یک نماینده مجلس اعلام کرد:
مخالفان FATF به دنبال قفل زدن بر اقتصاد کشور
یک نماینده مجلس گفت: علیرغم اینکه امروز قفل تحریمهای ظالمانه آمریکایی اقتصاد ایرانی را با چالش و دشواریهای مهمی مواجه ساخته، ولی نبایستی بر این قفل، قفل بزرگ دیگری به نام FATF زده شود.
محمدرضا نجفی، نماینده مجلس، در پاسخ به این سوال که عواقب نپیوستن ایران به FATF چه خواهد بود؟ گفت: این روزها همزمان با نزدیک شدن به زمان پایان مهلت ایران برای تصویب دو لایحه پالرمو و CFT که میتواند ما را به لیست کشورهای غیر همکار (لیست سیاه) FATF بازگرداند بار دیگر بحثها بر سر مفید یا غیرمفید بودن تصویب این لوایح بالا گرفته و ظاهرا نهاد تصمیمگیر در این حوزه که مجمع تشخیص مصلحت نظام است نیز همچنان عجلهای برای گرفتن تصمیم نهایی ندارد.
نماینده مردم تهران در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: نکتهای که نباید در این مجال نادیده بماند این است که اگرچه برخی میگویند تحریمهای آمریکا آنقدر سنگین و سخت بوده که عملا تجارت خارجی و تبادلات بانکی ما با بخشهای مالی و بانکی خارج از کشور را به پایینترین سطح تاریخ دهههای اخیر ایران رسانده اما نباید فراموش کرد علیرغم اینکه امروز قفل تحریمهای ظالمانه آمریکایی اقتصاد ایرانی را با چالش و دشواریهای مهمی مواجه ساخته، ولی نبایستی بر این قفل، قفل بزرگ دیگری به نام FATF زده شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: برخی دوستان منتقد می گویند آب که از سر گذشت چه یک وجب و چه صد وجب در حالی که چنین مثلی در سبک کشورداری مسئولانه و عاقبت اندیشانه و روابط بینالمللی آینده نگرانه به هیچ عنوان مصداق ندارد بلکه در سیاست خارجی اصل بر ایجاد یا استفاده از همه فرصتها است، چه فرصتهای کوچک و به ظاهر کم اهمیت و چه فرصتهای بزرگ و حیاتی و از آن سو رفع همه تهدیدات کم اثر و پر اثر.
نجفی اظهار داشت: از طرف دیگر اگر چند صباحی دیگر به هر دلیلی و به هر روشی و در هر شرایطی تحریمهای آمریکایی لغو شد یا کاهش یافت آن وقت تازه با قفل دومی که خود بر اقتصاد مضیق خود زدهایم روبرو میشویم و باید برای رفع قفل FATF هم ماهها وقت کشور و اقتصاد را بگیریم کما اینکه پس از برجام هم تازه دوستان متوجه عقب افتادن ایران از ماجرای FATF شدند و پس از شش ماه توانستند وضعیت لیست سیاه ایران را به حالت تعلیق درآورند.
نماینده مردم تهران در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هر چند آن زمان گمان میشد موضوع ۴۱ توصیه FATF ظرف چند ماه به سرانجام برسد اما دعواهای بی ثمر و همیشگی داخلی که بخش زیادی از آن رنگ و بوی منافع جناحی و کوتاه مدت دارد باعث شد تا این موضوع نیز بیش از سه سال کش پیدا کند و تنها هزینهای بر هزینههای هنگفت اقتصاد و سیاست ایران تحمیل شود.
نجفی گفت: حال که کار در دولت و مجلس و حتی شورای نگهبان به پایان رسیده و ریش و قیچی در دست دوستان مجمع تشخیص مصلحت است امیدوارم با مصلحت اندیشی به موقع این مرحله مهم را نیز عبور کنیم و اگر نمیتوانیم بار بزرگی از دوش مردم شریف ایران عزیز برداریم بار جدیدی برای آنها نسازیم.
منبع: ایلنا
66