رواج کودک همسری به دلیل فقر خانواده
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، اخذ وام ازدواج را یکی از نکات قابل تامل خانوادههای فقیر برای ازدواج دختران زیر سن قانونی دانست.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، اخذ وام ازدواج را یکی از نکات قابل تامل خانوادههای فقیر برای ازدواج دختران زیر سن قانونی دانست و گفت: دخترانی که در سن کم ازدواج میکنند، توان تربیت فرزند را به طور مناسب و شایسته ندارند.
سیده فاطمه ذوالقدر نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و عضو فراکسیون زنان مجلس در مورد رواج کودک همسری در برخی از استان های کشور اظهار داشت: ازدواج دخترانی که به بلوغ ذهنی و فکری نرسیدهاند خشونت و آسیب علیه کودکان است، خشونتی که متاسفانه کودکان ما در مناطق محروم و روستاها بیشتر گرفتار آن هستند و فشار اقتصادی و مشکلات معیشتی خانوادهها آن را ترویج میدهد.
وی با تاکید بر اینکه برای تدارک راهکاری قانونی و عملیاتی، اقدامات بسیاری توسط فراکسیون زنان و در کمیسیون فرهنگی برای رفع این آسیب صورت گرفته ، تصریح کرد: دیدارها با مراجع عظام و متخصصان پزشکی، روانپزشکی و جامعهشناسان صورت پذیرفت و حضرت ایت الله مکارم شیراز ی نیز برای حرام بودن ازدواج زیر ١٣ سال فتوا دادند اما برای نظامند شدن این موضوع و کاهش آسیب به این کودکان نیازمند یک اجماع همگانی هستیم.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، افزود: پیش شرط تحقق این امر خشونتبار، فرهنگ سازی، آموزش و ارائه حمایتهای لازم به خانوادههایی است که به واسطه فقر مادی و اطلاعاتی به دست خویش این خشونت را که شکل پنهان خشونت هست به کودکانشان روا می دارند و به طور حتم اگر تامین باشند تا حد قابل توجهی از این آسیب کاسته میشود.
ذوالقدر با اشاره به اینکه بسیاری از این ازدواج ها به این دلیل از سوی خانواده ها مجاز و انجام می گیرد که تصور می کنند در پی این پیوند ها می توانند از وام ازدواج بهره بگیرند و کمی مشکلاتشان حل شود ادامه داد: در این خانواده ها تسهیلات ازدواج به عنوان یک کمک مالی قابل توجهی است اما غافل هستند که به واسطه اینکه دختر زیر سن قانونی قرار دارد امکان دریافت تسهیلات را نیز ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس، کودک همسری را بازتولید فقر مادی، دانشی و فرهنگی دانست و ادامه داد: دخترانی که در سن کم ازدواج میکنند، توان تربیت فرزند را به طور مناسب و شایسته ندارند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، با اشاره به نفوذ رسانه در همه نقاط کشور، تهیه و تامین برنامههای آموزشی و فرهنگسازی در این مورد که کمک قابل توجهی در ارتقاء سطح دانش و فرهنگ خانوادهها دارد، گفت: جدا از نقش موثر رسانهها، بسیج، کانونهای فرهنگی و قرآنی که در اکثر مساجد وجود دارد، برای تغییر این رفتار خانوادهها بسیار موثر است
منبع: ساعت ۲۴
10