چه مدت بعد از ابتلا به کرونا می‌توان واکسن یادآور را دریافت کرد؟‌

متخصصان می‌گویند: هر فردی که به‌ تازگی به ویروس کرونا مبتلا شده است باید بین آخرین نوبت ابتلا به این بیماری و نوبت دریافت دز یادآور واکسن خود، فاصله کافی بیاندازد.

چه مدت بعد از ابتلا به کرونا می‌توان واکسن یادآور را دریافت کرد؟‌

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) با به روز رسانی داده‌های خود اعلام کرده است که در ایالات متحده تمام افراد شش ماهه و بزرگتر واجد شرایط دریافت این واکسن به‌روزشده‌ هستند اما هر فردی که به‌ تازگی به این ویروس مبتلا شده باید بین آخرین بار ابتلا به این بیماری و نوبت دریافت واکسن یادآور خود فاصله کافی بگذارد. به‌ ویژه افرادی که در معرض ابتلا به بیماری شدید ناشی از سارس-کوو-۲ (ویروس عامل کووید-۱۹) قرار ندارند باید برای دریافت واکسن یادآور کووید، سه ماه کامل از ابتلای آن‌ها گذشته باشد.

با این حال برخی افراد ممکن است نتوانند این مدت را صبر کنند و این افراد باید در مورد زمان صحیح دریافت واکسن، بعد از ابتلا به بیماری با یک مراقب بهداشت مشورت کنند. هر کسی که در معرض خطر ابتلا به کووید شدید است یا با افرادی زندگی می‌کند که در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید هستند و با آن‌ها تماس نزدیک دارد و کسی که به احتمال زیاد دچار کووید می‌شود، باید در مورد بهترین زمان دریافت دز یادآور با پزشک خود مشورت کند.

بنابر گزارش ایندیپندنت، مراقبان بهداشتی ممکن است موقع کمک به افراد برای تصمیم‌گیری در مورد زمان دریافت واکسن بعد از ابتلا، چگونگی تاثیر فعلی کووید بر افراد اطراف او را در نظر بگیرند، مثلا تعداد دفعاتی که این ویروس باعث بستری شدن شده است.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده، آلودگی به کووید به این معنا نیست که دوباره به این ویروس مبتلا نمی‌شوید. این مرکز می‌گوید:‌ افرادی که مبتلا به کووید شدند و بعد از آن تصمیم گرفتند واکسن به‌روز دریافت نکنند، نسبت به آن‌هایی که بعد از بهبودی از این ویروس واکسینه شده‌اند، بیشتر احتمال دارد بعد از بهبودی دوباره به این ویروس مبتلا شوند.

این واکسن به همه افراد (نه فقط سالخوردگان، افراد مبتلا به نقص ایمنی و سایر افراد در معرض خطر بالا) کمک می‌کند تا احتمال پیامدهای منفی مانند بستری در بیمارستان و مرگ ناشی از ویروس در آن‌ها کاهش یابد. بر اساس پژوهش‌های منتشر شده در دسامبر سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) در نشریه «نظارت ضدمیکروبی و همه‌گیرشناسی مراقبت‌های بهداشتی» (Antimicrobial Stewardship & Healthcare Epidemiology) این واکسن ممکن است در برابر کووید طولانی‌مدت نیز از بدن محافظت کند.

هرچند برخی سیاستمداران در آمریکا به‌ تازگی گفته‌اند که واکسن کووید ممکن است کاملا ایمن نباشد اما بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های این کشور، هیچ مدرکی برای تایید این نظریه وجود ندارد.

متخصصان همواره تاکید دارند که به‌روز نگه داشتن تمام واکسن‌ها از جمله واکسن به‌روزشده کووید برای جلوگیری از پیامد تاخیر در مراقبت‌های بهداشتی ناشی از «ابتلای سه‌گانه» که ممکن است در صورت افزایش همزمان موارد ابتلا به کووید، آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) رخ دهد به ایالات متحده آمریکا کمک می‌کند. این کشور در طول ماه‌های سرد سال به ویژه بعد از همه گیری کرونا با حجم بالای موارد ابتلا به این سه عفونت تنفسی مواجه بوده است.

متخصصان آمریکایی هشدار می‌دهند: در صورت بروز این اتفاق، ممکن است بیمارستان‌ها و سایر مراکز مراقبت‌های بهداشتی این کشور به‌ قدری از مبتلایان به ویروس‌های تنفسی انباشته شوند که ارائه مراقبت‌های پیشگیرانه معمول مانند غربالگری سرطان به اجبار به تعویق بیفتد.

منبع: ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید