ایده مهدی پاکدل برای پوستر و بروشور نمایش برادرش
مهره وزیر با خط باریکی از خون بر گلو، طنابپیچ شده به بالش، ایده مهدی پاکدل برای پوستر و بروشور نمایش حسین پاکدل با موضوع زندگی قوامالسلطنه است که توسط یحیی پاکدل اجرایی شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیاستمداری مرموز که از ناصرالدین شاه تا محمدرضا شاه را دید و پنج بار به نخستوزیری و 20 بار به وزارت رسید این روزها به مدد نمایش «کابوس حضرت اشرف» به نویسندگی و کارگردانی حسین پاکدل، دراماتورژی ایمان افشاریان و با بازی حمیدرضا نعیمی (حضرت اشرف)، آرش فلاحتپیشه (خلج)، بهنام شرفی (رادیو)، محمدصادق ملک (ولیخان)، سوده شرحی (کوکب)، مهدی پاکدل (آیت)، عاطفه رضوی (خانم)، نیکی مظفری (طلعت)، صالح لواسانی (مباشر)، مجتبی باباییفرد (کلاغ)، امیرکاوه آهنینجان (شاه) و کورش تهامی (سید) روی صحنه تئاتر زنده شده است؛ احمد قوام ملقب به قوامالسلطنه که از محمدرضا شاه لقب حضرت اشرف گرفت.
برای دیدن «کابوس حضرت اشرف» تا 23 اسفند بیشتر فرصت ندارید که ساعت 19:30 به سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر بروید. مهدی پاکدل در این نمایش علاوه بر ایفای نقش آیت (برادر همسر حضرت اشرف)، طراحی صحنه را به صورت مشترک با ایمان افشاریان و طراحی بروشور را به صورت مشترک با یحیی پاکدل انجام داده است.
مهدی پاکدل در خصوص بارزترین ویژگی یک پوستر یا بروشور از دید خود و یحیی پاکدل گفت: «من و یحیی سالهاست که چه به صورت مشترک و چه به صورت انفرادی طراحی پوستر و بروشور انجام میدهیم و هر دویمان بر این باوریم که بارزترین ویژگی یک پوستر یا بروشور باید ایجاد سوال برای بیننده باشد و «چرایی» عمیقی در ذهنش به وجود آورد تا به دیدن اثری که پوستر یا بروشور معرفی میکنند ترغیب شود.»
او در مورد پوستر و بروشور «کابوس حضرت اشرف» توضیح داد: «در جلسهای که با کارگردان اثر داشتیم، من و یحیی با یکدیگر به این ایده رسیدیم. ذهنیت ما این بود که قوامالسلطنه، شخص اول مملکت نیست و مهره دوم است که میشود وزیر. در خود نمایشنامه هم بارها در مورد بازی شطرنج و شطرنج سیاست صحبت میشود در نتیجه استفاده از مهره شطرنج در بروشور از فضای اثر دور نیست. در متن، قوامالسلطنه قرار است بدون آن که خود بداند به واسطه خوابدرمانی بهبود یابد و اِلمانی که از خواب و کابوس به ذهنمان رسید بالش بود. در واقع تمام ایده و فضا به همین سادگی شکل گرفت.»
منبع: خبرآنلاین
10