وزیر آموزش و پرورش:

پژوهش برای آموزش و پرورش مانند اکسیژن است

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حیات ما بدون پژوهش میسر نیست و در معرض تغییرات جامعه هستیم و فهم این تغییرات نیازمند مواجهه هوشمندانه و در گروی پژوهش‌های کارآمد است گفت: پژوهش برای آموزش و پرورش مانند اکسیژن است.

پژوهش برای آموزش و پرورش مانند اکسیژن است

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در جشنواره ملی تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانش‌آموزی که در دبیرستان پسرانه فرهنگ منطقه ۲ آموزش و پرورش برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش افزود: هفته پژوهش فرصتی برای مرور دستاوردها، توسعه و تعمیق فرهنگ پژوهش و ارزیابی عملکردهاست.

وی افزود: مهمترین کارکرد آموزش و پرورش آماده کردن انسان‌ها برای زندگی هدفمند است. انسان‌هایی که بتوانند دستشان را به زانوی خود گرفته و بلند شوند و خوداتکا باشند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پژوهش رکن تفکیک ناپذیر این فرایند است اظهار کرد: حیات ما بدون پژوهش میسر نیست. در معرض تغییرات جامعه هستیم و فهم این تغییرات نیازمند مواجهه هوشمندانه و در گروی پژوهشهای کارآمد است. پژوهش برای آموزش و پرورش مانند اکسیژن است.

حاجی میرزایی ادامه داد: باید دانش آموزان را پژوهنده بار بیاوریم. پژوهنده بودن و پرسشگری با دانش آموز بودن همراه و عجین است. آموزش و پرورش باید مکمل حس اولیه پرسش‌گری باشد که خداوند در فطرت کودکان قرار داده است. باید استمرار دهنده این مسیر باشیم و دیوارهای بین جامعه و مدرسه برداشته شود.

حاجی میرزایی ادامه داد: در پیگیری این هدف مصمم هستیم. همه دانش آموزان و معلمان ما باید پژوهنده باشند. آموزش و پرورش میدان فراخی برای همه جور اندیشیدن و سوال کردن و در جست و جوی پاسخهای مفید بودن است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه روح پرسشگری را باید در همه مدارس و عرصههای آموزش و پرورش توسعه دهیم عنوان کرد: این کار نیازمند فرهنگ سازی است. پژوهشگری یک فرهنگ است و برای پژوهشگر بودن باید پژوهندگی را یاد گرفت.

وی افزود: باید هیچ کاری جز از مسیر پژوهش سامان نگیرد. در اختیار داشتن دانش آموزان، پیوند با مقوله تربیت و زندگی آینده و خلاقیت در مسیر زندگی، میدان بزرگی برای پژوهیدن است. همه ما باید این میدان را تقویت کنیم.

حاجی میرزایی خطاب به دانش آموزان پژوهنده برتر گفت: کسانی که می‌آموزند از کودکی پرسشگر و نقاد باشند و اندیشه کنند آینده درخشانی خواهند داشت. برای همه شما آینده‌ای درخشان از خداوند مسئلت دارم.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • بزرگان نیا
    0

    وضعیت آموزش دین و مذهب در ایران چگونه است؟ --- در زمینه ی دین و مذهب کتابهایی باید در سبد خانواده ها قرار گیرند که در این عرصه به آموزش سازمان یافته و ضابطه مند با بهره جویی از منابع اصیل و بی شبهه ی دین و مذهب مانند شناختهای فرهنگ اصیل دین داری قرآنی و اصول متین استدلال عقلی و سنت و سیرت معتبر غیر مخدوش به جعل و دروغ با شیوه های علمی رسا و گویا بپردازند. کتابهای درسی آموزش دین و مذهب در ایران بعلت آمیخته شدن با آموزه هایی در تضاد باقرآن و عقل و غیر قابل اثبات با دلایل عقلی آسان و ساده و سرشت نشین و عدم پیروی از روشهای سازمان یافته ی آموزش علمی – منطقی سرشت نشین ، از هرگونه روش ترسیخ و تثبیت احکام و اعتقادات اصیل قرآنی و عقلی دین و مذهب تهی هستند. این کتابها در بسیاری از مسائل بغرنج غیر قابل اثبات منسوب به دین ومذهب سئوالهایی را نزد دانش آموزان و دانش جویان بر می انگیزند که نه تنها معلمان و دبیران و استادان بلکه دین شناسان نیز از دادن پاسخ علمی رسا و گویای متقاعد کننده در باره ی آنها ناتوان اند. آموزشی که از دادن پاسخهای علمی رسا و گویا به مسائل منسوب به دین و مذهب تهی است فرزندان کشور را بجای جذب به دین و مذهب از ارزشهای الهی دفع و دور می کند و از روش دین داری و مذهب داری رایج بیزار می سازد و نسلهای پی در پی را به گمراهی سوق می دهد. خداوند در قرآن کریم با سرشت نشین خواندن دین و فراخوان بشر به تفکر و خرد گرایی برای شناخت سره از ناسره ی مسائل منسوب به دین ومذهب بشر را به آموزش علمی دین و مذهب موظف ساخته است. دین شناسان و معلمان و استادان دین و مذهب برای چیره شدن به روش علمی آموزش دین و مذهب و برای برخوداری از توان پاسخ گویی درست در زمینه ی دین و مذهب باید به علوم قرآن و حدیث و مسائل روانشناسی و جامعه شناسی آموزش و چگونگی تجزیه و تحلیل تاریخی روند مثبت و منفی انتشار و گسترش دین و مذهب نزد پیروان ادیان الهی و غیر الهی و همه ی عوامل تاثیر گذار و تاثیر پذیر در این زمینه در طول تاریخ آگاهی کافی داشته باشند. با نگرشی ژرف به روش دین و مذهب آموزی در مراکز آموزشی کشور اعم از حوزه و دانشگاه و مدارس کاستیهای هولناکی برای هر کاوش گر و پژوهش گر عیان می شوند. این نگرش مسئولیت این مراکز را در زمینه ی ضرورت آموزش علمی درست دین و مذهب چند برابر می سازد و بی تفاوتی به این امر حیاتی مظلومیت و غربت دین و مذهب را افزایش می دهد. ادامه ی این بی تفاوتی زمینه را برای گمراهی و دوری نسلهای پی در پی از دین و مذهب و بیزاری از ارزشها فراخ باز می گذارد و سود جویان و متحجران و دشمنان را بر عرصه ی آموزش دین و مذهب چیره می کند.