پیچ و خم ثبت نام در سال کرونایی

نگرانی و تلاش برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس حالا دیگر جزئی از سبک زندگی والدین ایرانی شده است؛ تلاشی که در روزهای داغ مرداد به اوج می رسد و در این سال کرونایی عجیب تر هم شده است.

پیچ و خم ثبت نام در سال کرونایی

هر سال روزهای داغ مرداد، روزهای سردرگمی خانواده ها در مسیر خانه و مدرسه و منطقه برای ثبت نام فرزندانشان بود و امسال کرونا، این مسیر را ناهموار تر کرده است. آموزش و پرورش کوشید تقویم آموزشی اش علیرغم آموزش مجازی و شیوع کرونا به تعویق نیفتد. هر چقدر همه از ابتدا نگران تعویق یا عدم تعویق کنکور سراسری بودند و هستند اما آموزش و پرورش برای برگزاری سراسری امتحانات نهایی، بازگشایی غیراجباری مدارس در اردیبهشت برای رفع اشکال، برگزاری آزمون های ورودی مدارس متفاوت از جمله سمپاد، برگزاری آزمون های غربالگری و حضور گاه نگران کننده و با تجمع خانواده ها در مدارس برای ثبت نام فرزندانشان، تحت هیچ فشاری نبود. ۱۴ میلیون مخاطب مستقیم این شبکه آموزشی گسترده را با خانواده ها و معلمان که جمع بزنیم با مخاطبی قریب به ۲۵ تا ۳۰ میلیون رو به رو هستیم که در سطح کشور پراکنده اند. از جمعیت روستایی و عشایری تا مردمانی که روزگارشان در مناطق محروم و کم برخوردار می گذرد تا مردمان شهرنشین؛ از طبقه محروم تا مرفه مخاطب این دستگاه عریض و طویل آن هم به مدت حداقل ۱۲ سال هستند.

امسال ظاهراً ترتیبی اتخاذ شد تا دانش آموزان در میان پایه بدون دردسر ثبت نام کنند. هر چند مشکلات معیشتی و احتمال بالای جایگزینی آموزش مجازی به جای آموزش حضوری در بسیاری از روزهای سال تحصیلی پیش رو دو متغیری بود که باعث شد در میان پایه هم جا به جایی ها از سال های قبل بیشتر باشد. اما عمده مشکلات برای ثبت نام کلاس اولی ها، هفتمی ها و دهمی هاست. دانش آموزانی که باید مدرسه و سبک زندگی خود را تغییر دهند. این روزها بسیاری از خانواده ها منتظر روزهای پیش رو ماندند تا برای غربالگری فرزندانشان جهت ثبت نام در مدارس ثبت نام کنند یا نه و هنوز هم عده‌ای مردد هستند. اینکه آیا فرزندشان را امسال به مدرسه بفرستند یا یکسال دیرتر نیز از گزینه های در ذهن بسیاری از والدین است. اینکه معلمان خصوصی بگیرند و… نیز مطرح است.

با توجه به موج جدید کرونا در کشور در تیر و مرداد آزمون مدارس سمپاد به تعویق افتاد و همین برای شماری از پایه هفتمی ها مشکل ساز شد. آنها باید مدرسه‌ای ثبت نام را انجام می دادند و بعد از امتحانات سمپاد و نتیجه در صورت قبولی به مدرسه مورد نظر بروند و این یعنی یک ماجرای پیچیده ثبت نامی در کشور. هر چند شمار غایبان این آزمون امسال قابل اعتنا بود اما باز هم از چالش ماجرا کم نکرد.

خارج از محدوده؛ داخل محدوده

هدایت تحصیلی برای پایه دهمی ها یک داستان هفتاد من کاغذ است. از عدم انجام درست آزمون های رغبت سنج تا عدم امکان زمان مناسب برای ترمیم نمرات و برگه هدایت تحصیلی قبل از شروع سال تحصیلی جدید تا همان مشکلات همیشگی هدایت تحصیلی که ناگهان والدین با برگه دانش آموزی رو به رو می شوند که در برگه هدایت تحصیلی آنها تنها گزینه امکان پذیر به طور مثال رشته کشاورزی است و حالا به جز آنکه هیچ رغبتی به انتخاب این رشته نیست باید بدوند دنبال هنرستانی با مسافتی دور از منزل برای یک هنرستان که دانش اموز را بپذیرد! حتی دانش آموزانی هستند که با کمی اختلاف نمره علیرغم میل به انتخاب رشته‌ای مجبور به ثبت نام در رشته دیگری هستند و والدین نگران میان منطقه و مدرسه سرگردان.

سرگردانی جزئی از سبک زندگی والدین ایرانی است؛ خصوصاً در ماه های داغ سال! کافی است مرزبندی منطقه به گونه‌ای باشد که شما دو قدم از محدوده یک مدرسه بیرون باشید، دیگر امکان ثبت نام فرزندتان در آن مدرسه نیست حتی اگر مدرسه‌ای که شامل حال شما شده به مراتب دورتر از مدرسه خارج از محدوده شما باشد. کمبود مدارس دولتی خوب در هر منطقه، تراکم بالای دانش آموزان، کمبود معلم، مشکلات اقتصادی که امسال تاثیر بسیاری در انتخاب مدارس غیردولتی برای والدین داشته همگی چالش های عجیبی هستند که آموزش و پرورش در این سال ها راه حلی برای آنها پیدا نکرده و این کشتی هر سال سرگردان تر در این دریا پیش می رود.

به همه اینها اضافه کنید عدم شفافیت درباره نحوه برگزاری سال تحصیلی جدید که با توجه به وضعیت بلاتکلیف کرونا البته قابل درک است و وضعیت پیش دبستانی ها که با توجه به اجباری نبودن خیلی از خانواده ها از آن صرف نظر کرده اند، تا نگرانی بابت کیفیت تحصیل دانش آموزان در سال بعد، مشکلات شبکه شاد که قرار است بستر اصلی آموزش مجازی باشد تا شفاف نبودن پروتکل های بهداشتی مدارس در صورت بازگشایی مدارس و....

در انبوه این بلاتکلیفی ها که شمار زیادی از والدین را شامل می شود، تکلیف شهریه مدارس غیردولتی مشخص نیست، مدارس دولتی علیرغم تاکیدات مسئولان همچنان ثبت نام دانش آموزان را منوط به دریافت شهریه می کنند و حتی علیرغم تاکیدات برای اجباری نبودن تهیه فرم مدرسه به جز پایه های ورودی، برخی مدارس در این زمینه هم به خانواده ها فشار می آوردند.

حالا قرار است کمتر از یک ماه دیگر سال تحصیلی جدید آغاز شود، بسیاری از والدین در پیچ اول ثبت نام هستند. ثبت نام کتاب های درسی کامل نشده و زمانش تمدید شده است. کرونا یکه تازی می کند و مشکلات معیشتی نیز دامن گیر خانواده هاست. اما از سوی دیگر برای خانواده های ایرانی همیشه تحصیل فرزندان از نان شب هم واجب تر بوده است و شاید همین نقطه امید آموزش و پرورش است که آنها با سیستم آموزشی حداکثر همراهی را داشته باشند.

نگرانی هایی برای دوره پیش دبستانی وجود دارد

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش و مسئول ستاد ثبت نام این وزارتخانه در گفت و گو با ، در خصوص آخرین وضعیت ثبت نام ها با توجه به نزدیک شدن شروع سال تحصیلی جدید گفت: خوشبختانه ثبت نام ها به صورت طبیعی مراحل خودش را طی می کند و مشکل خاصی را شاهد نیستیم. در ثبت نام میان پایه ها که به صورت اتوماتیک ثبت نام ها صورت گرفت و در ورودی پایه ها نیز در پایه اول نوبت دهی غربالگری طبق گزارشی که سازمان امور استثنایی کشور داده است به خوبی انجام شده و در حال انجام است. در پایه هفتم و دهم نیز به دلیل تاخیر در برگزاری برخی آزمون های مدارس و همچنین هدایت تحصیلی، تاخیرهایی ایجاد شد که در حال جبران است.

بیشترین نگرانی ما برای ثبت نام پیش دبستانی هاست که در حال رصد وضعیت هستیم و چند نگرانی عمده در این خصوص داریم. جلسه‌ای که با وزیر رفاه در آموزش و پرورش تشکیل شد نیز در خصوص وضعیت مهدها نگرانی های خود را ابراز کردیم

وی ادامه داد: بیشترین نگرانی ما برای ثبت نام پیش دبستانی هاست که در حال رصد وضعیت هستیم و چند نگرانی عمده در این خصوص داریم. جلسه‌ای که با وزیر رفاه در آموزش و پرورش تشکیل شد نیز در خصوص وضعیت مهدها نگرانی های خود را ابراز کردیم. در این خصوص یکی از نگرانی ها مادران شاغل خصوصاً در بخش خصوصی هستند که روی مهدهای کودک و پیش دبستانی هم به لحاظ آموزش فرزندان شان و هم نگهداری آنها حساب می کنند. کشورهای دیگر برای مشاغل حساسی مانند مهدهای کودک تمهیداتی را به کار گرفتند که امیدواریم این دغدغه در کشور ما نیز مرتفع شود.

وی در پاسخ به این پرسش که در پیش دبستانی به دلیل اجباری بودن و شیوع کرونا خانواده ها اگر مجبور نباشند علاقه مند به ثبت نام فرزندان شان نیستند، آیا در صورت عدم ثبت نام تعداد قابل توجهی از پیش دبستانی ها نگرانی برای پایه اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ دارید، گفت: ما به همکاران مان در تمام مناطق این توصیه را کرده ایم که تا جایی که ممکن است شرایطی فراهم کنند که فضاهای مازاد در مدارس دولتی را به پیش دبستانی اختصاص دهند تا مردم با کمترین هزینه بتوانند فرزندان شان را ثبت نام کنند ما معتقدیم در پیش دبستانی نباید نگاه انتفاعی و درآمدزایی داشته باشیم خصوصاً در مناطق دو زبانه و محروم گذراندن دوره پیش دبستانی از نظر ما جزو موارد بسیار مهم است. اینکه دانش آموزی به دلیل هزینه ها از آموزش های پیش دبستانی محروم شود قابل جبران نیست. در حال حاضر در حال بررسی و گزارش گیری از استان ها هستیم تا ببینیم روند ثبت نام ها چطور بوده است البته همیشه تکمیل ثبت نام پیش دبستانی نسبت به کلاس اول با تاخیر انجام می شده است. رصد ما تا به امروز وضعیت هشدار در این زمینه را نشان می دهد و امیدواریم از آن عبور کنیم.

وی ادامه داد: تمام پژوهش های جهانی و داخلی نشان می دهد که گذراندن دوره پیش دبستانی باعث موفقیت چشمگیر دانش آموزان در مقاطع تحصیلی می شود، یک تیم در داخل کشور تحقیقی انجام دادند، بین بچه هایی که پیش دبستانی رفته بودند و نرفته بودند در پایه چهارم و هشتم که نتیجه این پژوهش فاصله نمره زیادی را نشان می دهد. جالب است همین تفاوت را در آمار جهانی نیز می توانید ببینید. در کنار بحث های تحصیلی کسب مهارت های اجتماعی در پیش دبستانی کلید می خورد اما با همه این احوال بیشترین نگرانی ما برای بچه ها در مناطق محروم و دوزبانه است که اگر پیش دبستانی را نگذرانند با خزانه لغات محدود و عدم کسب آمادگی های اجتماعی وارد پایه اول شوند.

توصیه به همراهی خانواده ها با سیستم آموزشی

وی در پاسخ به این پرسش که بسیاری از خانواده ها اعلام می کنند به دلیل شیوع کرونا ترجیح می دهند فرزندشان یک سال دیرتر به مدرسه برود و ممکن است برای سال تحصیلی جدید آنها را در مدرسه ثبت نام نکنند و اینکه آیا در بحث ثبت نام برای پایه اول همان انتظاری که از پیش بوده قابل مشاهده است، گفت: خوشبختانه در این زمینه نگرانی نداریم برخی استان ها پیگیری های بسیار خوبی دارند و نسبت به سال گذشته در ثبت نام پایه اول عقب نیستند امروز هم جلسه مشترکی با معاونان ابتدایی در سراسر کشور داریم تا گزارش آنها را بشنویم و با توجه به گزارش ها درباره راهکارها صحبت خواهیم کرد.

ثبت نام نکردن دانش آموزان توسط خانواده ها یک جور کم کاری است و حق دانش آموز است که به او اجازه دهند به مدرسه برود. عدم ثبت نام کمکی به خانواده ها نمی کند و این در حالی است که برخی از همین خانواده ها که در خصوص بازگشایی مدارس ابراز نگرانی می کنند فرزندان شان را به مکان های شلوغ و پارک ها می برند. من خواهشم از خانواده ها این است که با نظام آموزشی همکاری کنند

حکیم زاده گفت: اما روی سخنم با خانواده هاست که این اطمینان را داشته باشند که سلامت دانش آموزان برای آموزش و پرورش در اولویت است. اگر قرار بر برقراری مدارس باشد تمام پروتکل ها رعایت می شود و ما با کوچکترین نگرانی در خصوص شیوع بیماری به لحاظ فیزیکی حضور را حذف خواهیم کرد. به نظر می رسد ثبت نام نکردن دانش آموزان توسط خانواده ها یک جور کم کاری است و حق دانش آموز است که به او اجازه دهند به مدرسه برود. عدم ثبت نام کمکی به خانواده ها نمی کند و این در حالی است که برخی از همین خانواده ها که در خصوص بازگشایی مدارس ابراز نگرانی می کنند فرزندان شان را به مکان های شلوغ و پارک ها می برند. من خواهشم از خانواده ها این است که با نظام آموزشی همکاری کنند.

معاون آموزش ابتدایی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه اگر طبق پیش بینی ها بیش از ۵۰ درصد روزهای آموزشی سال پیش رو قرار باشد در فضای مجازی برگزار شود خصوصاً برای دبستانی ها و پایه اول این نگرانی وجود ندارد که یادگیری به معنای واقعی اتفاق نیفتد، گفت: ما به طور کلی معتقدیم آموزش مجازی در بهترین شرایط هم نمی تواند جایگزین آموزش سر کلاس باشد. در دستورالعمل آغاز سال تحصیلی پیش بینی کرده ایم دانش آموزان کلاس اول به طور خاص با تعداد کم و به صورت ترتیبی سر کلاس حاضر باشند و ارتباط اولیه را با معلم برقرار کنند. یکی دیگر از موضوعات این است که ما به همراهی خانواده ها در بستر فضای مجازی بسیار نیازمند هستیم. آموزش تلویزیونی را برای سال تحصیلی بعد در کنار تمام تمهیدات آموزش مجازی خواهیم داشت. امیدواریم شرایط به گونه‌ای باشد که بتوانیم کلاس ها را برقرار کنیم اما در غیر این صورت هم آموزش و پرورش تمام تلاش خود را برای اینکه یادگیری اتفاق بیفتد انجام خواهد داد.

وی درباره اضافه کردن زمان آموزش تلویزیونی برای بچه های ابتدایی در سال تحصیلی جدید نیز گفت: ما در خصوص آموزش تلویزیونی می توانیم باکس ها را افزایش دهیم اما زمان آموزش یک استانداردی دارد که با توجه به آستانه تحمل بچه ها لحاظ می شود. آموزش مهارتی را نیز در این فضا دنبال خواهیم کرد.

وی درباره اینکه آیا برای آموزش معلمان ابتدایی که بتوانند به استاندارد آموزش مجازی دسترسی پیدا کنند، اقدامی صورت گرفته، گفت: ما در همین تابستان دوره های آموزشی را طراحی کرده ایم و در حال اجرای آن هستیم که حتی قصه گویی در فضای دیجیتال و نوع بازخورد و ارتباط در این فضا به همه معلمان آموزش داده شد. ما روی سه مهارت قبل از تدریس، حین تدریس و بعد از تدریس در فضای مجازی باکس های آموزشی تهیه کردیم که هم از شبکه آموزش در حال پخش است و هم از روش های دیگر آن را ارائه دادیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر در خصوص اینکه به نظر می رسد با توجه به آغاز زودهنگام سال تحصیلی جدید و بلاتکلیفی خانواده ها خصوصاً در ورودی پایه ها این امکان وجود دارد تا ۱۵ شهریور تکلیف همه دانش آموزان مشخص نشده باشد، گفت: شخصاً موافق نیستم از حالا بخواهیم پیش بینی در این خصوص داشته باشیم اما برنامه آموزش و پرورش به گونه‌ای طراحی شده که با توجه به اینکه در فضای شاد هم باید کلاس بندی ها صورت بگیرد و نه فقط حضور هر دانش آموز در هر مدرسه که حضور هر دانش آموز در هر کلاس باید مشخص باشد ما امیدواریم تا ۱۵ شهریور دانش آموزان تعیین تکلیف شده باشند. حتی به همه مناطق اعلام شده اگر لازم می دانند روزهای ثبت نام را افزایش دهند. البته این انتظار غیرواقع بینانه ای است که در این شرایط بخواهیم همه چیز طبق روال انجام شود اما همه ما موظفیم تلاش کنیم تا سال تحصیلی را با دغدغه کمتری آغاز کنیم.

منبع: مهر

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    خانم معاون شما بگو ما پدر و مادر این بچه ها مگه نیستیم ؟؟؟ از شما دلسوز تریم ، چطور میشه بچه ها را مدرسه فرستاد تو این اوضاع کرونا ؟؟؟ بچه ان حالیشون نمیشه دست به همه جا میزنن و میکشن سر و صورت ، در ضمن مگه تو مدرسه هر روز چک میشه کرد کی مریضه ؟؟؟ اینقدر این بیماری با گشایش مدرسه ها زیاد میشه که همینجوری روزی چند تا بچه با خودشون مریضی میبرن تو خونه ، مگه مدارس خیلی پولدارن هر روز مواد ضدعفونی بصورت مرتب بزنن همه جا ؟گیرم داشته باشن چند نفر نیروی خدماتی دارن که لحظه به لحظه هم نظافت کنن و هم ضدعفونی ؟ شما خیال ما را راحت کن کلاسها غیر حضوری هست تا پایان کرونا ، انشاالله چشم منم بچه مو ثبت نام می کنم و میفرستم مدرسه

  • maryam
    0

    سلام من دانش اموز یازدهم هستم از تهران اما برای شروع سال تحصیلی مشکلات زیادی دارم من مجبورم بخاطر هر کلاس ۱ساعت و نیمه ۸۰۰ مگ بدهم و ما در طول روز ۴ کلاس داشته باشیم و همچنین در کل روزهای هفته خب من بنظرتون چند گیگ باید ماهی بگیرم و با چه قیمتی ؟؟؟؟ مشکل بعدی اینکه اینترنت چون ترافیک بالایی داره و سرعتش در ساعت ظهر و بعد از ظهر کم است ما ساعات زیادی رو از دست میدیم . از اخبار فوری میخوام که رسیدگی کنن چون ما دبیرستانی ها کلاس انلاین تصویری لازم داریم برنامه شاد هم کار ساز نیست . پس به ما دانش اموزا اینترنت رایگان بدن تا بلکه زحمت خانواده هامون حدر نره ممنون

  • ناشناس
    0

    يعني چي كه پدر و مادرها بچه هاشون رو ميبرند تو پاركهاي شلوغ ؟؟؟. اولا كه محيط پارك ها بازه . بعد هم اينكه تو پارك كه آدمها بهم نچسبيدن و با فاصله هستند . بعد هم اينكه پدرو مادرها بالاي سر بچه ها هستند و حواسشون بهشون هست . بعد هم اينكه هر روز و هر روز كه بچه پارك نميره . و در آخر اينكه ، حالا همه مگه پارك ميرن ؟ اين چه حرفهاي بيخودي هست كه ميزنيد. هر پدر و مادري كه بچه شو بفرسته مدرسه احمقه .!!! كوچكترين اتفاقي بيفته كي جواب ميده .؟ شما جواب ميدي كه ميايي اظهار نظر ميكني ؟