معاون شهردار تهران خبر داد:

آماده سازی گورستان برای زلزله احتمالی در پایتخت

معاون شهردار تهران از آماده سازی زمینی ۱۳ هکتاری در بخش جنوبی پایتخت برای دفن فوتی ها در زمان‌های بحران مانند زلزله خبر داد.

آماده سازی گورستان برای زلزله احتمالی در پایتخت

 ۵۰ سال از عمر بهشت زهرای تهران می‌گذرد. زمینی که با مساحت ۳۱۴ هکتار برای تدفین متوفیان آغاز به کار کرد. در سال‌های ۷۸ و ۸۸ به ترتیب ۱۶۰ و ۱۱۰ هکتار به مساحت بهشت زهرا افزوده شد و به این ترتیب مساحت بهشت زهرای تهران ۵۸۴ هکتار است. تکمیل ظرفیت بهشت زهرا در دو دهه اخیر یکی از دغدغه‌های مدیران شهری بوده است و اکنون ظرفیت چندانی برای بهشت زهرا باقی نمانده است.

بر اساس اعلام سازمان بهشت زهرا در طول نیم قرن در بهشت زهرا یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر پذیرش شده‌اند که از این رقم یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این آرامستان تدفین شده‌اند و باقی به شهرستان ارجاع داده شده‌اند. در سال ۸۹ به طور متوسط روزانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ نفر در بهشت زهرا پذیرش شده‌اند و ۵۱ هزار نفر نیز به صورت عادی دفن شده‌اند. از ابتدای سال ۹۹ و با شیوع بیماری کووید ۱۹ روزانه ۲۲۵ تا ۲۴۵ فوتی در بهشت زهرا پذیرش شده‌اند و طی ۹ ماه حدود ۲۲ هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا در این آرامستان به خاک سپرده شدند.

نگرانی برای به پایان رسیدن ظرفیت دفن در بهشت زهرا مدت هاست با مدیران شهری است، اما زمین‌های لازم برای توسعه بهشت زهرا تامین شده است و درحال آماده سازی است. یکی از محور‌های برنامه ۶ ماهه معاونت خدمات شهری تهران هم ساماندهی آرامستان‌های تهران است.

جلال بهرامی معاون خدمات شهری شهردار تهران درخصوص ساماندهی آرامستان‌های پایتخت به موضوع نگاه اسلام به گورستان‌ها اشاره می‌کند که محلی برای رسیدن به آرامش هستند، می‌گوید: دو موضوع در بحث آرامستان‌ها مطرح است که یک موضوع آن پیگیری نمی‌شود و آن این که ما مسلمان‌ها برای چه آرامستان داریم؟ چرا مثل هندی‌ها یا ژاپنی‌ها نیستیم؟ به خاطر اینکه این که آرامستان ۱۰ درصد از آرامش زندگی ماست. یک وقتی ما در زندگی دچار مشکلی می‌شویم که با هیچ کس نمی‌توانیم حرفی بزنیم. می‌رویم سر مزار پدر، مادر یا دوستان و خودمان را سبک می‌کنیم. این موضوع‌ها با هیچ روانشناسی قابل‌حل نیست.

وی ادامه می‌دهد: آرامستان مبدا و معاد را می‌خواهد به ما نشان دهد. ما باید مسیری را برویم که مردم وقتی عزیزشان را از دست می‌دهند، راحت بتوانند به این دسترسی پیدا کنند بخشی از کسانی که در تهران فوت می‌شوند به شهرستان‌ها منتقل می‌کنیم. شاید بعضی از آن‌ها وصیت کرده باشند، اما به شما قول می‌دهم که خیلی از این‌ها را به خاطر هزینه به آنجا می‌برندکه این خوب نیست.

بهرامی درخصوص بحث توسعه بهشت زهرا هم توضیح می‌دهد:زمینی ۳۰۰ هکتاری تهیه شده برای آماده سازی آن نیز اعتبارات لازم پیش بینی شده است. برای زمان‌های بحران نیز در اطراف تهران زمین‌ها را گرفته ایم که درحال آماده سازی هستیم که خدای‌ناخواسته اگر زلزله‌ای آمد و اتفاقی افتاد، دفن به سرعت انجام شود و جسد‌ها زمین نماند که باعث بیماری شود.

او درخصوص ظرفیت زمین‌هایی که برای بحران آماده سازی می‌شود گفت: یکی از زمین‌ها که مساحتش ۱۳ هکتار است و سندش هم به نام شهرداری شده در جنوب شهر، طرف جاده‌ی قم واقع شده است.

معاون شهردار تهران تاکید می‌کند: در بحث آرامستان‌ها باید بدانیم که استاندار‌های ما با استاندار‌های غربی متفاوت است، جایگاه آن در فرهنگ ما یک جای دیگر است. بعضی‌ها می‌آیند می‌گویند چرا مثلا شهدای گمنام را می‌آورید در شهر دفن می‌کنید و ... این درحالی است که مابا این فرهنگ نزدیکی و انس داریم، یک گوشه‌ای از زندگی ما است و ما اصلا نمی‌توانیم که آن‌ها را فراموش کنیم.

او درخصوص این که برخی می‌گویند برای چه موضوعی مانند مرگ باید در سطح شهر به نمایش گذاشته شود هم توضیح می‌دهد:حرف علمی یا حرف سر منبری نمی‌خواهیم بزنیم. مرگ موضوعی ترسناک نیست، ما در بحث اجتماعی با این موضوع بد برخورد کردیم، این هم یک نعمتی مثل به دنیا آمدن، مثل زندگی کردن و مثل پولدار شدن است. نخبگان ما به لحاظ اجتماعی و فرهنگی روی این موضوع کار نکرده اند. شما وقتی به حرم امام رضا می‌روید، ترسی به شما دست می‌دهد؟ اصلا می‌روید در آنجا سبک شوید. رفتن سر قبر خواص برای ما نعمت است، نه این بگوییم برخی از شهروندان این موضوع را دوست ندارند مثل این است که شما الان بگویید بعضی‌ها از این درخت و از این فضای سبز خوششان نمی‌آید، چرا این درخت را کاشتید؟ به فکر این‌ها هم باشید!

منبع: دنیای اقتصاد
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 19
  • شهرام.ر
    2

    پس وقتی که گفتند « شاه قبرستان ها را آباد کرد» در واقع قصد تعریف از او را داشته اند؟؟؟؟

  • رییس علی
    0

    قبر کندنو خوب بلدید......خاک بر ستون! مدیریت بحران

  • خزان
    1

    مردک مردم 42 سال است در قبرستان هستند .

  • ناشناس
    1

    آب و برق مجانی ندادن ولی قبر رایانه ای برای هشتاد و پنج میلیون نفر ساختن

  • رضا
    0

    اینا از اول تنها تخصصشون آباد کردن قبرستون بود

  • جنت
    1

    میخوان ببرن بهشت

  • دکتر سید
    0

    تشکر می کنیم از ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران تشکر تشکر

  • خاک برسرت
    0

    مردن حق اما چگونه مردن !...ناحق مردن! براثر بی تدبیری براثر قتل در جاده ها با آلت قتاله پراید...و خودروهای غیر ایمن ..نبود دارو ...فقر ...اعتیاد ...ایدز .آلودگی هوا ...بنزین نامرغوب..... فشار روانی..خودکشی...افسردگی... تریاک آلوده به سرب...مواد آرایشی آلوده...برنج آلوده به آرسنیک ..روعن های که به خورد ما می دهند ....ای کاش یک بارهم میانگین سن فوت شدگان بر اثر سکته را می گفتند...ای دیو سپید پای دربند ای گنبد گیتی ای دماوند.....تو قلب فسرده ما هستی .....

  • فتاحی
    0

    بی وجدان چرا مردم رو می ترسونید.

  • نیستی
    1

    خب پس به این نتیجه رسیدین؛ برای جلوگیری از تلفات زلزله کاری نکنین؛ جز قبر آماده کردن!
    میگه چرا مثل هندیها و ژاپنی ها نیستیم!!!
    جواب میده؛ آخه میریم سرمزار آرام میشیم!!! اولاً آنها هم خاکستر مرده را برای یادبود نگه میدارند/ بعدهم الان دیگه از متوفی کلی عکس و فیلم و متعلقات هست.
    حتما باید با خرید قبر چندمیلیونی و جنازه ای ک خیلی زود تجزیه شده؛ حرف زد!!! نه داداش؛ قضیه از حواشی سازی و مشاغل سودآور مربوط اینکار آب میخوره. وگرنه باید بخوبی ماند نه بخاکی ک اسم ماروشه. واقعیت اینه میخایم حداقل آخرسر بشکل ی سنگ قبر باشیم تا کلاً محو و هیچ بشیم. و عزیزانمون هم خیالشون راحت باشه ما اون زیر جامون امنه!!! و این شکلی مارو دارن!!! کار درست و علمی و بهداشتی و عقلانی رو همونا انجام میدن./ اما بخاطر ترس پنهانمون! شجاعت آنهارو نداریم. طاقتشو هم نداریم ببینیم، نمیخایم باورکنیم دیگه نباشیم. تازه از ما بدترهاشم هم این غریبیهان ک علاوه بر خرجهای مراسم و گل و....ک ما داریم. کلی هم خرج تابوت فلان چوب و فلان سنگ مزار میکنن. چقد درخت به این خاطر نابود میشه. حیف از پول و کالایی ک خاک بشه

  • بالی
    0

    خیلی وقته قبر مردم را کنیدین خیلی وقته زندگی مردم اوار شده روسرشان

  • ناشناس
    0

    خدا نکنه.‌خدایا خودت مواظب هموطن هایم باش. اونا از بلای زلزله و رانش زمین ووخشکسالی و سیل طوفان و تصادف و گرونی و مریضی در امان خودت نگه دار.👐آااامین

    نظرات شما -
    • هموطن مهربانم
      0

      سپاس و آفرین ب قلب مهربان شما*

  • سخن
    0

    به فکر خانه برای مردگان هستید،کاشکی همین مقدار هم به فکر زندگان باشید ، به فکر بیمه های درمانی ،به فکر شادابی و اخلاق جامعه ،به فکر تغذیه مردم،به فکر ارامش فکری مردم،...حتی موقع مردن از جنازه هایمان پول میگیرید،مگر این سرزمین ارث پدری ایرانیان نیست که فرزندان کورش برای یک وجب زمین باید پول های انچنان پرداخت کنند،شرم اور است که برای جسد مردگان هم بی عدالتی باشد.

  • س.ق
    1

    عمردست خداست شما که زلزله رو خوب پیش بینی میکنید چرا تورم و کاری نمیکنید خدالعنتتون کنه

  • کریم
    0

    یعنی بهتر و موثرتر از تدارک قبرستان برای زلزله احتمالی، نمیشد تدبیر دیگری حداقل موازی با این شاهکار اندیید؟

  • داروغه ناتینگهام
    0

    آمادگی احتمالی برای پاندمی بعدیه که اربابشون چین می خواد راه بندازه

  • ناشناس
    0

    فکر میکنم ما مردیم داریم تو برزخ زندگی میکنیم

  • مت9
    0

    این آرامستان بر اساس نظررضا کرمی در دولت روحانی دستور ساختش داده شده بود
    رضا کرمی محمدی، رئیس وقت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران پیشتر در شهریور امسال گفته بود که در صورت وقوع زلزله در مجموع دو میلیون کشته و مصدوم شدید خواهیم داشت و از این تعداد، «حدود ۴۰۰ هزار نفر ظرف یک دقیقه کشته خواهند شد».
    و اظهار نظر شهرداری هم بر همان اساس است