از رعایت حجاب تا تخصص؛ شاخص های رتبه بندی معلمان چیست؟

بر اساس قانون رتبه‌بندی، معلمانی که امتیازات لازم برای ارتقا به یکی از رتبه‌ها را کسب کرده‌اند، هر سه سال یک‌بار مجدد مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

از رعایت حجاب تا تخصص؛ شاخص های رتبه بندی معلمان چیست؟

طرح رتبه‌بندی معلمان یکی از همان طرح‌های بلاتکلیف مانده و پر بحث در نظام تعلیم و تربیت است که هرچند در سند بالادستی آموزش و پرورش یعنی سند تحول بنیادین در مورد آن صحبت شده است اما از طرح موضوع تا اجرا، مسیری ۱۰ ساله طی شد تا رتبه‌بندی معلمان بعد از توقف در ایستگاه‌های پاستور و بهارستان سرانجام برای معلمان به سرانجام برسد و آنطور که شواهد و اظهارات مسئولان آموزش و پرورش نشان می‌دهد، از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ قابلیت اجرا دارد.

طرحی که بعد از کش و قوس فراوان میان شورای نگهبان و مجلس، سرانجام در اسفند ماه تصویب و به قانون تبدیل شد، بر این اساس ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ این قانون را برای اجرایی شدن به وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد؛ وزارت آموزش و پرورش هم موظف است تا ضمن تدوین آیین‌نامه اجرایی این قانون، آن را به مرحله اجرا درآورد.

آموزش وپرورش اخیرا آیین‌نامه نظام رتبه بندی فرهنگیان را تدوین کرده است و عباس نجار سرپرست مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری این وزارتخانه مدعی شد که در تدوین آیین‌نامه مشارکت نمایندگان و معلمان را داشتیم.

ملاک‌های اصلی در رتبه‌بندی معلمان چیست؟

آنطور که آیین‌نامه تدوین شده آموزش و پرورش نشان می‌دهد، معیارهای عمومی نظیر داشتن روحیه جهادی و تحول‌گرایی، رعایت حجاب و پوشش اسلامی، انگیزه معلمی، رفتار احترام‌آمیز با دانش‌آموزان و اولیا، تعهد سازمانی و...با ۳۰۰ امتیاز تاثیر بسزایی در افزایش رتبه معلمان دارد، بعد از آن هم شایستگی‌های تخصصی همچون مدرک تحصیلی با حداکثر ۷۵ امتیاز، پژوهش‌های مرتبط با بهبود عملکرد با حدکثر امتیاز ۳۰، تالیف کتاب و مقاله با حداکثر امتیاز ۲۰ و ... قرار می‌گیرد.

با وجود تمام بحث و بررسی‌هایی که بر سر نحوه، زمان و چگونگی اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان وجود داشت، نسخه نهایی از آیین‌نامه اجرایی رتبه بندی معلمان عوامل موثر در این کار را شامل شایستگی عمومی، تخصصی، حرفه‌ای و تجربه در نظر گرفته است.

هر رتبه چه امتیازی نیاز دارد؟

با این ملاک‌ها سرانجام معلمان در ۵ گروه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم طبقه‌بندی می‌شود که برای دستیابی به هر کدام از این رتبه‌ها به جز آموزشیار معلم که تا ۵۰۰ امتیاز را شامل می‌شود برای سایر رتبه‌ها به ترتیب حداقل ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۵۰ و ۹۰۰ امتیاز ضرورت دارد.

البته وزارت آموزش و پرورش باید نسبت به طراحی و استقرار سامانه رتبه‌بندی برای دریافت مدارک و مستندات معلمان هم اقدام کند و داده‌های دریافت شده در این سامانه به طور شفاف قابل رصد باشد.

رتبه‌بندی فقط مسیر صعودی ندارد

با توجه به قوانین وضع شده برای قانون رتبه‌بندی معلمان، معلمانی که امتیازات لازم برای ارتقا به یکی از رتبه‌های موضوع این قانون را کسب کرده‌اند، هر سه سال یک‌بار مجددا طبق ضوابط این آیین‌نامه اجرایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و اگر امتیاز لازم را برای حفظ رتبه کسب نکنند، به رتبه پایین‌تر تنزل خواهند کرد و به دنبال این موضوع موظف به گذراندن دوره بازآموزی در دانشگاه‌های وابسته به آموزش وپرورش می‌شوند و اگر این مورد برای بار دوم تکرار شود، معلم از رسته آموزشی و فرهنگی خارج خواهد شد.

علاوه بر این موضوع به طور کلی اجرای نظام رتبه‌بندی دو سال بعد از اجرا مبتنی بر اهداف سند تحول بنیادین و تاثیر بر کیفیت نظام تعلیم و تربیت مورد بررسی و در صورت نیاز بازنگری می‌شود.

منبع: تسنیم
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • ناشناس
    1

    با عرض پوزش تف تو روی اونایی ک این آیین نامه رو نوشتن تف ب ذات کثیفشون من با ۱۵ سال سابقه ۵ تومن حقوق میگیرم تف تو روشون

  • ناشناس
    1

    معلمی در این کشور هیچ ارزشی ندارد و افرادی فقیر و محروم بیشتر جذب این شغل می شوند والا کوچک ترین شغل ها در این مملکت چندین برابر معلمان درآمد دارند.

  • فرهنگى
    0

    اين كه رتبه بندى نيست حقه بندى بگيم بهتره

  • معلم گداشده
    0

    بزک نمیر بهار میاد

  • ناشناس
    0

    معلم ها هر چقدر می گیرند باز هم می نالند!!!!
    بیچاره فرزندان ما و آینده آنان که نسبت به آنان هیچ تعهدی ندارند و احساس مسئولیت نمی کنند...

  • مهدی
    0

    ده سال هست که در این باره مدام مصاحبه و حرف زده میشه اما تاکنون حتی یک ریال هم به معلم اضافه نشده از بابت رتبه بندی. تاسف فقط

  • ناشناس
    0

    کل بودجه مملکت را به لشگر بیکار و بی کیفیت آموزش و پرورش بدهید و همه را خلاص کنید،چه قبل از کرونا و چه بعد از آن بار اصلی آموزش بر روی دوش خانواده ها است و رفتن به مدرسه فقط برای امتحان دادن و گرفتن مدرک است.

  • مش جمعه
    0

    این حکومت، آموزش و پرورش را نابود کرده است .میخواهند حوزه های قوی داشته باشند.این طرح بدرد عمه های هیئت دولت و نمایندگان مجلس که این طرح رتبه بندی را نوشته اند، میخورد.این طرح* باری بهر جهت هست *