دامپزشکان تایلندی چگونه یک بچه دلفین را از مرگ نجات دادند؟
بچه دلفین ایراوادی [نام یک رود و یک گونه از دلفین] در سواحل تایلند چنان ضعیف و بیمار بود که نمیتوانست شنا کند، خطر غرق شدن این بچه دلفین را تهدید میکرد اما ماهیگیران با پیدا کردن او، جانش را نجات دادند.
ماهیگیران به سرعت به حافظان محیط زیست دریایی اطلاع دادند و به آنها توصیههای لازم درباره مراقبتهای اضطراری را ارائه کردند. پس از این اقدامات، دلفین کوچک برای مراقبتهای دامپزشکی به مرکز تحقیقات و توسعه منابع دریایی و ساحلی تایلند منتقل شد.
دلفینهای ایراوادی که از سوی اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت بهعنوان گونهای آسیبپذیر در نظر گرفته میشوند در آبهای کم عمق ساحلی جنوب و جنوب شرقی آسیا و در سه رودخانه در میانمار، کامبوج و اندونزی یافت میشوند. بقای این گونه از دلفینها بهدلیل از بین رفتن زیستگاه، آلودگی و ماهیگیری غیرقانونی تهدید میشود.
از زمانی که این بچه دلفین در تاریخ ۲۲ ژوئیه توسط ماهیگیران پیدا شده است، دهها دامپزشک و داوطلب به مراقبت از او در مرکز رایونگ در خلیج تایلند کمک کردند.
تانافان چامچوئن، دامپزشک این مرکز روز جمعه به آسوشیتدپرس گفت: «بین خودمان گفتیم که شانس زنده ماندنش با توجه به وضعیتی که دارد اندک است. بهطور معمول دلفینهایی که در ساحل گیر میافتند چنین وضعیت وحشتناکی دارند. احتمال زنده ماندن این دلفینها معمولا بسیار بسیار اندک است. اما ما در آن روزها حداکثر تلاش خود را انجام دادیم.»
این دلفین در یک استخر حاوی آب دریا قرار داده شد و دامپزشکان اقدام به درمان عفونت ریهاش کردند. از طرف دیگر داوطلبان برای نظارت بر وضعیت این دلفین بهصورت شبانهروزی دعوت شدند. کارگران این مرکز ابتدا با لوله به او شیر میدادند و زمانی که قدرتش بیشتر شد با بطری این دلفین را تغذیه میکنند.
وضعیت این بچه دلفین پس از یک ماه، رو به بهبود است. دلفینی که گمان میرود بین چهار تا شش ماه سن دارد، اکنون میتواند شنا کند و هیچ نشانهای از عفونت ندارد. اما این دلفین همچنان ضعیف است.
این دلفین به اندازه کافی غذا نمیخورد و تنها میخواهد بازی کند. سومانا کاجونواتاناکول، مدیر این مرکز دریایی میگوید که بچه دلفین تا زمانی که از شیر گرفته شود و بتواند برای خود غذا شکار کند نیاز به مراقبت دارد و ممکن است این مراقبت تا یک سال دیگر به طول بکشد.
وی اضافه میکند: «اگر وقتی خوب شد او را رها کنیم مشکل این است که نمیتواند شیر بخورد. باید از او مراقبت کنیم تا دندانهایش در بیاید سپس باید او را برای خوردن ماهی تربیت کنیم. این کار مدتی طول میکشد.»