مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی:
رهبری به خاطر زبان قلدری ترامپ، با مذاکره مخالفت کردند/ اینکه برخی، معتقدان به مذاکره با آمریکا را خائن بدانند، با تعالیم اسلام سازگار نیست
«اینکه نماینده مجلس کسانی را که معتقد به مذاکره با آمریکا هستند، "جریان نفوذ"، "فاقد شرافت" و "مجنون" بداند و بنویسد آنها "اگر بر شرافتفروشی خود اصرار کنند، دیگر به یادداشت بسنده نخواهیم کرد" و آن دیگری طرفداران مذاکره با آمریکا را خائن و بیشعور بداند و چنین برخوردهائی نه منطبق با قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند، نه با تعالیم اسلامی سازگارند و نه برای اقناع افکار عمومی مناسب.»
![رهبری به خاطر زبان قلدری ترامپ، با مذاکره مخالفت کردند/ اینکه برخی، معتقدان به مذاکره با آمریکا را خائن بدانند، با تعالیم اسلام سازگار نیست](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/NrmJWsMevmON/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJLnz_oMzFgUx/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%2B%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7.jpg)
مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی، در یادداشتی به نقد اوصاف مذمومی پرداخته است که برخی از مخالفان مذاکره با آمریکا به موافقان این مذاکره نسبت میدهند.
او در این زمینه نوشت: ما که باقیماندههای نسل اول انقلاب اسلامی هستیم، هرگز فکر نمیکردیم در نظام برآمده از این انقلاب کسانی به خود اجازه بدهند بدیهیترین حقوق اسلامی و انسانی مردم را منکر شوند و افرادی را که درصدد ابراز عقیده خود درباره موضوعات مختلف برمیآیند، خائن، بیشعور و وابسته به بیگانگان بدانند.
یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی این بود که به خفقان پایان بدهد و آزادی اندیشه، آزادی بیان و آزادی قلم آحاد مردم را تأمین کند و مانع خدشه وارد شدن به حرمت و کرامت انسانها شود.
اصول متعدد قانون اساسی جمهوری اسلامی بر انواع آزادیهای آحاد مردم ایران تأکید میکنند و جلوگیری کردن از این حق مسلّم و بدیهی مردم را ممنوع و خلاف قانون میدانند.
تدوینکنندگان قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی به ویژه شهید مظلوم آیتالله بهشتی به گواهی متن مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی و فیلمهائی که از جلسات این مجلس موجودند، تلاش زیادی کردند تا مانع گنجانده شدن کمترین عباراتی در این قانون شوند که ممکن بود مانع آزادیهای مشروع مردم باشند. اسناد روشنی از صحنههای مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی وجود دارند که نشان میدهند بعضی اعضاء آن مجلس با نیت خیرخواهانه درصدد گنجاندن یک کلمه یا یک جمله در قانون اساسی بودند که به نظر آنها نوعی محکمکاری برای تأمین امنیت جامعه و حفاظت از نظام بود ولی، چون احتمال کمی وجود داشت که باعث سلب آزادی و منجر به پیدایش دیکتاتوری شود، آیتالله بهشتی به عنوان مدیر جلسه مخالفت کردند و با تکیه بر منطق و استدلال محکم و متقن مانع به نتیجه رسیدن آن اقدامات شدند.
منظور از لزوم آزاد بودن افراد برای ابراز نظر در مورد موضوعات مختلف ازجمله مذاکره با آمریکا این نیست که راه برای انجام کارهای خلاف قانون باز شود. همان قانون اساسی که بر آزادی اندیشه و بیان و قلم تأکید میکند، همان قانون اساسی در اصل ۱۱۰ میگوید «تعیین سیاستهای کلی نظام، نظارت بر حُسن اجرای سیاستهای کلی نظام و اعلان جنگ و صلح و بسیج نیروها» از اختیارات رهبر است. بنابراین، ابراز نظر مردم هیچ منافاتی با حقوق رهبری ندارد و نباید اینطور تصور شود که وقتی رهبری نظری درباره یکی از موضوعات دارد هیچکس حق ندارد درباره آن موضوع اظهارنظر کند.
اینکه نماینده مجلس کسانی را که معتقد به مذاکره با آمریکا هستند «جریان نفوذ»، «فاقد شرافت» و «مجنون» بداند و بنویسد آنها «اگر بر شرافتفروشی خود اصرار کنند دیگر به یادداشت بسنده نخواهیم کرد» و آن دیگری طرفداران مذاکره با آمریکا را خائن و بیشعور بداند و آن امام جمعه موقت تهران که خودش بشدت زیر سؤال است وقتی عدهای در نمازجمعه به یکی از فعالان برجام توهین میکنند بگوید «در مقابل شما احساس تواضع میکنم و زانو میزنم» چنین برخوردهائی نه منطبق با قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند، نه با تعالیم اسلامی سازگارند و نه برای اقناع افکار عمومی مناسب.
در یک جامعه اسلامی مردم باید آزادانه نظر خود را بگونهای مطرح کنند که به گوش حاکم اسلامی برسد تا با اطلاع داشتن از دیدگاههای مختلف تصمیمگیری کند درست همانطور که قرآن کریم به پیامبر اکرم میفرماید مشورتها را بگیرند ولی تصمیم نهائی با ایشان است.
درخصوص سخنان ترامپ که با واکنش منفی رهبری مواجه شد، توجه به این نکته لازم است که، چون رئیس جمهور آمریکا درباره ایران با زبان قلدرمآبانه سخن گفت و خواستههای نامعقولی را مطرح کرد، همین پاسخ را هم باید از ایران میشنید. نتیجهای که از این واقعیت میتوان گرفت اینست که اگر رئیس جمهور آمریکا زبان قلدری را کنار بگذارد و محترمانه و متواضعانه با ایران سخن بگوید، راه مذاکره باز خواهد بود.
پزشکیان رفت پیش تندروهادیگه کسی موافق مذاکره نیست
ایشون با دست پس می زنن و با پا پیش می کشن.
یا تسلیم یا مقاومت
خیانت یعنی بری برجام رو بدون رعایت شرایط ۹ گانه رهبری که در نامه رسمی به روحانی نوشته شده بود رو امضاء کنی و داده ها رو بدی و ستانده ای جز مکانیسم ماشه و اسنپ بک ( تهدید به جنگ یکطرفه ) و ساسپند ( فریب لغو تحریم ها ) برای کشور و مردم نداشته باشی
و مجدد این بار در جلوت و خلوت در داووس بین المللی جوری حرف بزنی و رخت چرک خونه رو بشوری که سناتور امریکایی به گدایی تشبیه کنه و پالس ضعف ارسال بشه و در خلوت بر سر خلع سلاح و دادن کلید خونه تبانی بشود
از قضا دشنام حق این افراد نیست
این فرد و افراد باید در محاکم قضایی رسما و علنا محاکمه بشوند که اگر قبل تر محاکمه شده بودند این خیانت ها شکل نمی گرفت و قاتل قماربار با وقاحت کشور رو تهدید نمیکرد
جناب مهاجری حرفی در باره زمین های معلولین در سال ۵۸ ندارند ؟
اگر یک طرف مذاکره ، شرط گذاشت شما هم شرط بگذارید. دوری از مذاکره القاء کننده انزوا است. نباید موضوع را به رسانه ها ببازیم.
ایران با صلح و دوستی با آمریکاییها زیبا تر و دیدنی تر خواهد شد انشاالله تعالی ملت شریف ایران ب نقطه جوش رسیدن خشم ملت را فرو کش کنید تا دیر نشده
حماقت کار احمقهاست ، کسانیکه خودشان را مدعی مذاکره و مذاکره کننده میدانند اگر تخصص و تجربه مذاکره دارند چنانچه طرف مقابل مذاکرات ( آمریکا ) به تعهداتش عمل نکرد بنظر شما باید مجدد با عهد شکن مذاکره کرد . به یک کودک قول جایزه یا حقش را بدهی اما به قولت عمل نکنی بار دوم رکب نمیخورد ، حالا مدعیان مذاکره که خودشان را علامه دهر میدانند پس اگر احمق و بیشعور نیستند و مجددا مرتکب حماقت میشوند نفوذی و خائن و خودفروخته هستند زیرا کسیکه بر خلاف منافع ملی به نفع دشمنان قدم بردارد بدون شک و صریحا خیانتکار و ستون پنجم است . خدا را شکر که ایران سوریه و عراق و لیبی نیست ، ایران رهبری دارد شجاع و آگاه و با درایت ، هیچکس نمیتواند امام خامنهای را فریب دهد و هر کس اقدام به عملی بر خلاف منافع ملی نماید محکم و قاطع با خاطی برخورد میگردد . جانم فدای امام خامنهای
طرف گوشي ايفون دارد و مذاكره با امويكا را جرم ميداند شبيه مثل قسم حضرت عباس ودم خروس