گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره حجاب منتشر شد/ حجاب شرعی برای 35 درصد از افراد جامعه ارزشمند است
مرکز پژوهش های مجلس طی گزارشی به بررسی عوامل مؤثر بر اجرایی شدن سیاست های حجاب و راهکارهای پیش رو در این باره پرداخته است.
دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز در گزارشی با عنوان «عوامل مؤثر بر اجرایی شدن سیاستهای حجاب و راهکارهای پیشرو» عوامل تشدیدکننده این وضعیت و روند سیاست گذاری درباره حجاب را بررسی کرده و آورده است؛ در بخش اول گزارش، دو پارامترِ «نگرش مردم به موضوع حجاب» و «رفتار پوششی» آن ها بررسی شده است. وضعیت نگرش جامعه به موضوع حجاب در پنج محور اساسی شامل ارزشمندی حجاب، ضرورت حجاب برای زن مسلمان، حدود حجاب، پیامدهای حجاب و بیحجابی و مداخله دولت در موضوع حجاب ارزیابی شده است. این گزارش میافزاید: درباره وضعیت حجاب در کشور سه موضوع کانونی و مهم شامل تغییر ارزشمندی حجاب از شرعی به عرفی، جمعیت زیاد بدحجابان کمآسیب (محجبههای عرفی) و کانونهای بحران بدحجابی، وجود دارد که هرگونه سیاست گذاری و تصمیمگیری باید با لحاظ کردن آن ها انجام شود.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره تغییر ارزشمندی حجاب از شرعی به عرفی، مطرح میکند که حجاب شرعی برای 35 درصد از افراد جامعه ارزشمند است و تقریباً 55 درصد از زنان حجاب عرفی را ارزشمند دانستهاند. درواقع نوعی حس و بیرغبتی درباره حجاب شرعی در میان بخشی از افراد جامعه ایجاد شده است که موجب میشود آن ها بین دو گزینه حجاب عرفی و شرعی، حجاب عرفی را انتخاب کنند.
همچنین در بخش جمعیت زیاد بدحجابان کمآسیب (محجبههای عرفی) نتایج تحقیقات متعدد نشان میدهد، بیش از 85 درصد جمعیت افراد بدحجاب در گروه بدحجابان کم آسیب قرار دارند که به لحاظ ذهنی خود را محجبه میدانند. این گروه که به اصطلاح آن ها را طیف خاکستری مینامند، به لحاظ ذهنی از یک طرف حجاب را برای زن مسلمان واجب می دانند و از پیامدهای منفی بدحجابی آگاهی دارند، اما ازسوی دیگر در برابر ارزشمندی حجاب شرعی و همچنین مداخله دولت در کنترل حجاب موضع می گیرند و مقاومت ذهنی دارند و بخشی از آن ها به لحاظ ذهنی استعداد ریزش به سمت بدحجابان هنجارشکن را دارند.
تحقیقات درباره کانونهای بحران بدحجابی نشان میدهد افراد تحصیلکرده جوانِ ساکن شهرهای بزرگ و کلانشهرها که عمده مصرف فرهنگی آن ها تماشای ماهواره و فیلمهای سینمایی داخلی و خارجی است، بیشترین میزان آسیب و ناهنجاری را در موضوع حجاب دارند. بنابراین قشر اصلی و هسته کانونی بدحجابی در کشور که طراح اصلی حرکتهای ضدحجاب، کنشگران و بازیگران اصلی این صحنه هستند، ویژگیهایی دارند که اتخاذ یک سیاست بسیار هوشمندانه، منعطف و سیال را ضروری میسازد.ازهمینرو بهنظر میرسد درصورتی که قرار باشد اقدامی درباره حجاب انجام شود، این اقدام باید معطوف به نقطه کانونی آسیبزا به مسئله حجاب، یعنی کاهش ارزشمندی آن باشدکه بار اصلی آن بر دوش نظام رسانهای و مصرف فرهنگی افراد است.
منبع:خراسان
15
چرا مردم را می خواهید در حاشیه نگه دارید موضوعات مملکتی و نابسامانی و تخریب جامعه انقدر زیاد است که به حاشیه رفتن فکر حجاب هیچ به حساب می آید دزدی اختلاس و ناکارآمدی رانت خواری تخریب زیست محیطی فقر فحشا موضوعات مهمی هستند که چشم و گوش را بر ان می بندید و چسبید ید به حجاب مدیریت مملکت داری بلد نیستند و دنبال یه موضوع پیش پا افتاده میگردند برای سر کوب و خفقان