شب عروس؛ آیین بزرگداشت حضرت مولانا را ببینید
آیین یادبود حضرت مولانا در هفتصد و چهل و هشتمین سالگرد وفاتش به مدت ده روز در قونیه ترکیه گرامی داشته میشود.
مراسم بزرگداشت هفتصد و چهل و هشتمین سالگرد درگذشت مولانا جلال الدین رومی موسوم به شب عروس در شهر قونیه ترکیه آغاز شده است.
این مراسم که در روزهای ۱۶ تا ۲۶ آذرماه به مناسبت درگذشت اندیشمند و عارف مولانا جلالالدین رومی در فرهنگسرای مولانا قونیه برگزار خواهد شد دهها هزار گردشگر و دوستدار مولانا را به سمت خود جذب خواهد کرد.
این مراسم با راهپیمایی وقت عرفان از مسجد و مقبره شمس تبریزی تا موزه مولانا آغاز شد.
وحدتین اوزکان فرماندار قونیه، اوغور ابراهیم آلتای شهردار، عبدالستار یارار مدیر فرهنگی و گردشگری، اسین چلبی بایرو نوه نسل بیست و دوم مولانا، حسن آنگی از مقامات حزب عدالت و توسعه، و شهرداران بخش مرکزی، از شرکت کنندگان در این مراسم بودند.
در ادامه شرکت کنندگان از موزه مولانا بازدید کردند، دعای گلبانگ برگزار شد.
در برنامههای گرامیداشت، علاوه بر آیین سماع، کنفرانس ها، سخنرانی ها، کلاسهای ترجمه مثنوی، کارگروه، تئاتر، نمایشگاه و چندین برنامه دیگر به زبانهای مختلف از جمله ترکی و انگلیسی برگزار خواهد شد.
به نظرم وقتی مولوی ( یه دبیر ادبیات داشتیم نمیگفت مولانا..میگفت مولای ما که نیست ..شما رو نمیدونم) خودش با اون داستان معروف (خر برفت) منقد صوفی گری بوده ( که احتمالا خودش هم تجربش کرده بوده) پس منصفانه نیست که این مناسک سرگیجه آور رو به صرف زیبایی انجام بدهند. یه وقتی مجذوب عرفان بودم.. الان به نظرم یه جور انحراف اعتقادیه..که حتی جامعه اسلامی رو از انقلاب صنعتی عقب انداخت.. عرفان یعنی شناخت صحیح تر جهان.. که با تلفیق اندیشه و تزکیه حاصل میشه.. نه با تکدی گری و سرگیجه.. ولی از شعر های پر محتوای مولوی و مقالات شمس هم نمیشه راحت گذشت.. گاهی با یک بیتش میشه تا آخر عمر درست و زیبا زندگی کرد.. یک جور ترجمه شاعرانه از مذهب
قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری بله قدر مفاخر ایرانی را گوهر شناسان میدانند