نوشیدن چای و قهوه داغ میتواند ریسک ابتلا به سرطان مری را تقریبا سه برابر کند
پژوهشگران میگویند کسانی که قهوه و چای داغ مینوشند بیشتر از بقیه افراد در معرض ریسک ابتلا به سرطان مری قرار دارند.
محققان در بریتانیا و سوئد در مطالعهای دریافتهاند که نوشیدن چای یا قهوه داغ میتواند ریسک ابتلا به سرطان مری را حدوداً سه برابر کند. این تحقیق از پیوندی میان دمای چای و قهوه و افزایش احتمال ابتلا به این نوع از سرطان خبر داده است.
پژوهشگران دانشگاه کمبریج و موسسه کارولینسکا سوئد با تحلیل اطلاعات 580 هزار نفر در بریتانیا و فنلاند میگویند کسانی که قهوه و چای داغ مینوشند بیشتر از بقیه افراد در معرض ریسک ابتلا به سرطان مری قرار دارند. وقتی از اکثر افراد پرسیده شد که نوشیدنی خود را چطور دوست دارند، بیشتر آنها وضعیت «گرم»، «داغ» یا «خیلی داغ» را ترجیح میدادند.
در واقع کسانی که چای گرم را ترجیح میدادند تا 2.7 برابر بیشتر در معرض این ریسک قرار داشتند. این نرخ برای چای یا قهوه داغ و خیلی داغ به ترتیب 5.5 و 4.1 برابر بود. محققان اطلاعاتی درباره مقدار مصرف این نوشیدنیها گردآوری نکردند، بنابراین نمیتوان گفت که آیا حجم چای یا قهوه هم در افزایش این ریسک موثر است یا خیر.
از آنجایی که محققان افزایش ریسک سایر سرطانهای رایج را مشاهده نکردهاند، سادهترین توضیح این است که مصرف چای یا قهوه داغ به گلو و مری آسیب میزند و میتواند ریسک شکلگیری سلولهای خطرناک را افزایش دهد. در واقع محققان معتقدند که این مشکل ارتباط خاصی به خود قهوه یا چای ندارد و صرفا به خاطر دمای بالای این نوشیدنیهاست.
دکتر «سوزانا لارسون» از موسسه کارولینسکا میگوید: «یافتههای ما شواهدی را تقویت میکند که نشان میدهند مصرف قهوه اثری خنثی بر ریسک انواع رایج سرطانها دارد.» بنابراین به نظر میرسد که اگر این نوشیدنیها را در دمای متعادل مصرف کنیم، میتوانیم از خطر بروز این سرطان بر اثر آنها بکاهیم. دیروز هم تحقیق دیگری منتشر شده بود که نشان میداد نوشیدن چای سیاه میتواند خطر مرگ بر اثر بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
اگر تمایل داشتید میتوانید این مطلب را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
سرطان مری صرفاً به خوردن چای و قهوه داغ ربطی ندارد. بلکه مصرف هر نوع نوشیدنی و آشامیدنی داغ و همچنین هر نوع ترشیجاتی که در آن سرکه به کار رفته و به مخاط مری صدمه وارد کند در بلند مدت باعث بروز سرطان مری خواهد شد.
یکی از عوامل مؤثر در بروز سرطان مری ریفلاکس شدید معده در طولانی مدت است.