شیوع بیماریهای پوستی در مناطق سیل زده
رییس پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره شیوع بیماریهای پوستی در مناطق سیلزده توضیحاتی را ارائه داد.
دکتر سید مهدی طبایی رییس پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران ، گفت: در وقایعی مانند سیل با توجه به اینکه سیلابها آبهای خالصی نیستند و مواد گوناگون معدنی و شیمیایی که در محیط هستند با این آبها مخلوط میشوند ممکن است محرکهای بسیار قویای برای ضایعات پوستی و خارشهای پوستی باشد، از طرف دیگر در وقایعی مثل سیل، آبها عمدتاً آبهای آلودهای هستند.
انواع و اقسام عفونتهای پوستی ممکن است باعث ایجاد ضایعات مختلف شود عفونتهایی مثل عفونتهای باکتریایی عفونتهای ویروسی و حتی عفونتهای انگلی میتواند از آب در پوست شیوع پیدا کند و به صورت ضایعات مختلف خود را نشان دهند از جمله خارشهای پوستی، ایجاد دلمهها، زخمها برآمدگیها جوش مانند و تودههای پوستی.
دانشیار مرکز تحقیقات لیزر درباره بیماریهای پوستی که ممکن است با آب تحریک شوند، اظهار کرد: برخی از بیماریهای پوستی بیماریهایی هستند که ممکن است با آب تحریک شوند و در وقایعی مثل سیل ما شاهد آنها باشیم؛ مثلاً انواعی از کهیرهای پوستی در اثر تماس با آب تشدید میشوند یا خارشهایی داریم که با آب تحریک میشوند و در مواقع سیل ممکن است شاهدش باشیم.
این متخصص پوست درباره سندرمی به نام غوطهوری پا که ممکن است در مناطق سیلزده شایع شود، گفت: حالت دیگری وجود دارد به نام سندرم پای غوطهور که میان آسیبدیدگان و امدادرسانان به سیلزدگان ممکن است دیده شود. این سندرم که ناشی از قرار گرفتن طولانی پا در آب سرد است با علائمی مثل تورم، درد شدید، رنگپریدگی در ناحیه پا و حتی زخمهای پوستی ظاهر میشود؛ بنابراین توصیه میشود سیل زدگان و امداد رسانان از کفشهای مناسبی که هم از ورود آب جلوگیری کند و هم مانع نفوذ سرمای آب به پا هستند استفاده کنند.
این عضو هیأت علمی پوست جهاد دانشگاهی در پایان درباره راههای پیشگیری از ابتلاء به این بیماریهای پوستی در مناطق سیلزده گفت: در وقایعی مثل سیل، بعد از خروج از بحران میشود برای درمان سریعتر افرادی که مستعد بیماریهای پوستی هستند اقدام کرد. کسانی که به عنوان امدادرسان در حال کمک هستند و میخواهند در مناطق سیلزده وضعیت را به حالت عادی بازگردانند باید از پوششهای مناسب استفاده کنند و سعی کنند پوستشان طولانی مدت با آب تماس نداشته باشد. علاوه بر آن پوست را به طور مناسب و مکرر خشک کنند. افراد باید از تماس با آبهای آلوده پرهیز کنند و در صورت داشتن هرگونه علائم پوستی به نزدیکترین پزشک مراجعه کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
1980