وزیر علوم:
کلاس های دانشجویان تحصیلات تکمیلی حضوری شد
وزیر علوم گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر شده است دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی از ۱۵ مهر و مقطع کارشناسی از ۱۵ آبان به صورت حضوری در کلاسهای درس فعالیت داشته باشند.
وزیر علوم با اشاره به اینکه حفظ سلامت جامعه دانشگاهی اساس کار ما در از سرگیری آموزشهای حضوری دانشگاههاست، گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر شده است دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی از ۱۵ مهر و مقطع کارشناسی از ۱۵ آبان به صورت حضوری در کلاسهای درس فعالیت داشته باشند.
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که با محوریت «تبیین سیاستهای آموزش عالی در دوره جدید» به صورت حضوری و برخط در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، ضمن تبریک حلول ماه ربیعالاول و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سلامت، به خانوادههایی که عزیزانشان را به واسطه بیماری کرونا از دست دادهاند تسلیت و به پرسنل خدوم حوزه سلامت خدا قوت و دست مریزاد گفت.
وی با اشاره به چالشهای پیش رو در عرصه آموزش عالی و بازگشایی و از سرگیری آموزش حضوری، تصریح کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر شده است دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی از ۱۵ مهرماه و مقطع کارشناسی از ۱۵ آبان ماه به صورت حضوری در کلاسهای درس فعالیت داشته باشند. دانشگاهها باید از این تصمیم ستاد ملی کرونا تبعیت کنند و نهایت تلاش خود را برای اجرای آن مبذول دارند.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به ضرورت چابکسازی سیستم اداری و صرفهجویی در هزینهها، گفت: این موضوع مهم باید سرلوحه فعالیت دانشگاهها قرار گیرد. نسبت اعضای هیأت علمی به یاوران علمی (کارکنان) باید نسبت یک به یک باشد و برای رسیدن به این شاخص باید تلاش کنیم. امروزه توسعه فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک شرایطی را رقم زده است که رسیدن به این شاخص میسر است.
وی با تأکید ویژه بر افزایش بهرهوری در سیستم آموزش عالی اظهار کرد: دانشگاهها باید برای افزایش بهرهوری برنامه داشته باشند، لذا باید آرزوها و اهداف بزرگ خودمان را در دانشگاه تعریف کنیم و بر اساس آن برای رسیدن به آن برنامهریزی کنیم.
زلفیگل افزود: تقاضا میکنم رؤسای دانشگاههای تراز اول که از نظر تعداد اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رتبههای برتر دارند، در بحث توسعه فناوری، بهرهوری و ارتقای شاخصهای علمی، سرانه خود را بالا برده و با دانشگاههای برتر سایر کشورها مقایسه و رقابت کنند.
وی با اشاره به فصل تدوین لایحه بودجه در دولت، گفت: معاونان اداری، مالی و مدیران بودجه در دانشگاهها رایزنیهای لازم را برای جذب اعتبارات با سازمان برنامه و بودجه داشته باشند.
وزیر علوم عنوان کرد: با توجه به شرایط سخت و حساس کشور، بخش عمده بودجه صرف پرداخت حقوق و مزایا به کارکنان میشود و لذا بودجهای برای اجرای برنامههای راهبردی وجود ندارد که این مشکل را باید مرتفع کنیم و ما هم به سهم خود تلاش میکنیم در لایحه بودجه سال آتی وضعیت دانشگاهها را متفاوت ببینیم.
زلفیگل با تأکید بر اینکه نباید ردیف بودجه فرهنگی و پژوهشی دانشگاهها صرف اموری به جز امور پژوهشی و فرهنگی شود، اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که ردیف بودجه این دو بخش را افزایش دهیم.
وی افزود: خوشبختانه مجوز تأسیس صندوق علوم و فناوری صادر شده و امیدواریم با تصمیم شایسته این صندوق برخی اهداف را در کاربردی کردن تحقیقات و پایان نامه ها، توسعه دیپلماسی علمی و تحقق نظام پیشنهادات بتوانیم محقق کنیم.
زلفیگل ادامه داد: تقویت علوم انسانی و پایه از اهداف و برنامههای اصلی ماست و امیدواریم رؤسای دانشگاهها نیز به این امر توجه داشته باشند.
وی به تأسیس اتاق های فکر متنوع و متعدد در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: در حال تأسیس اتاقهای فکر هستیم که خروجی آن منجر به خوراک فکری لازم برای تصمیمسازی حکیمانه، مدبرانه و دانش بنیان شود.
وزیر علوم تصریح کرد: یکی از این اتاقهای فکر، بحث تدوین نظام سنجش و انگیزش است که بر اساس آن برای اعضای هیأت علمی و یاوران علمی، شرایطی فراهم شود که به میزان اثربخشی و فعالیت خود در عرصههای علمی و فناوری، از مزایای مادی و معنوی بهرهمند شوند.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر ضرورت پررنگ شدن نقش آموزش، از رؤسای دانشگاهها درخواست کرد بحث آموزش را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند چرا که اگر آموزش ترجیح داده نشود و اساتید و پیشگامان نقش کمرنگی داشته باشند آثار آن را در سال های بعد خواهیم دید.
زلفیگل در پایان پس از جمعبندی نظرات و پیشنهادات رؤسای دانشگاهها، گفت: بر این اساس به منظور وحدتبخشی و همافزایی از شورای مدیریت استانی دانشگاهها میخواهیم که تشکیل جلسه داده و گزارش آن را به ستاد وزارت ارسال کنند. همچنین برقراری آموزشهای حضوری به صورت تدریجی و با اولویتبندی باشد.
وی به وحدت بینبخشی در دانشگاهها تأکید کرد و گفت: ایجاد وحدت رویه بین کارکنان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان باید جدی گرفته شود. حضور اعضای هیأت علمی به صورت پررنگ و جدی پیگیری شود. از پتانسیل دانشجویی کانونهای صنفی، انجمنهای علمی، تشکلهای بسیجی و فرهنگی استفاده شود و بحث اصلی آموزشهای حضوری بر مبنای پیشگیری، پیشگویی و پیشبینی باشد. همچنین تمهیدات حقوقی حضور دانشجویان نیز تدوین شود.
زلفیگل با اشاره به لزوم برنامهریزی برای دانشجویان نو ورود، یادآور شد: جلسات راهبردی آموزش و پژوهش، جلسات مدیران حراست، معاونان دانشجویی نیز برای بحث و بررسی مباحث احتمالی برگزار شود.
وزیر علوم با تأکید بر اینکه اجرای طرحهای بین دانشگاهی موجب تقویت روحیه کار تیمی میشود، گفت: باید ساز و کاری برای توسعه همکاریهای دانشگاههای بزرگ و برتر با سایر مراکز آموزش عالی ایجاد کنیم. برای اجرای این طرحها پیگیر اختصاص ردیف اعتباری ویژه نیز هستیم. همچنین تلاش کنیم که مراکز رشد، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری تخصیص اعتبار کامل داشته باشند.
زلفیگل با اشاره به تجارب ارزشمند به دست آمده در دوران کرونا در زمینه آموزشهای الکترونیک، گفت: برنامهریزی برای آموزش ترکیبی و بهرهمندی از تجربه به دستآمده موجب خواهد شد، آموزشهای حضوری با بستههای آموزش الکترونیکی تکمیل شود و اگر در این راستا هوشمندانه و با تدبیر عمل کنیم، مشکلات کمتر خواهد شد.
منبع: فارس
68
آخه خدا خیرت بده. دانشجویان خوابگاهی چیکار کنن؟؟؟؟؟ شش هفت نفر تو یه اتاق. یکیشون مریض بشه حتی خفیف به دیگران هم سرایت میده. نه پدر مادری نه کسی که به دادشون برسه. آخه یه کم به فکر ملت باشید. با دلهره بچه هاشون رو بفرستن شهرستان؟؟؟
این آقا از یک طرف میگه پول نیست و از اون طرف حضوری بودن کلایها را پیش میکشه !!! آخه مومن خوابگاههای سه برابر ظرفیتتو با هزینه های گزاف ناهارو شام و ایاب وذهاب را کجای دلمان بگزاریم
حضوری کردن دانشگاه تا زمان تکمیل دو دوز واکسن اشتباه است وپیک ششم را به دنبال دارد .وزیر علوم این اشتباه را ایجاد نکنید
واقعا این وزیر چه فکری می کنه اول می گه حضوری شدن بعد از دوز دوم.حالا یه صحبت دیگه ای داره
من یکبارکروناگرفتم تالب مرگ رفتم جونم از سرراه نیاوردم که برم خوابگاه و سرکلاس حضوری آقای وزیرلطف کن تصمیم های صبح جمعه ایی رونگه واسه خودت
هنوز خیلی ها واکسن نزدن چطوری میخواید حضوری کنید
ما که نمیتونیم اینطوری در کلاسها شرکت کنیم ما کرونا گرفته ها باید صبر کنیم تا خوب بشیم بعد واکسن بزنیم. آخه این چه برنامه ریزیه تروخدا اینقدر مردمو آزار ندهید اگه کلاسها شروع بشه و یکی مثل من که بیماره نمیتونه شرکت کنه باید چیکار کنه. خواهشا یکاری بکنید حداقل بزارید هم حضوری باشه هم مجازی، یسری که نمیتونن برن دانشگاه مجازی کلاسهارو شرکت کنند. خواهشا کمکمون کنید
یکی از دوستام با اینکه از ماسک استفاده کرده کرونا گرفته مادرش هم درگیر کرونا کرده،خودش بهتره اما حال مادرش وخیم هست تو رو خدا با جون ادما بازی نکنید
این وزیرمریض تشریف داره ازدنیای کرونایی خبرنداره؟☹
فقط دغدغه شده کلاس حضوری من موندم اینا را از کجا می یارن وزیر میکنن هنوز همه واکسینه نشدند میخوان دانشگاه ها را باز کنند و کلاسهایی که تو این فصل سرما پنجره ها باید بسته باشه و همه عتسه و سرفه کردناشون شروع میشه
جون دانشجو ها براتون مهم نیست؟ بازگشایی نکنید بابا. معلومه که جون مردم براتون ذره ای ارزش نداره که میخواید دانشجوها مریض بشن. من برم مریض بشم کی پاسخگو هست؟ اگه بمیرم چی؟ من نمیخوام بمیرم. نمیخوام مریض بشم با تصمیمات غلط شما
اغلب طرفدار های کلاس های حضوری نه واکسن زده اند و نه قصد واکسن زدن دارند. تا زمان اجباری شدن واکسن برای همه، اجبار به باز شدن کلاس ها غیر قابل فبول است.
سلام این فکر خیلی غلطه که با تزریق دو واکسن کرونا نمیگیریم دوتا از بستگان ما دوز سینوفارمو زدن گرفتن ناجور, درکلاس ۴۰ نفره با دروپنجره بسته به نظرتون همه چیز خوبه؟ مسلمه که با باز شدن دانشگاهها پیک ششم خیلی بدتر از قبل شروع میشه من یکی مرخصی میگیرم جونم خیلی بیشتر از سواد برام ارزش داره
جناب وزیر دو دوز واکسن زدم دوباره کرونا گرفتم. من تعجب میکنم از این تصمیم های شما مردم رو ادم بدونید . خدا وکیلی براشون ارزش قایل باشید
دلشون خوشه .ستاد کرونا واسه خودش گفته .مگه از جونمون سیر شدیمتو اتوبوس بشینیم از این شهر به اون شهر بریم .مگه مهرآوران دو دوز نزده بود و فوت شد.ترکیه داره مدارسش رو یکی بکی تعطیل میکنه اینا میخواند باز کنند
برو جمع کن بابا
مگه همه چی از نظر شما اوکی نیست؟پس چرا مردم را در جاده ها جریمه می کنید؟جناب آقای وزیر می خوای خودی نشون بدی ولی این راهش نیست بگرد یه موضوع بی خطر پیدا کن با جون مردم بازی نکن لطفا. بزار همه واکسن بزنند آمار صفر بشه بعد افاضات بفرما.خدایا کی میخوای مردم را از دست این آدمهای ....آکبند نجات بدی.
چرت گفته کسی ک میگه دانشگاه باز نشه درود بر وزیر
اقایوزیرسلام اخرحضرتاقاشماکهتحصیلکردهای چراتصمیممنطقینمیگیری واحساسیعملمکنی حضرتاقاخیلیهاهنوزدودوز واکسنشونونزدند خیلیهاواسکناسترازدندکه دوزدومشونمیفتهاخرایآذر خیلیهاواکسنزدند ولیبازکروناگرفتند بازکردندانشگاههاروبزار برایترمایندهکهدیگهایمنیجمعی ایجادشدهو۸۰درصدمردمهم واکسنزدند خواهشاباجونماوخانوادههامون بازینکنید بابازکردندانشگاهها پیکششمازپیکپنجمهم خطرناکترمیشه خواهشاباجوناینجوونایملت بازینکن
معلومه می خوان یه هفته دانشگاهها رو باز کنن بعد کرونا باز تو کشور فعال بشه و محدودیت و جرائم رو دوباره ادامه بدن و باز دانشگاهها رو ببندند.
الان مشکل معیشت مردم،مشکل گرانی،مشکل تورم،مشکل بی آبی،مشکل کرونا،مشکل کوفت و زهر مار و... همرو حل کردن ..فقط مونده دانشگاه حضوری بشه.. آقا مرسییی نمیخواد انقد به فکر ما باشین.
تا کی باید مجازی بخونیم کرونا حالا حالا هست با ما دانشجوییم نه از درس چیزی فهمیدیم نه روی دانشگاه رو دیدیم بفهمیم چه جوره تو رو خدا باز کنین همه دانشگاهارو اونایی هم که میگن دانشگاه باز نشه دردشون اینه یا شاغلن یا از درس خواندن بدشون میاد که انقد اصرار دارن باز نشه الکی کرونا رو بهانه کردن اگه انقد میترسین بشینین تو خونه جایی نرین ولی ماشاالله تو مهمونی ، عروسی ،عزا از همه اول تشریف دارین این بهانه ها رو بزارین واسه خودتون این همه مردم فوت شدن همشون تو کوچه و خیابون گرفتن اون موقع که دانشگاه باز نبود کسی که قراره بگیره تو خونه هم باشه میگیره مملکت به با سواد نیاز داره نه به کودن از بچه ی کلاس پنجم الفبا بپرس اونم درست حسابی نمیدونه همشم به خاطر. اینکه مجازی خوندن
والا دانشگاه ما گفتن حضوری نمیشه فقط کسایی ک پروژه دارن با دانشجویان دکتری میرن
باید دانشگاها باز بشه پنج ترمه مجازی میخونیم هیچی حالیمون نیس این چه وضعیه حالا فک کنین کرونا پنج سال با ما باشه اون موقع چی تا کی باید مجازی خوند تا کی تا کی