مجید طلیمی:

لزوم حمایت ویژه از خبرنگار

خبرنگار و معاونت روابط عمومی و امور بین الملل مجمع جهانی شهرهای اسلامی در یادداشتی به مناسبت روز خبرنگار گفت: واژه "خبرنگار" یادآور تلاش های صادقانه افرادی است که در مسیر توسعه ، آسیب شناسی و تعالی از هیچ کوششی فروگذار نمی کنند و نمی هراسند .

لزوم حمایت ویژه از خبرنگار

مجید طلیمی نوشت: خبرنگار  موثرترین، مقرون به صرفه ترین و موثق ترین شخصیت در جهت توسعه، تسهیل و شتاب دهندگی پیشرفت و پایداری   جامعه است و امروزه جامعه ای توسعه یافته تلقی می شود که بتواند در کنار شاخصه های اقتصادی و سیاسی ، بر معیار  اطلاع رسانی ، انعکاس رویدادها ، تحلیل وقایع  و عنصر دانایی اجتماعی تاکید کند. 

در چنین جامعه ای، خبرنگاران ، هوشمندانه و با تولید مطلوب خبر ، نقش بسیار موثری در توسعه و ارتقاء سطح آگاهی های ضروری به عهده دارند و جامعه را در نیل به تعالی همه جانبه یاری می کنند.

 این در حالی است که  توسعه، فرآیندی چندبعدی است و توسعه اقتصادی در این میان از ویژگی خاصی برخوردار است و آنچه غیر قابل انکار است ،  نقش خبرنگار و مشاوران عالی رسانه در فرایند توسعه کشورها از منظرهای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

در بخش دیگری از یادداشت(مجید طلیمی)  خبرنگار  و  معاونت روابط عمومی و امور بین الملل مجمع جهانی شهرهای اسلامی آمده است : 

کارشناسان معتقدند توسعه و تعالی جوامع ، بدون خبرنگار و بهره گیری صحیح و هوشمندانه از رسانه ها و تقویت سواد رسانه ای غیرممکن خواهد بود و با توجه به تعاریف جدید انواع سواد ، نقش فناوری اطلاعات، ارتباطات و اطلاع رسانی در حل معضلات جامعه ، خبرنگار به عنوان نیروی محرکه رسانه ها در تعالی جامعه، عملا در توسعه پایدار ،ایجاد انگیزه در توسعه اقتصاد ملی ، تبیین سیاست های کلی نظام و پیشرفت ، نقش بسیار مهمی برعهده دارد .

عرصه فرهنگی ، عرصه جهاد است . بنابراین ، لازم است تا خبرنگاران و جهادگران فرهنگی کشور به بالاترین درجه سواد رسانه ای مجهز گردند. 

شایان ذکر است ؛ مفهوم سواد رسانه ای که توسط یونسکو توسعه یافت و ذیل آن سواد اطلاعاتی و مجازی مطرح شد امروزه با چنان گستره ای همراه شده است که فراتر از مفهوم صرف سواد رسانه ای است.

یونسکو یک بار دیگر در تعریف سواد تغییر ایجاد کرد و در این تعریف جدید، توانایی ایجاد تغییر، ملاک با سوادی قرار گرفته است یعنی شخصی با سواد تلقی می شود که بتواند با استفاده از خوانده ها و آموخته های خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند. در واقع این تعریف مکمل تعریف قبلی است زیرا صرفا دانستن یک موضوع به معنای عمل به آن نیست. در صورتی که مهارت ها و دانش آموخته شده باعث ایجاد تغییر معنادار در زندگی شود، آن گاه می توان گفت این فرد انسانی با سواد است و تاکید دارد که علم با عمل معنا می شود.

از سوی دیگر ، در شرایطی که سرعت تولیدخبر  به مراتب از سرعت مصرف بیشتر است ، بپذیریم که رسانه‌ها بدون خبرنگاران کارآزموده، هوشمند، جسور، بصیر ، ولایتمدار و اهل مطالعه، رسانه‌ای فاقد اثر‌بخشی خواهند بود و بدیهی است ، برای تربیت چنین خبرنگارانی در رسانه‌ها ملزم به کسب مهارت های لازم ،  فناوری های روز دنیا  هستیم.

رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) در همین راستا فرمودند: مؤثرترین سلاح بین‌المللی علیه دشمنان و مخالفان، سلاح ارتباطات رسانه‌ای است؛ امروز این قوی‌ترین سلاح است و من مطبوعات را یک پدیده ضروری، لازم و اجتناب‌ناپذیر برای جامعه می‌دانم.

لذا ؛ با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر مقوله فرهنگ ، مطبوعات و خبرنگاران و نقش پر رنگ خبرنگاران و اهالی رسانه در ترویج ، تحقق و بازنشر سیاست های گام دوم انقلاب ؛ انتظار می‌رود اقتدار، شأن و جایگاه اصحاب رسانه به عنوان  افسران فرهنگی جامعه بیشتر از پیش مورد توجه قرار گیرد.

photo_۲۰۲۴-۰۸-۰۷_۱۳-۴۹-۱۰ (2)

photo_۲۰۲۴-۰۸-۰۷_۱۳-۴۹-۰۶

photo_۲۰۲۴-۰۸-۰۷_۱۳-۴۹-۱۰

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • سربداران
    0

    دست اندرکاران محترم خبر فوری:
    نوشته هایتان طلوع حقیقت و بیان دردهای کسانی است که نمیتوانند بگویند و فریادشان بی صداست
    روز خبرنگار بر شما عزیزان مبارک