لاکچریها چه طور در کنکور قبول میشوند؟
نگاهی به نتایج کنکور و رتبههای برتر نشان میدهد ضرب المثل هرچقدر «پول بدهی، آش میخوری» میان کنکوریها صادق است و مدارس گرانقیمت بهترین رتبهها را از آن خود کردهاند.
به گزارش خبر فوری و به نقل از مهر، هرساله بعد از اعلام نتایج کنکور مدارس قبول شدگان و استفاده آنها از موسسه و یا کتابهای کمک درسی خاص سوال بسیاری از دانش آموزان میشود. با اینکه تلویزیون هرساله اصرار دارد که به مخاطبان بگوید که دانش آموزان برتر از هیچ موسسه آموزشی و یا کتاب خاصی نکردهاند و فعالیتهایشان در حد همان مدرسه بودهاست اما با بررسی مدارس محل تحصیل رتبههای برتر کنکور میفهمیم که حضور در این مدارس گرانقیمت یا به اصطلاح لاکچری همه مقدمات لازم برای داشتن یک رتبه حداقل سه رقمی را خودبهخود فراهم میکند. حال این سوال پیش میآید که آیا این موضوع عادلانه است؟
شهریههای گزاف و قبولی های زیاد
بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری مدارس زیادی رتبه های برترشان را در اندازه های بزرگی چاپ کردند و گل درشت به دیوار مدرسه شان آویزان کردند تا نشان دهند که دانش آموزانشان تا چه میزان توانستهاند از پس اولین غول زندگیشان بر بیایند. بررسی قبول شدگان رشته انسانی ۹۶ یک نکته قابل توجه داشت. رتبههای زیر ۱۰ رشته علوم انسانی یکی درمیان از یک مدرسه مشهورهستند. مدرسهای واقع در شمال شهر تهران که بسیاری از چهرههای شناخته سیاسی و فرهنگی فرزندشان در این مدرسه تحصیل کردهاست تا به اصطلاح مدرسه آقازادهها نیز شناخته شود. یکی دیگر از مدارس غیرانتفاعی شناخته شده نیز قبولیهای کنکورش به همین منوال است. این مدرسه که مخصوص دانش آموزان علوم انسانی است. بیش از ۸۳ درصد از دانش آموزانش در کنکور ۹۶ رتبه زیر ۱۰۰۰ داشتند و همه دانش آموزانش رتبه زیر ۲۵۰۰ داشتند.
عدالت اجتماعی، عدالت تحصیلی ایجاد میکند
به نظر من سوال شما اصلا خندهدار است. من و شما بیرون از این مدارس نشستهایم و داریم دربارهشان حرف میزنیم. کافیست یکبار بروید لیست حضور و غیاب این مدرسهها را دستتان بگیرید و ببینید چندنفر از بچههای وزیر و وکیل و نماینده در این مدارس درس میخوانند. من در یکی از این مدارس مدتی درس میدادم. وقتی حضورغیاب میکردم. اسامی بسیار جالب بود. انگار که هیئت روسای کشور را حضورغیاب میکردم. البته اشکال ابدا از این مدارس نیست. اشکال از فرهنگ بی عدالتی حاکم بر جامعه است. بحث فقط شهریه نیست. به طبع این مدارس باتوجه به امکانات خاصی که نسبت به سایر مدارس دارند. از سالن مطالعه تا اردوهای نوروزی در بهترین نقاط کشور. پس عجیب نیست که خیلی بهتر از سایرین نتیجه بگیرند.
تنها چاره اصلاح شرایط کنکور است
تنها چاره این رفع تبعیض حذف کنکور از ریشه است و باید جایگزین دیگری برایش درنظر گرفته شود. تا زمانی که کنکور به این سبک وجود دارد. این ماجرا ادامه خواهد داشت. بسیاری از مسوولین شعار عدالت اجتماعی میدهند اما خب محل تحصیل فرزندانشان همین مدارس است. باید قبول کرد تا زمانی که عدالت اجتماعی وجود ندارد عدالت آموزشی نیز وجود نخواهد داشت و این ناعدالتی در نظام آموزشی به این شکل خودش را نشان میدهد. مسوولین باید به جای شعار عدالت خودشان هم عامل باشند. یک زمانی در این کشور جنگ بود. عده زیادی از فرزندان مسئولین خارج از کشور مشغول تحصیل بودند. جنگ که تمام شد همان بچهها آمدند و پروژهها و کارها را دست گرفتند و آن مردمی که شهید دادند هیچ سهمی نداشتند. متاسفانه کشور ما در این مساله دچار تعارف شدهاست. و به نظر من تنها راه حل شدن این ماجرا این است که تلاش کنیم مسوولین به فکر اصلاح اساسی کنکور باشند.
33
واقعا اين طور نيست مدرسه هاي زيادي هستند كه خيلي بيشتر شهريه ميگيرند ولي رتبه هاي خوبي نمي دهند بچه هاي اون مدرسه هر روز از هشت صبح تا هشت شب درس مي خوانند و با تلاش خودشون به اين رتبه ها رسيدند نه با آقازاده بودنشون
دیگه دانشگاه رفتن و رشته تاپ قبول شدن شده پولی اون بیچاره های ک با استعداد زیاد میدونو ب پولدارا واگذار میکنن اینه عدالت اموزشی؟؟؟؟؟؟!!!! جای ک سوالات امتحان نهایی رو تو مدارس میفروشن چ فایده ی داره یکی هم نهایت تلاششو کنه از کجا معلوم سوالای کنکور لو نره اینجاس ک شایسته مندی جاشو ب ضابطه مندی واگذار میکنه...