آغاز طرح حمایت از مدارس پایتخت با بهسازی مدارس کم برخوردار
مدیرکل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران از آغاز مراحل اجرایی طرح حمایت از مدارس تهران با بهسازی و تعمیر مدارس فرسوده و کم برخوردار در ایام تابستان امسال خبر داد.
مرتضی توکلی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۰۰۰ مدرسه با جمعیت دانش آموزی بالغ بر یک میلیون نفر که حدود پانزده درصد از شهروندان تهرانی را شامل میشود ، اظهار کرد: با توجه به اهمیت نقش مدارس در توسعه و تعمیق ارزش ها و هنجارهای فرهنگی در جامعه شهری و اجتماعی شدن دانش اموزان، طرح حمایت از مدارس شهر تهران در زمینه های مختلف ، یکی از سیاست های کلان شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش و همچنین شهرداری تهران به شمار میرود.
مدیرکل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: این طرح هر ساله بر اساس دستورالعمل مصوب کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از سال ۹۱ ، اجرا می شود و در سال جاری نیز با همکاری و تامین اعتبار از سوی مناطق ۲۲گانه شهرداری با هزینهای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال در مدارس تحت پوشش مناطق ۱۹گانه آموزش و پرورش شهر تهران و ناحیه ۱و ۲ شهرری اجرا می شود.
وی با اشاره به اقدامات اجرایی طرح حمایت از مدارس در سه سر فصل عمرانی، تجهیزی و برنامهای، افزود: در این طرح فعالیت های عمرانی متنوع از جمله کمک به مقاوم سازی مدارس در برابر زلزله، کمک به تعمیر و نگهداری ساختمان و تأسیسات و تجهیزات مدارس، رنگ امیزی و زیباسازی بصری ، تعمیر آبخوری و سرویس های بهداشتی، بهسازی آسفالت ، ایزوگام پشت بام و... در سطح مدارس فرسوده یا نیازمند بازسازی صورت می گیرد.
به گفته توکلی، در طول سال جاری جهت رفاه حال دانش آموزان و کمک به ارتقای سطح آموزش مدارس، فعالیت های تجهیزی نیز در قالب محورهای فرهنگی، علمی- آموزشی، اداری، ورزشی و سلامت از سوی ادارات آموزش و مشارکت های اجتماعی مناطق ۲۲ گانه و با هماهنگی ادارات آموزش و پرورش مناطق اجرا خواهد شد.
وی تاکید کرد: در سال جاری به منظور ارتقای اخلاق شهروندی و آموزش مهارت های زندگی به دانش آموزان، ۴۰ درصد از بودجه طرح حمایت از مدارس به اجرای برنامه های آموزشی ، فرهنگی - هنری ودر راستای ایمن سازی اجتماعی ، ارتقاء سطح فرهنگ و اخلاق شهروندی اختصاص یافته است.
وی، فعالیت های برنامهای را شامل همکاری در برنامههای آموزشی، مناسبتی، فرهنگی و همچنین جلب مشارکت دانش اموزان در فعالیت های اجتماعی مهارت پایه عنوان کرد و افزود: جهت گیری و رویکرد قالب در فعالیت های برنامه ای کمک به توانمند سازی و ایمن سازی دانش آموزان در برابر آسیب های اجتماعی می باشد؛ به نوعی پیشگیری اجتماعی با استفاده از ظرفیت گروهها و پایگاههای مردمنهاد و سازمانهای دولتی و غیردولتی مورد تایید آموزش و پرورش و شهرداری تهران از جمله رویکردهای جدید ما به شمارمی رود.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، توکلی، سقف اعتبار تخصیص یافته برای هر مدرسه در حوزه عمرانی و تجهیزی را تا ۳۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: هر ساله اداره کل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران به عنوان دبیرخانه مرکزی، شیوه نامه طرح حمایت از مدارس را تدوین و به مناطق ۲۲گانه ابلاغ می کند.
وی، ایجاد الگوی مدیریت واحد و عادلانه، به منظور ارائه و ارتقای سطح خدمات آموزشی،فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و بهداشتی به دانش آموزان، همکاری با آموزش و پرورش در تجهیز، بهسازی، ایمن سازی وارتقای کیفیت محیطی و بازسازی مدارس و توسعه همکاری شهرداری و آموزش و پرورش به منظور آموزش حقوق و تکالیف شهروندی به دانش آموزان و فرهنگیان را از مهمترین اهداف طرح حمایت از مدارس برشمرد.
منبع: ایسنا
1696