موافقان و مخالفان بودجه پشت تریبون مجلس؛

محمدی: دولت اهتمام ویژه ای به بخش دفاعی در سال آینده داشته است/ابطحی:بودجه برخلاف اصل ۵۲ تهیه شده است

نمایندگان موافق و مخالف لایحه بودجه سال ۹۷ برای ارائه اظهارات خود پشت تربیون مجلس قرار گرفتند.

محمدی: دولت اهتمام ویژه ای به بخش دفاعی در سال آینده داشته است/ابطحی:بودجه برخلاف اصل ۵۲ تهیه شده است

به گزارش خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ امروز در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

مخالفت عضو فراکسیون امید با لایحه بودجه سال آینده

جلال میرزایی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ گفت: ما در بودجه نویسی با واقعیت‌هایی روبرو هستیم که یکی از آنها کمبود منابع درآمدی است. بحران‌های جدی در کشور ما از قبیل بحران کمبود آب و خشکسالی وجود دارد که می بایست بودجه ریزی انضباط مالی داشته باشد.

وی افزود: تجربه کشورهای دیگر مانند یونان، روسیه، اسپانیا و ترکیه و چند کشور آسیای شرقی نشان می دهد این کشورها دو گام اساسی صرفه جویی در هزینه‌ها و افزایش درآمدها را برای رفع مشکلاتشان اتخاذ کرده اند خوب بود ما هم این روش‌ها را استفاده می کردیم. متاسفانه یکی از ضعف‌های بودجه صرفه جویی نکردن در منابع مالی است.

میرزایی با بیان اینکه به گفته کارشناسان و اذعان مجامع بین‌المللی، کشور ما با بحران خشکسالی و کمبود آب مواجه است، گفت: نباید با بارش برف و باران که در چند روز اخیر روبرو بودیم بحران آب را به فراموشی بسپاریم. ما در همه جلسات درباره کمبود آب صبحت کردیم اما جهت‌گیری بودجه به سمت رفع بحران خشکسالی نیست.

این عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: در لایحه بودجه ۹۷ منابعی به سازمان ها برای بحران خشکسالی اختصاص داده شده که کارکرد آنها در این زمینه مشخص نیست.

وی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق درباره ممنوعیت افزایش حقوق برخی مقامات و اعضای هیئت علمی در دانشگاه ها در بودجه ۹۷ اضافه کرد: برخی تصمیمات ما را به یاد دولت گذشته می اندازد. به نام عدالت بحث افزایش حقوقها به گونه‌ای شده که مورد نارضایتی افراد تحصیلکرده، تاثیرگذار جامعه، اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی و قضات قرار گرفته و این تصمیم با عدالت سازگار نیست.

*برداشت از صندوق توسعه ملی لازم بود

حشمت الله فلاحت پیشه در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ در جلسه علنی امروز مجلس گفت: کمیسیون تلفیق در گام اول با هرگونه گرانی در هر زمانی مخالفت کرد با این استدلال که نمی توان در زمان رکود به جامعه گرانی تحمیل کرد. به همین دلیل با افزایش ۵۰ درصدی نرخ حامل‌های انرژی همچون بنزین مخالفت نمود گرچه با این کار منابع درآمدی دولت کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه تلفیق اجازه برداشت ماهیانه دولت از مازاد منابع نفتی را در لایحه پیشنهادی حذف کرد، افزود: دولت در لایحه بودجه اجازه خواسته بود تا در زمان افزایش قیمت نفت مازاد درآمدی را برداشت و هزینه کند که مبلغی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به عنوان ما به التفاوت فروش ارز حاصل از نفت خام پیش بینی کرده بود که مجلس به دلیل تقویت بعد نظارتی مجلس این بند را حذف کرد چون دولت برای چنین مجوزی باید متمم بودجه به مجلس ارائه کند.

فلاحت پیشه با بیان اینکه مجلس اجازه برداشت چهار میلیارد دلار برای حل مشکلات از صندوق توسعه ملی را به دولت داد، گفت: دولت اجازه برداشت ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری را از مجلس برای رفع مشکلات بخشهای عمرانی، جاری و اضطراری خواسته بود که تلفیق با بخش جاری مخالفت کرد و مجوز برداشت چهار میلیارد دلار را داد. باید توجه کنیم که دولت با ضیق بودجه‌ای مواجه است چون اجازه گرانی را نداده‌ایم و طبیعتا برای رفع مشکلات دولت رو به برداشت از صندوق توسعه ملی می آورد.

به گفته وی این میزان برداشت از صندوق توسعه ملی برای طرح‌های آبیاری پرفشار، آبرسانی روستایی، مقابله با ریزگردها، کمک به زلزله‌ زدگان و سیل زدگان و تقویت بنیه دفاعی است که بیش از ۶۵ درصد از این میزان برای تقویت بنیه دفاعی اختصاص داده شده است.

*بودجه عمراني اختصاص يافته به بخش عمراني كافي نيست

محمدحسین فرهنگی در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ ، در ابتدا ضمن تشکر از کمیسیون تلفیق به خاطر بررسی این لایحه اظهار کرد: انتظار همگان در جامعه از لوایح بودجه ایجاد تحول مثبت در اداره کشور است و ما حتی در این راستا می‌بینیم که در برخی از کشورها مجالس آنها تنها به وظیفه بررسی لایحه بودجه می پردازند و کاری به اصلاح قوانین و موارد مرتبط با آن ندارند و این موضوع به خاطر اهمیت و تاثیرگذاری بودجه در زندگی بخش‌های مختلف جامعه است.

این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از اولویت‌های برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده، در لایحه بودجه ۹۷ مورد توجه قرار نگرفته است، ادامه داد: در برنامه ششم بر موضوع توجه جدی به کاهش حجم دولت تاکید شده است، ولی متاسفانه در لایحه بودجه این موضوع را شاهد نیستیم و شاهد متورم‌تر شدن حجم دولت با اتخاذ بررسی سیاست‌های نادرست و افزایش بودجه جاری هستیم. از دیگر سو کمیسیون تلفیق نیز متاسفانه این تورم را به رسمیت شناخته است.

فرهنگی از عدم توجه به بخش کشاورزی، آب و همچنین بیمه محصولات کشاورزی در لایحه بودجه ۹۷ انتقاد کرد و گفت: در همین چارچوب شاهد کاهش ۵۰ درصدی اعتبارات آب در بخش سازه و شبکه و همچنین کاهش ۵۰ درصدی اعتبارات بخش کشاورزی و کاهش ۳۰ درصدی بیمه محصولات کشاورزی هستیم.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طی سال‌های اخیر شاهد شکل‌گیری پدیده غیرقابل قبولی در لایحه بودجه هستیم، در این ارتباط توضیح داد: در طی سال‌های اخیر شاهد گسترش استفاده از اوراق مشارکت و سوق دادن آن به سمت بودجه‌های جاری هستیم. این پدیده جدیدی است در حالی که قبلا اوراق مشارکت در بحث پروژه‌های عمرانی مورد توجه بود. در ۳ سال اخیر برخی از منابع این عمران به بودجه جاری اختصاص داده می‌شود و این موضوع در نوع خود پدیده جدیدی است.

فرهنگی با بیان اینکه طبق قانون اساسی مجلس موظف است که در بودجه سالانه برای یک سال برنامه‌ریزی کند، ادامه داد: این در حالی است که ما بعضا می‌بینیم که در بودجه‌ها، برای سال‌های بعد نیز تصمیماتی اتخاذ می‌شود. مثلا در بودجه سال ۹۷ آمده است که ۳۳ هزار بدهی سال‌های قبل از طریق اوراق پرداخت شود و این رقم در کمیسیون تلفیق نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه ۵۷ هزار میلیارد نیز افزایش پیدا کرده است.

وی همچنین از بی‌توجهی به موضوع آموزش و پرورش در لایحه بودجه انتقاد کرد و گفت: این بی‌توجهی به این مقوله در کمیسیون تلفیق به حدی بوده که روند سال گذشته نیز حفظ نشده است. در بخش یارانه‌ها نیز کمیسیون تلفیق تغییراتی ایجاد کرده ولی این تغییرات در راستای رفع نگرانی‌هایی که مردم داشتند نبوده و از دیگر سو، ارقامی که به آن اضافه شده است، در جداول لایحه بودجه هنوز اعمال نشده است.

فرهنگی مشکل دیگر لایحه بودجه ۹۷ را عدم توجه به حل مشکل صندوق‌هایی از جمله تامین اجتماعی و بازنشستگی عنوان کرد و افزود: ما مشکلاتی در نظام پرداخت داریم که هنوز حل نشده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی همچنین با اعتقاد بر اینکه در لایحه بودجه به پروژه‌های عمرانی توجه جدی نشده، ادامه داد: در این زمینه شاهد مشکل توزیع نامناسب تخصیص‌ها هستیم. این پروژه‌ها اموال شخصی مسوولان نیست و آنها موظف هستند تخصیص‌ها را طبق قانون و به صورت مناسب توزیع کنند.

*برآوردهای خوبی برای بخش اشتغال در سال ۹۷ در نظر گرفته شده

داوومحمدی نماینده مردم قزوین به عنوان موافق لایحه بودجه سال ۹۷ تاکید کرد: در بودجه سال ۹۷ دولت رویکرد قابل قبولی را در تدوین بودجه داشته روندی که سبب کاهش هزینه های کشور شده است.

وی تصریح کرد: اشتغال که امروز یکی از مهم ترین مشکل کشور است در تبصره ۱۴ بودجه سال ۹۷ به این امر توجه بیشتری شده است که باید آن را به فال نیک بگیریم.

محمدی خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۹۷ تدابیر ویژه ای برای موضوع آبرسانی، موضوع محیط زیست و مقابله با بیابان زدایی اتخاذ شده که این موضوع از نقاط قوت بودجه سال ۹۷ است.

نماینده مردم قزوین تصریح کرد: ساماندهی حمل و نقل عمومی از دیگر موضوعات مهمی است که در لایحه سال آینده به آن توجه شده است و سعی شده از همراهی بخش خصوصی در این راستا استفاده شود.

محمدی با اشاره به اینکه ایران از کشورهایی است که با حوادث طبیعی روبه رو است گفت: در بودجه سال ۹۷ به این موضوع توجه ویژه ای شده است.

وی با اشاره به اینکه تقویت بنیه دفاعی از اهم موضوعات مهم کشور است گفت: دولت در این راستا توجه معطوفی را اتخاذ کرده است.

*افزایش سهم زنان در بودجه ۹۷ را نباید نادیده گرفت

فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با لایحه بودجه سال ۹۷ اظهارکرد: بودجه سال ۹۷ به گونه ای تبیین شده است که لطمه ای به خدمات دولتی وارد نشود از این رو باید این موضوع را به فال نیک گرفت.

وی تصریح کرد: صندوق توسعه ملی که برای کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است از این رو برداشت ۱/۵ میلیاردی از این صندوق بدون شک در سال آینده در جهت موضوع توجه به بخش تولید و اشتغال اهمیت بسیاری خواهد داشت و سبب ارزش افزوده و عدالت مالیاتی خواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه سال ۹۷ توجه ویژه ای به بخش زنان شده است به گونه ای که ۵ درصد از اعتبارات استانی به اداره کل زنان و خانواده اختصاص پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: در بودجه سال ۹۷ همچنین نسبت به بخش عمرانی توجه شده است و از کلنگ زنی های بی مورد خودداری شده است.

*بودجه سال ٩٧ برخلاف اصل ٥٢ است

محمدجواد ابطحي نماينده مردم خميني شهر در مخالفت با لايحع بودجه سال ٩٧ در ابتدا با انتقاد از كميسيون تلفيق به دليل ارائه ديرهنگام جدول بودجه تاكيد كرد: اميدوارم رئيس كميسيون تلفيق دراين باره توضيحات لازم را ارائه دهد.

وي خطاب به شوراي نگهبان تاكيد كرد: اين شورا بايد درباره اين موضوع توضيح دهد كه چگونه اين بودجه برخلاف قانون تهيه و تبيين شده است.

نماينده مردم خميني شهر در مجلس تصريح كرد: بودجه سال ٩٧ برخلاف اصل ٥٢ قانون اساسي نوشته شده است.

ابطحي اظهاركرد: بخش هزينه ها در بودجه سال ٩٧ درست طراحي نشده است به گونه اي كه نقشه مشخصي براي بخش اشتغال در بودجه وجود ندارد و ١٧ هزار ميلياردي كه براي اين بخش درنظر گرفته شده است مشخص نيست.

وي در پايان تاكيد كرد: آنچه در بودجه سال ٩٧ درنظر گرفته شده با واقعيت فاصله بسياري دارد از اين رو بنده بر ابن باورم كه بايد اقداماتي در جهت بازنگري بودجه صورت گيرد.

*برنامه های خوبی در بخش حمل و نقل در بودجه درنظر گرفته شده

علی کاظمی نماینده اردل در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ اظهار کرد: بودجه امسال یک بودجه عملیاتی است و دولت براساس یک نگرش علمی این بودجه را طراحی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۹۷ به بخش حمل و نقل عمومی، کشاورزی و آب اهتمام ویژه ای شده است که بدون شک نباید آن را نادیده گرفت.

نماینده مردم اردل در مجلس تصریح کرد: توجه به بخش اشتغال به خصوص تولید و اشتغال عشایر و روستاییان از موارد مهمی است که در بودجه سال ۹۷ قید شده و جز موارد نادری است که دولت ها کمتر به آن توجه کردند از این رو در این راستا باید از دولت محترم تشکر کرد.

کاظمی تاکید کرد: افزایش صادرات غیرنفتی از دیگر موارد مهمی است که در بودجه سال آینده مدنظر دولت قرار گرفته است و این امر جز سیاست های کلان کشور و فرمایشات مقام معظم رهبری است که بدون شک توجه به آن رشد اقتصادی خوبی را نصیب کشور خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: بودجه اقتصادی و دفاعی درنظر گرفته شده برای سال ۹۷ مورد رضایت همه مسئولان است از این رو نقد غیرسازنده در این راستا قابل قبول نیست.

نماینده مردم اردل در مجلس اظهارکرد: رفع نواقص و مدیریت طرح تحول سلامت از دیگر موارد مهمی است که دولت به آن توجه داشته و این مهم سبب می شود که عموم مردم به خصوص اقشار ضعیف از خدمات درمانی کاملی برخوردار شوند.

*دولت برای بودجه ۸۰۰ هزار میلیاردی شرکت های دولتی زیانده چاره کند

علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با لایحه بودجه سال ۹۷ تاکید کرد: اول از همه باید به این نکته اشاره کنم که تبصره ۱۴ در لایحه بودجه سال ۹۷ این لایحه را به طور کلی دچار مشکلرکرده است و‌ باید به فکر چاره ای جدی برای حل آن بود.

وی تصریح کرد: بهره برداری بیش از حد از تبصره ۱۴ معنا و مفهومی در لایحه بودجه سال ۹۶ ندارد و از نظر بنده مهم ترین نقطه ضعف دولت در بودجه سال آینده در این موضوع متمرکز شده است.

نماینده مردم محلات در مجلس اظهارکرد: دولت بهتر بود در بودجه در خصوص شرکت های دولتی زیانده که بودجه ۸۰۰ هزار میلیاردی به آنها اختصاص پیدا کرده است تدبیر جدی را اتخاذ می کرد چرا که این سوال پیش می آید که چه منفعت و ضرورتی در ادامه کار این شرکت ها وجود دارد؟ آیا منفعت شخصی است؟

سلیمی گفت: بنده با کمال تاسف باید اعلام کنم که متاسفانه دولت محترم امروز با برداشت غیرمنطقی از صندوق ذخیره ملی آینده کشور را به خطر می اندازد.

وی خاطرنشان کرد: بدون شک با ادامه رویه برداشت از صندوق توسعه ملی در آینده نزدیک بدون شک سرنوشت صندوق ذخیره ارزی در انتظار این صندوق نیز خواهد بود.

نماینده مردم محلات در مجلس با انتقاد از افزایش ۱۱ درصدی مالیات در بودجه گفت: آیا صنایع تولیدی ما با این وضعیت رکودی که در کشور حاکم است قادر به پرداخت این مالیات خواهند بود؟

وی در پایان با اشاره به مبهم بودن لایحه بودجه تاکید کرد: فروختن ۱۰ هزار میلیارد اوراق هم از منظر بنده کمکی به وضعیت اقتصادی کشور در شرایط فعلی نخواهد کرد.

*نرخ ارز در بودجه ۹۷ شفاف سازی شده است

حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ تاکید کرد: در ابتدا باید از مقام معظم رهبری به دلیل موافقت با برداشت ۱/۵ میلیارد از صندوق توسعه ملی برای بخش تولید و اشتغال قدردانی کنم.

وی تصریح کرد: امیدواریم با توجه به موافقت رهبری در بخش تولید و اشتغال، ایشان با برداشت ۲ میلیارد از صندوق توسعه ملی در جهت اختصاص به بخش معلمان و‌ فرهنگیان نیز موافقت کنند چرا که ما به این مبلغ احتیاج داریم.

نماینده مردم سبزوار در مجلس خاطرنشان کرد: باید از توجه دولت ورهبری به بخش آب رسانی روستاها، کشاورزی و تولید تقدیر و تشکر ویژه کرد

مقصودی تاکید کرد: از دیگر نکات مهم لایحه بودجه سال ۹۷ شفاف سازی نرخ ارز است که به طورحتم این امر در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی با انتقاد از عملکرد بانک ها گفت: متاسفانه رویکرد بانک های ما در ارائه تسهیلات به مردم و به خصوص جوانان غیرقابل قبول است از این رو انتظار می رفت در ابن بخش نیز دولت چاره جدی را اتخاذ می کرد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی مالیات افرادی که حقوق بالای ۱۴ میلیون دارند تاکید کرد: امیدوارم نمایندگان مجلس به این بند در بودجه رای دهند تا امکان تحقق مساوات اقتصادی در کشورمان فراهم شود.

*بودجه ۹۷ با دخل و خرج دولت سازگار نیست

زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ اظهار کرد: بودجه ای که از سوی دولت به مجلس ارائه و از سوی کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گرفته است به طورکلی دارای یک ضعف اساسی است چرا که این بودجه به طور کل با دخل و خرج دولت سازگاری ندارد.

وی تصریح کرد: دولت محترمه باید قبول کند که نظام اداری ما در حال ترکیدن است از این رو با ادامه این وضعیت بدون شک امکان آبادانی در کشور وجود ندارد و نخواهد داشت.

نماینده مردم مبارکه در مجلس اظهار کرد: چاپ اوراق و اسناد نیز که در بودجه سال ۹۷ به وفور شاهد آن هستیم نیز دردی را از مشکلات اقتصادی ما حل نمی کنند.

سعیدی تصریح کرد: برای حل مشکلات اقتصادی کشور لازم بود دولت تدبیری را برای خارج کردن بانک ها از روال بنگاه داری که در بین آنها نهادینه شده تدبیر می کرد که متاسفانه این رویه نیز صورت نگرفته است.

وی گفت: بنده با توجه به مشکلاتی که که در کشورمان در حوزه آب به در خصوص اصفهان وجود دارد و مسائلی که در حیطه شغلی معلمان به خصوص پاداش های پایان خدمت آنها ایجاد شده از مقام معظم رهبری درخواست دارم که با برداشت مبلغ موردنیاز به منظور هزینه در این بخش ها موافقت کنند.


*بودجه سال ۹۷ از شفافیت بالایی برخوردار است
رمضانعلی سبحانی نماینده مردم سبزوار در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ اظهارکرد: کلیات بودجه سال آینده از شفافیت بسیار بالایی برخوردار است و این موضوع بدون شک در روند نحوه هزینه کردها تاثیر خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در لایحه بودجه ۹۷ دولت در جهت توجه به ساماندهی حمل و نقل عمومی، بخش کشاورزی،اشتغال و حوزه آبرسانی که عمده مطالبه مردم است رویکرد قابل قبولی داشته و نمی توان آن را نفی کرد.
نماینده مردم سبزوار در مجلس تاکید کرد: بودجه در نظر گرفته برای بخش دفاعی و نظامی نیز در سال آینده مورد قبول است.

سبحانی‌فر افزایش مستمری و پرداخت مابه التفاوت درآمد خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در لایحه بودجه ۹۷ را موجب بهبود وضعیت معیشتی و درآمدی سه میلیون نفر از خانواده‌های تحت پوشش سازمانهای حمایتی برشمرد.

وی آمار بیکاران کشور را سه میلیون نفر اعلام کرد و افزود: علاوه بر این تعداد بیکار در بازار کار خیل عظیمی از جوانان جویای کار نیز طی سال‌های آینده به بازار کار وارد می‌شوند که البته لایحه بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی، ۲۰ هزار میلیارد تومان از جابجایی اعتبارات عمرانی، ۳۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی و مبالغ قابل توجهی از فاینانس خارجی برای بهبود وضعیت تولید و اشتغال کشور پیش بینی کرده است.

نظام بودجه‌ریزی را اصلاح کنیم

حمیدرضا فولادگر در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ ابتدا مخالف بودن خود را به معنی نادیده گرفتن زحمات دولت، کمیسیون تلفیق و سازمان برنامه و بودجه در خصوص این لایحه ندانست و در خصوص دلایل مخالفت خود با برنامه بودجه سال ۹۷ اظهار کرد: همچنان ساختار بودجه‌ریزی شیوه قبلی است که البته اصلاحات اندکی دارد. بودجه عملیاتی و بودجه انعطاف پذیر و متناسب با درآمدها تعریف دارد، اما هنوز نظام بودجه‌ای ما ثابت است.

وی افزود: بخش‌هایی از بودجه را در شیوه بودجه ریزی عملیاتی آوردیم ولی هنوز نمی‌توانیم بگوییم بودجه‌ریزی ما عملیاتی است. تا وقتی این ساختار اصلاح نشود نمی‌توانیم بگوییم این موضوع بی نقص است. امیدواریم با حرکتی که سازمان برنامه و بودجه آغاز کرده، مشکلات نظام بودجه ریزی برطرف شود.

فولادگر در خصوص ایراد دیگر خود نسبت به لایحه بودجه ۹۷ گفت: دو سوم ارقام بودجه از نظارت و بررسی‌های مجلس خارج است. ۱۲۰۰ هزار میلیارد رقم کلی است و حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه شرکت‌ها، بانک‌ها، و مراکز انتفاعی است. چند نفر از ما توانسیتم به این ارقام وارد شویم؟ درست است اینها شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت هستند و ارقامشان در جدول وجود دارد ولی به چه میزان به آن وارد شدیم که این مشکل هم به همان ساختار بودجه ریزی برمی‌گردد؟ کی قرار است این موضوع اصلاح شود؟

این نماینده مجلس ادامه داد: ۴۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی دولت است و ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی است که پارسال ۷۰ هزار میلیارد تومان بوده است. این رقم کاهش پیدا کرده است. نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری یک هفتم است. چگونه می توانیم کشور را توسعه دهیم؟

وی انتقاد کرد: به چه میزان توان بخش خصوصی را در بخش عمرانی و تولید به کار گرفتیم؟ قبول داریم که منابع دولت محدود است اما تا کی باید این شیوه را ادامه دهیم؟ تا وقتی از بخش خصوصی در عمران، تولید و خدمات استفاده نکنیم این موضوع تکرار می‌شود. می خواهیم با این یک هفتم تمام مشکلاتمان را برطرف کنیم آن هم با این پروژه‌های ناتمام و مناطق کمتر توسعه یافته و انتظاراتی که وجود دارد.

فولادگر درباره ایراد دیگر خود توضیح داد: در خصوص موضوع صندوق توسعه ملی، برنامه ششم تصریح کرده این صندوق از قانون بودجه و قوانین جاری خارج شود و بند ۱۸ اقتصاد مقاومتی به کاهش وابستگی به نفت تاکید کرده است. البته جای تشکر دارد که درآمدهای مالیاتی از درآمدهای نفتی جلو زده که این خوب است به شرطی که رونق باشد و به اقشار فشار نیاید. باید فرارهای مالیاتی را پیدا کنیم. تا کی می خواهیم این فشار را بیاوریم؟ رشد اقتصادی ما به خاطر درآمد نفتی، پتروشیمی، فولاد و مس است ولی در اصناف و بنگاه‌ها رکود وجود دارد.

یک سوال متفاوت

جمشيد جعفرپور نماينده مردم لارستان آخرین نماینده ای بود که در نویت صبح پشت تریبون رفت. او در موافقت با لايحه بودجه سال ٩٧ اظهار كرد: از نمايندگان مجلس سوال دارم اگر بخواهند بودجه جدايي تهيه كنند چگونه آن را تهيه مي كنند مگر اولويت هاي ما چيزي فراتر از اشتغال و توليد است.
وي تصريح كرد: ما بايد بدانيم كه در كنار موضوعات اقتصادي كه در كشورمان مهم است و اولويت دارد بايد براي مسئله فرهنگ نيز به دنبال يك راهكار جدي باشيم.
نماينده مردم لارستان در مجلس تاكيد كرد: بودجه سال ٩٧ در توجه به بازنشستگان و معلمان رويكرد خوبي داشته است و نمي توان آن را ناديده گرفت.
جعفرپور اظهار كرد: اصلاح ساختارهاي اقتصادي، شفافيت و افزايش بعد نظارت از رويكردهاي قابل قبول كليات لايحه بودجه سال ٩٧ است.

وی بیان کرد: بودجه نقاط قوت فراوانی دارد از جمله توجه به عدالت مالیاتی است. اصلاح مالیات پلکانی حقوق کارکنان جزء نقاط قابل دفاع بودجه امسال است. بودجه ۹۷ به دنبال شفافیت مالی است. اینکه میزان نظارت به اعتبارات پرداخت شده به نهادهای عمومی را بالا برده است. بافت فرسوده را مورد توجه قرار داده است و همچنین از طرح تحول سلامت به شکل مدیریت شده‌ای حمایت کرده است. با توجه به شرایط کشور این طرح باید مورد دفاع قرار گیرد. این طرح از نکاتی است که رضایت عمومی جامعه را جلب کرده است. بحث افزایش قیمت حامل‌های انرژی که بدون توجه به میزان مصرف آنها مطرح شده بود خوشبختانه با ملاحظات اجتماعی که در کمیسیون تلفیق صورت گرفت حذف شد اما باید به شکل مدیریت شده‌ای برای گروه‌های پرمصرف این افزایش قیمت در صحن صورت گیرد. از نکات قابل توجه دیگر بردن یارانه‌ها به سمت اقشار آسیب‌پذیر با مجوزی که به دولت داده شده و امید است دولت از آن استفاده کند و هر چه سریعتر یارانه‌ها را به سمت اقشار آسیب‌پذیر هدایت کند.

28

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ذوالقرنین
    0

    نمایندگان در حالی دم از عدالت می زنند که حقوق باز نشستگان زیر سه میلیون و خط فقر است بدبخت باز نشستگان که از کار افتاده شده اند دچار نقض عضو یا بیماری هستند.چند درصد حقوق یک میلیونی ازکارافتادگان صرف در مان ماهانه می شود کارمندان هم که بین این اداره وآن اداره 60تا 70درصد اختلاف. وجود دارد.عدالت واژه بی معنایی است لااقل برای شما؟؟؟