حقایقی درباره مدارس ژاپن/ از اصول پوششی سختگیرانه تا درس آمادگی برای زندگی

ژاپن کشور شگفتی‌هایی است که هر خارجی‌ای را متحیر می‌سازد. در سرزمین «آفتاب تابان» حتی سال تحصیلی در آوریل یعنی بهار آغاز می‌شود و در مارس یعنی زمستان به پایان می‌رسد. اما این تنها نکته‌ی جالب توجه درباره‌ی نظام آموزشی ژاپن نیست.

حقایقی درباره مدارس ژاپن/ از اصول پوششی سختگیرانه تا درس آمادگی برای زندگی

با چند حقیقت جالب و خواندنی درباره‌ی قوانین مدارس ژاپن همراه باشید.

۱- در ژاپن دوره‌ی دبستان ۶ ساله است. ترکیب دانش آموزان در کلاس‌ها هر ساله تغییر می‌کند و معلم‌ها هم ثابت نیستند تا دانش آموزان بتوانند فرصت آشنایی با افراد جدید را پیدا کنند.

۲- طی ۶ سال دوره‌ی دبستان، دانش آموزان از کیف‌های مدرسه‌ی یک شکلی استفاده می‌کنند که به آن «راندوسه‌رو» (Randoseru) گفته می‌شود. در مدارس سختگیرتر، دختر‌ها از راندوسه‌روی قرمز و پسر‌ها از راندوسه‌روی سیاه استفاده می‌کنند. اما این قانون درباره‌ی رنگ کیف دانش آموزان در همه‌ی مدارس یکسان نیست.

۳- به گفته‌ی مردم محلی، بسیاری از دانش آموزان دبستانی، کلاهی زرد رنگی به سر می‌گذارند تا برای دیگران از دور قابل تشخیص باشند.

۴- در برخی مدارس، مسئولیت نظافت مدرسه با دانش آموزان است. بعد از تعطیلی مدرسه، دانش آموزان کلاس خود را نظافت می‌کنند و بعضی دانش آموزان هم وظیفه‌ی شستشوی دستشویی‌ها و نظافت حیاط مدرسه را برعهده دارند.

۵- دانش آموزان هنگام ورود به مدرسه، کفش‌های خود را درمی آورند و در کمد می‌گذارند و به جایش «اوواباکی» (Uwabaki) به پا می‌کنند، دمپایی‌های سفید رنگ مخصوصی که هر دانش آموزی فارغ از سن و جنسیتش به پا می‌کند.

۶- پدر و مادر‌ها هم درصورت آمدن به مدرسه باید کفش خود را درآورند و یک پاپوش خانگی به پا کنند، حتی اگر هوای بیرون گرم و خشک باشد.

۷- بعد از پایه‌ی ششم، دانش آموزان وارد مقطع راهنمایی می‌شوند که ۳ ساله است. در این دوره بیشتر دانش آموزان ژاپنی یونیفورم اجباری به تن می‌کنند.

۸- بعضی دختران ژاپنی حتی در زمستان هم اجازه‌ی پوشیدن جوراب شلواری ندارند چرا که بعضی مدارس ژاپن اجازه نمی‌دهند دانش آموزان دختر دامن را با چیزی جز جورابی که تا زانو باشد، بپوشند.

۹- مدارس ژاپن قوانین سختگیرانه‌ای درباره‌ی ظاهر دانش آموزان دارند. در بیشتر مدارس، زدن مو‌های شقیقه برای پسر‌ها ممنوع است. جز معلم‌ها کسی نمی‌تواند چنین مدل مویی در مدرسه داشته باشد.

۱۰- بسیاری از دانش آموزان دختر اجازه‌ی آرایش کردن ندارند. در بعضی مدارس در هر کلاس یک شیشه محلول پاک کننده‌ی آرایش وجود دارد. اگر معلم متوجه آرایش داشتن دختری شود، همه‌ی آرایشش را با آن پاک خواهد کرد.

۱۱- در نزدیک به نیمی از تمامی مدارس ژاپن دختران جز موی صاف و مشکی نباید مدل موی دیگری داشته باشند. اگر موی دختری اینگونه نباشد، باید ثابت کند که موهایش را رنگ یا فر نکرده است. برای این منظور او باید یک «گواهی تأیید اصالت مو» با امضای پدر و مادر خود و همینطور تصاویری از دوران کودکی اش را به مدرسه ارائه کند.

حقایقی خواندنی درباره مدارس ژاپن

۱۲- دوران دبیرستان هم ۳ ساله است. دانش آموزان برای رفتن به پایه‌ی دهم باید در یک امتحان ورودی شرکت کنند.

۱۳- در برنامه‌ی درسی دانش آموزان هم درس‌های اجباری وجود دارد و هم درس‌های اختیاری. یکی از درس‌های اجباری، دوره‌ی یک ساله‌ی اقتصاد خانواده است که دانش آموزان را برای زندگی خانوادگی آماده می‌کند. دانش آموزان باید آشپزی و بودجه بندی را یاد بگیرند و درباره‌ی اهمیت خانواده برای آن‌ها صحبت می‌شود.

۱۴- درس‌های اختیاری گاهی شامل ماهیگیری و کشاورزی هستند.

۱۵- علاوه بر کلاس‌های اجباری، تقریباً نیمی از تمامی دانش آموزان دبیرستانی، دوره‌های آماده سازی برای شرکت در آزمون‌های ورودی دانشگاه هم می‌گذارنند.

۱۶- تقریباً تمامی مدارس یک جلسه‌ی ماهانه با حضور تمامی دانش آموزان دارند که سخنران اصلی آن مدیر مدرسه است. در گذشته دانش آموزان به این سخنرانی انگیزشی باید ایستاده گوش می‌کردند، اما حالا این کار را به صورت نشسته در حالتی خاص انجام می‌دهند.

۱۷- بعضی معلمان ژاپنی نه تنها میزان یادگیری دانش آموزان از درس‌ها را می‌سنجد، بلکه مناسب و درست بودن یادداشت برداری‌های آن‌ها را هم زیر نظر می‌گیرند. دشواری کار اینجا است که دانش آموزان باید کلمه به کلمه‌ی تدریس معلم در کلاس را بنویسند. معلم‌ها معمولاً برای کسانی که جا می‌مانند هم صبر نمی‌کنند.

منبع: روزیاتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • .
    1

    خوب آخه مسئولان کشور آنها مثل اینجا نیستند . اگر خلاف کنند یا عذرخواهی می کنند و استعفا می دهند یا خودکشی می کنند . مثل اینجا نیست که پست و سمت بالاتر بگیرند تازه طلبکار هم باشند .

  • ناشناس
    1

    درست عین ایران

  • تیربار
    1

    حقوق معلمان اونجا چقدره؟ اسنپ هم کار میکنند؟ تاکسی تلفنی هم کار میکنند؟ بعد از هفتاد سال حتی پول دومتر قبر هم ندارند؟

  • حسین یوسفی
    0

    خاک بر سر این مسئولین که کپی بدراری هم بلد نیستند البته به صرفشون نیست چون همه از دم دزدن

  • معلم
    0

    نتیجه این سخت گیری ها نمونه بدون کشور ژاپن از لحاظ اقتصادی "اجتماعی " فرهنگی " و معتبر ترین کشور دنیای امروز است