وقتی اینفلوئنسر آمریکایی روایت‌های رسانه‌ای درباره چین را به چالشمی کشد

اینفلوئنسر آمریکایی معروف به «آی‌شواسپید» (IShowSpeed) در چین هم شهرت یافته است.

وقتی اینفلوئنسر آمریکایی روایت‌های رسانه‌ای درباره چین را به چالشمی کشد

او اخیراً در سفری به چین، یک پخش زنده 6 ساعته از «شهرگردی» (Citywalk) خود در شانگهای انجام داد که بیش از 5 میلیون بیننده را جذب کرد. از ساحل «باند» (The Bund) شانگهای تا کوچه پکن، از هنرهای رزمی معبد شائولین تا دسترسی بلامانع به سیگنال پرسرعت شبکه ارتباطی نسل 5 (G5) در تونل‌های قطارها، ولاگ‌های «آی‌شواسپید» چهره‌ای واقعی از چین، این کشور که در آن سنّت و مدرنیته، زندگی روزمره و فناوری پیشرفته در هم آمیخته‌اند، در معرض دید دنبال‌کنندگان این اینفلوئنسر آمریکایی قرار داده است.

در حالی که رسانه‌های غربی سال‌هاست با «لنز تیره و منفی‌باف» خود، چین را کشوری با فضای سنگین اجتماعی، عقب‌مانده و حتی خطرناک نشان می‌دهند، «آی‌شواسپید» با سفر به چین و انتشار ولاگ‌های خام و تقریباً ویرایش‌نشده‌اش، پیش‌داوری‌های مخاطبان درباره چین را که تحت تأثیر گزارش‌های این رسانه‌ها شکل گرفته بود، در هم شکست و ثابت کرد که واقعیت را باید با چشم خود دید.

یکی از دلایل محبوبیت «آی‌شواسپید» در فضای مجازی، محتوای «بدون سناریو» در ولاگ‌هایش است، سبکی که در ولاگ‌های او از چین نیز منعکس شده است. حیرت و شادی‌اش هنگام مواجهه ناگهانی با طرفدارانش در شانگهای که برایش آواز می‌خواندند، چهره درهم‌رفته‌اش هنگام چشیدن نوشیدنی محلی پکن به نام «شیره لوبیا» و واکنش دردناکش در تمرین کونگ‌فو در معبد شائولین... همه این واکنش‌های آنی و بدون ویرایش، به واقعی‌تر شدن روایت او کمک کرده است.

به همین دلیل، وقتی او در تونل قطار سریع‌السیر با تعجب فریاد «حتی در تونل هم سیگنال 2 Kقطع نمی‌شود!» را سر داد، صفحه نمایش ناگهان از کامنت‌های زنده «شبکه  5Gچین عالی است» پر شد.

جزئیات جامعه چین که «آی‌شواسپید» در ولاگت‎های خود به طور غیر منتظره نشان داد، مانند دوچرخه‌های اشتراکی، پرداخت‌های بدون تماس، ربات‌های تحویل غذا و جوانان با لباس سنتی «هانفو»، بینندگان خارجی را دچار «شوک شناختی» کرده و باعث شد آنها نظراتی مانند «خیابان‌های چین اینقدر تمیزند؟» و «اینجا از بسیاری شهرهای اروپایی هم امن‌تر است!» را منتشر کنند.

البته باید دید پشت این نظرات و شوک‌ها، گزارش‌های گزینشی طولانی‌مدت رسانه‌های غربی درباره کشورهای «متخاصم» است: آنها تنها روی 1 درصد موارد منفی تمرکز می‌کنند در حالیکه از 99 درصد موارد که بسیار عادی است و مانند هر کشوری دیگر است، چشم‌پوشی می کنند.

در سال 2024، چین میزان زمانی سیاست معافیت ویزای ترانزیت خود را به 240 ساعت افزایش داد که باعث شد تعداد خارجی‌هایی که بدون روادید وارد این کشور شدند، از مرز 20 میلیون نفر بگذرد. این امر موجی جدید از «سفر به چین» (China Travel) ایجاد کرده است.

 وقتی میلیون‌ها نفر با چشم خود جزییات جامعه چین مانند نظم خیابان، اینترنت پرسرعت و لبخند مردم چین را مشاهده می‌کنند، دروغ‌پردازی‌های ضدچینی هرچه دقیق طراحی و سر هم شده است نیز خود به خود بی‌اثر خواهند شد.

منبع: رادیو بین المللی چین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    خوش به حالشون