«بدون لکنت و صریح» با اژه‌ای درباره الهه محمدی و نیلوفر حامدی

عبدالجواد موسوی، روزنامه نگار نوشت: شما هم خوب می‌دانید اگر خبط و خطایی در کارنامه این بندگان‌خدا بود، تا به‌امروز برملا می‌شد. اصرار ورزیدن بیش از این بر بازداشت آنها، نه رضایت خلق را در پی خواهد داشت، نه رضایت خالق را.

«بدون لکنت و صریح» با اژه‌ای درباره الهه محمدی و نیلوفر حامدی

جناب آقای اژه‌ای سلام علیکم. فرموده بودید با من بدون لکنت و صریح سخن بگویید. خواستم از این سخن حضرتعالی حسن‌استفاده یا سوءاستفاده کنم و چند کلمه‌ای در باب همکاران دربندم، الهه محمدی و نیلوفر حامدی بنویسم. امیدوارم این حرف‌ها را بشنوید و حداقل دقایقی در آن تأمل بفرمایید.

من نمی‌دانم در نظر شما ویژگی یک خبرنگار خوب چیست اما اگر صداقت، سختکوشی، امانت‌داری و دلسوزی را جزو ویژگی‌های یک خبرنگار خوب فرض کنیم، باید بگویم این دو عزیز از مصادیق بارز همین چیزهایی هستند که خدمت‌تان عرض کردم. اگر هنوز چنین چیزهایی در نظر شما ارزش محسوب می‌شوند، دستور بفرمایید از اساس و با یک نگاه دیگری به پرونده آنها رسیدگی شود.

من توفیق این را داشته‌ام که با این خانم‌های محترم در مقاطعی همکار باشم. به هرچه شما به آن اعتقاد دارید سوگند می‌خورم که جز صدق و تلاش برای ساختن ایرانی بهتر و سربلند، چیزی در آنها ندیدم. اگر نجابت شرط است، نجیب بودند. اگر صداقت شرط است، صادق بودند. اگر راستی و درستی و معرفت شرط است، به همه این صفات نیک آراسته بودند و همه همکاران‌شان شهادت می‌دهند به آنچه گفته‌ام.

البته ممکن است با سلایق و عقاید سیاسی و فرهنگی من و شما، اختلاف‌هایی داشته باشند که در این هم شکی نیست اما مهم این است که این اختلاف‌ سلیقه و عقیده هیچ‌گاه رنگ خصومت و بی‌اخلاقی نگرفت. هر کاری که کرده‌اند در چارچوب قوانین رسانه‌های رسمی بوده است. نه از رسانه‌های آن‌طرف حرف‌شان را به گوش کسی رسانده‌اند، نه در اینجا فعالیت خارج از قانون انجام داده‌اند.

بی‌اعتنایی به سرنوشت این دو خبرنگار یا سختگیری بیجا درباره آنان، دو نتیجه در پی خواهد داشت که هر دوی آنها به ضرر و زیان کشور خواهد بود. یا فضای رسانه‌ای داخل کشور را به سمت رادیکالیزم می‌برد چراکه برخی گمان می‌کنند حتی اگر در چارچوب قوانین رسمی و رسانه‌ای کشور فعالیت کنند، سرانجام خوشی در انتظار آنها نخواهد بود؛ پس بهتر آنکه لااقل حرفی بزنند یا کاری کنند که به فرجامش بیارزد یا آنکه فضای رسانه‌ای داخل کشور را به سمت‌وسویی خنثی و محافظه‌کاری افراطی سوق می‌دهد که حاصلش رونق گرفتن رسانه‌های خارج از کشور است.گمان نمی‌کنم حضرتعالی یا دیگر همکاران‌تان در قوه‌قضائیه دوست داشته باشید خواسته یا ناخواسته به شکل‌گیری یکی از این دو فضا کمک کنید.

ممکن است کسانی در مقام مشاوره و دلسوزی به شما بگویند آزادی این دو خبرنگار و تبرئه آنها به شأن و منزلت قوه‌قضائیه لطمه خواهد زد. این سخن اگرچه ممکن است ظاهری دلسوزانه داشته باشد اما درنهایت به پایگاه و جایگاه شما بیش از همه آسیب خواهد رساند. شما هم خوب می‌دانید اگر خبط و خطایی در کارنامه این بندگان‌خدا بود، تا به‌امروز برملا می‌شد. اصرار ورزیدن بیش از این بر بازداشت آنها، نه رضایت خلق را در پی خواهد داشت، نه رضایت خالق را.

نکته آخر اینکه: همکاران این دو عزیز تا به امروز چندبار و بسیار محترمانه از حضرتعالی، آزادی آنها را طلب کرده‌اند. در مقام یکی از حکمرانان جدی نظام، نشان دهید که راه گفت‌وگو مابین منتقدان و اهل فرهنگ با اهل سیاست فراهم است که اگر این راه به‌کلی مسدود شود، اتفاق خوشایندی در انتظار هیچ‌کس نخواهد بود. با ادب و احترام.

منبع: هم میهن
شبکه‌های اجتماعی