معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم:
بیش از یک میلیون صندلی خالی در دانشگاههای کشور وجود دارد
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یک میلیون و ۲۰۰ صندلی خالی در دانشگاههای کشور وجود دارد.
غلامحسین رحیمی، ۱۳ شهریور ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل پارک علم و فناوری خراسان شمالی برگزار شد، با اشاره به اینکه در سال ۹۲، چهار میلیون و ۸۰۰ دانشجو در کشور وجود داشت، بیان کرد: در حال حاضر این آمار به بیش از سه میلیون دانشجو کاهش یافته و یک میلیون و ۲۰۰ صندلی خالی در تمام دانشگاههای کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه رشد کیفی دانشگاهدر سالهای گذشته بسیار چشمگیر بوده است، اظهار کرد: در این سالها مشخص شد توسعه علمی کشور به دوش دانشگاههایی است که در حال حاضر نیز دارای دانشجو هستند.
رحیمی با اشاره به اینکه تاکنون ۹۰ مؤسسه از ۱۲۰ مؤسسه، در طرح آمایش آموزش عالی، ساماندهی شدهاند، افزود: در طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی هیچ مؤسسهای حذف نمیشود و در حال حاضر نیازی به ایجاد دانشگاه جدید نداریم و باید دانشگاههای موجود را به سمت ارتقاء کیفی هدایت کنیم.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: دانشگاه بجنورد به عنوان دانشگاه مادر استان با استانداردهای آموزش عالی فاصله دارد و تصمیم براین است که حمایتهای لازم از این دانشگاه برای رسیدن به استانداردهای آموزشی انجام شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی مهندسی اسفراین و کشاورزی شیروان به دانشگاه بجنورد ملحق میشوند، تصریح کرد: دانشگاه اسفراین به عنوان پردیس فنی مهندسی دانشگاه بجنورد و دانشگاه شیروان به عنوان پردیس کشاورزی به فعالیت خود ادامه میدهند.
رحیمی با اشاره به اینکه وضعیت دانشگاه کوثر بجنورد در دست بررسی است، اظهار کرد: دانشگاه کوثر بجنورد منحل نمیشود اما اگر بخواهد به صورت مستقل به کار خود ادامه دهد باید حمایتهای استانی از این دانشگاه نیز وجود داشته باشد.
وی با تأکید براینکه منابع وزارت علوم برای تکمیل و تجهیز دانشگاه کوثر بجنورد کافی نیست، اظهار کرد: کسانی که مخالف الحاق دانشگاه کوثر هستند اعتبارات لازم را روی میز بگذارند در غیر این صورت چشمانداز دانشگاه کوثر بجنورد با استانداردهای آموزش عالی فاصله بسیاری خواهد داشت.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: آموزش عالی خراسان شمالی از لحاظ کیفی وضعیت خوبی ندارد و در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی و.... فقیر است.
رحیمی در رابطه با پارکهای علم و فناوری، بیان کرد: ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که دو پارک مربوط به دستگاههای اجرایی و ۴۱ پارک مربوط به وزارت علوم است و در حال حاضر ۱۵۰ مرکز رشد در کل کشور وجود دارد که سیاست وزارت علوم نیز گسترش این مراکز است.
وی با تأکید براینکه به دنبال گسترش بی رویه پارکهای علم و فناوری نیستیم، اظهار کرد: حدود شش هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که باید این آمار افزایش پیدا کند.
رحیمی با بیان اینکه بیش از ۲۰ پژوهشگاه در کشور وجود دارد، ادامه داد: این پژوهشگاهها سرمایههای نظام هستند و با شیوع کرونا در کشور نیز خیلی خوب با بحران خودمان را تطبیق دادیم.
منبع: ایسنا
66
پیام نور آری تا صد میلیون هم می تواند صندلی خالی داشته باشد البته صندلی که ندارند ظرفیت خالی
وقتی تو هر ده کوره ای ، واحد دانشگاهی ایجاد بشه و هدف درامد زایی واشتغال دکتر سهمیه ها بود، نتیجه اش میشه میلیونها صندلی خالی . دانشجوی دکترای شریف داره تو خط مترو شریف _ ستارخان مسافر جابجا میکنه و اونوقت تو دستگاههای اجرایی به نیروهاییکه ۲۷ سال سابقه کاری دارند ، بورسیه دکترای پژوهش محور اعطا میکنند .ادم بخنده یا گریه کنه
جناب آقای معاون وزیر مثل اینکه شما خبر ندارید و یا .... آیا شما حاضرید فرزند خود را روی این صندلیهای خالی که برای رشته های بی اهمیت و بدون بازار کار و آنهم با شهریه های گزاف بنشانید و عمر فرزند خودتونو تلف کنید .
اسمش دانشگاهِ عملا مکانیست برای خالی کردن جیب مردم وپر شدن جیب یک عده ای دیگر
یعنی سیگار بفروشی رو صندوق میوه سر کوچه احتمال داره موفق شی ولی از دانشگاهای ایران بگو یه درصد امکان نداره موفقیت حاصل شود نه
درس بخونن که چه غلطی بکنن مندس جون
این آمار نشان ازمدیریت و تخصص و درایت و کیاست شما بزرگواران زور و تفنگ و فشنگ است که کشور رو به سمت عقب ماندگی سوق دادید و حال هم منابع و بودجه ندارید و هم امکانات و تکنولوژِی، چون تمام عایدات این مملکت رو غارت و چپاول و یا بسمت اختلاس وفساد و رانت و آقازادگی سیستماتیک منحرف نمودید و یا با ندانمکاریها و بی تدبیریها از بین بردید و مغزها و و نخبه ها و متفکران سالم این مرزوبوم را از کشور فراری و یا سر آنها برباد دادید ، صددرصد عاقبت خوشی در سرانجام کارتون وجود نخواهد داشت
بااین دانشگاه و کیفیت آموزشی و نتیجه ای که بعداز فارغ التحصیلی عاید جوانهای مملکت میشه بیش از این نباید انتظار داشت...والا هنوهم خوبه بعضیها میل دارن بیان دانشگاه و درس بخونن کاری کردید که دانسگاه و آموزش همه خودبخود تعطیل بشه
والله من علیرغم آنکه میدونستم آخر سر بچه هام خونه نشین باید باشند و برای امثال بچه های ما مردم نخودی کاری نیست فقط برا اینکه چند سالی سرگرم شوند با هزینه زیاد فرستادمشون دانشگاه الان هم یکیشون دوساله تحصیلش تموم شده ووردست بنده در خونه نشسته
صندلی خریدن چیزی نیست که ماهم تو خونمون صندلی داریم میخوان بتون بدیم .باید فکر کار فارغ تحصیل ها باشید