آمار نگران‌کننده اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان در مازندران

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران با اشاره به احصای آمار و نمودارهای پروژه کوچ، اظهار کرد: وضعیت چاقی و اضافه وزن دانش آموزان مازندران بسیار نگران کننده است.

آمار نگران‌کننده اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان در مازندران

سید علی ساداتی در نشستی که با حضورعلیرضا سعدی پور، مدیرکل آموزش و پرورش مازندران و حسن رنگرز، مدیرکل ورزش و جوانان استان برگزار شد، داشتن انسان سالم، با نشاط و امیدوار را بهترین شاخص توسعه پایدار کشور ها دانسته و گفت: جامعه با نشاط، جامعه‌ای خلاق، مبتکر و مبدع است.

این واقعیت اجتناب ناپذیر است تا زمانی که به ورزش مدارس به طور جدی توجه نشده و زمینه رشد و بالندگی آن فراهم نشود، نمی‌توان به توسعه پایدار ورزش کشور و تربیت جامعه‌ای با نشاط و سالم امیدوار بود.اگر به توسعه ورزش کشور فکر می کنیم باید همکاری های دو جانبه و نزدیک بین آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان بیشتر شود.

وی با اشاره به ساحت های تربیتی شش گانه مندرج در سند تحول بنیادین افزود: یکی از مهمترین ساحت های تربیتی سند تحول ساحت تربیت زیستی و بدنی است. برای اینکه انسانی کامل و توسعه یافته داشته باشیم باید به همه ساحت های سند تحول به نحو مطلوب توجه کنیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران اهداف ساحت تربیت زیستی و بدنی را ناظر به آماده سازی فردی و جمعی متربیان دانسته و تصریح کرد: درک ویژگی‌های زیستی و پاسخگویی مسئولانه به نیازهای جسمی و روانی قشر دانش آموز، تلاش پیوسته جهت حفظ و ارتقای سلامت و بهداشت جسمی و روانی خود و دیگران، بصیرت نسبت به سبک زندگی انتخاب شده و ارزیابی پیامدهای آن در جامعه و طبیعت، تلاش فردی و جمعی برای حفظ و ارتقای سلامت و ایمنی افراد جامعه در سطح ملی و حفظ محیط زیست از جمله اهداف ساحت تربیت زیستی و بدنی مندرج در سند تحول است.

ساداتی به هفت خط مشی و سیاست مهم معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با عنوان «مکتب عام» اشاره و تأکید کرد: مدرسه‌محور نمودن و کیفی نمودن فعالیت‌های تربیت بدنی از مهمترین خط مشی‌ها و سیاست‌های این معاونت است.

در همین راستا سبد پروژه های حوزه سلامت و تندرستی شامل مدارس مروج سلامت، سفیران سلامت، طرح دادرس، سلامت دهان و دندان، آموزش پیشگیری از بیماری ها،آموزش سلامت نوجوانی و شناسنامه سلامت است.همچنین در حوزه تربیت بدنی طرح هایی از جمله ورزش صبحگاهی در مدرسه، ایجاد مدارس پویا، برگزاری المپیاد های درون مدرسه ای، مدرسه قهرمان، مدرسه میزبان، انجمن های ورزشی مدارس و کنترل وزن و چاقی (پروژه کوچ) را اجرا کرده‌ایم.

این مقام مسئول اجرای طرح کوچ را با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم، ارتقای سطح دانش و آگاهی کلیه ذینفعان به ویژه مدیران، معلمان، دانش‌آموزان و والدین در زمینه روش های کنترل اضافه وزن و چاقی دانسته و تصریح کرد: با غربالگری و احصای(BMI) ۹۲ درصد از دانش آموزان استان به آماری نگران‌کننده دست پیدا کردیم.

در این زمینه ما جزو ۳ استان دارای چاقی و اضافه وزن بالا در کشور هستیم. هر چند که در حوزه ورزش قهرمانی رتبه اول را در کشور داریم اما از نظر سلامت در رتبه آخر هستیم. این تناقض آشکار نشان می‌دهد که ورزش در استان مازندران هنوز همگانی نشده است.

ساداتی رواج زندگی ماشینی، آپارتمان‌نشینی، شیوع ویروس کرونا، کمبود فعالیت بدنی، عدم گسترش ورزش های همگانی و عدم رعایت اصول تغذیه سالم را از جمله دلایل آمار بالای چاقی و اضافه وزن در بین دانش آموزان برشمرده و خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد دختران مازندرانی وزن طبیعی دارند که این نشان دهنده توجه بیشتر بانوان به ورزش است.در همین رابطه پسران استان نسبت به دختران ۸ درصد بیشتر دارای اضافه وزن هستند که نشان دهنده فعالیت کمتر دانش آموزان پسر است.

این امر ایجاب می کند برای افزایش آگاهی دانش آموزان در سطوح ملی در زمینه تغییر سبک زندگی و توسعه و گسترش ورزش همگانی بیشتر تلاش کنیم.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید