان میتوان به ناصرالدینشاه قاجار (بازدید در ژوئیه ۱۸۸۹)، پادشاه سیام، نخستوزیر چین و شاهزادگان ولز اشاره کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
1980