افزایش ۲۰۰ هزارتنی ظرفیت تولید گلخانهای استان یزد در هفت سال اخیر
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: طی هفت سال گذشته (ازسال های ۱۳۹۲تا ۱۳۹۹) با هدف افزایش بهره وری آب، تولید محصولات گلخانهای در این استان با حمایت دولت و مشارکت بهرهبرداران ۲۰۰ هزار تن افزایش یافت.
سیدجمال سجادی پور روز یکشنبه افزود: تولید محصولات گلخانهای استان یزد در ۱۳۹۲ حدود ۳۴۰ هزار تن بود که این هم اکنون با ۲۰۰ هزار تن افزایش به ۵۵۰ هزار تن رسیده است .
وی با بیان اینکه سطح زیرکشت محصولات گلخانهای استان یزد در سال ۱۳۹۲ هزار و ۱۶۰ هکتار بوده است، اظهار کرد: این میزان هم اکنون با ۷۶ درصد افزایش به هزار و ۹۰۰ هکتار رسیده است .
رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد در خصوص توسعه کشت گلخانهای در این استان گفت: در هفت سال فعالیت دولت تدبیر و امید علاوه بر مصرف بهینه آب و ارتقا بهرهوری، صرفهجویی و همچنین افزایش صادرات، اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در زمینه تولید محصولات گلخانهای در استان فراهم شده است.
سجادی پور با تشریح کاهش بارشها در ۲ دهه گذشته و مصرف بیش از ۸۰ درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی، تاکید کرد: تغییر الگوی کشت و همچنین توسعه کشت گلخانه ای دراین استان کم آب از ضروریات و به همین منظور توسعه روش های نوین آبیاری و کشت گیاهان کم آبخواه در کنار توسعه گلخانه ها در دستور کار است .
صادرات ۷۰ درصدی محصولات گلخانه ای یزد به خارج از کشور
وی از صادرات افزون بر ۷۰ درصدی محصولات گلخانه ای استان به خارج از کشور خبرداد و افزود : این تولیدات ارزآوری خوبی برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان به همراه داشته است.
سجادی پورتصریح کرد: هم اکنون استان یزد با سهم ۲۲ درصدی از تولیدات گلخانهای کشور رتبه دوم را در این بخش به خود اختصاص داده و با توسعه کشت گلخانه ای زمینه اشتغال افزون بر ۱۶ هزار نفر تاکنون ایجاد شده است.
وی با توجه به تحولات اقتصادی ناشی از تغییرات آب و هوایی و کاهش قیمتها به دلیل رکود بازارهای جهانی گفت: به گلخانه داران استان توصیه میشود، کشت ترکیبی چندگونه گیاهی را رعایت کنند تا اگر یکی از محصولات در زمان برداشت به دلایلی از قیمت مناسبی برخوردار نبود، با محصولات دیگر زیان وارده جبران شود.
از مجموع ۱۷۳ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کاشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۳ هزار و ۷۶۰ هکتار آن زیرکشت قرار دارد که ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به باغی و گلخانه ای اختصاص دارد که ۱۱۷ هزار و۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان فعال هستند.
منبع: ایرنا
68