جزئیات صدور مجوز ایجاد مدارس غیردولتی «مسجد محور»

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فرآیند اصلاح موادی از قانون سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ماده‌ای را به تصویب رساندند که بر اساس آن وزارت آموزش و پرورش می‌تواند مجوز ایجاد «مدارس مسجد محور» را صادر کند.

جزئیات صدور مجوز ایجاد مدارس غیردولتی «مسجد محور»

مشخصا این بند تصریح دارد که «وزارت آموزش و پرورش مکلف است به درخواست اشخاص حقیقی و حقوقی که متقاضی ایجاد مدرسه و یا مرکز آموزشی و پرورشی غیردولتی به عنوان بخشی از یک مسجد هستند، مشروط به موافقت هیئت امنای مسجد رسیدگی کرده و ضمن رعایت ضوابط فنی برای ساختمان مسجد و یا ساختمان منظور شده از سوی متقاضی، مجوز ایجاد مدرسه مسجد محور و یا مرکز آموزش و پرورشی مسجد محور را به متقاضی مربوطه بدهد» و ضوابط اجرایی این ماده به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد، ظرف مدت ۳ ماه از ابلاغ این قانون به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش می‌رسد.

بر این اساس در صورت تایید این مواد از سوی شورای نگهبان و تغییر قانون مدارس غیردولتی، مستقیما هیات امنای مساجد به عنوان شخص حقوقی و یا اشخاص حقیقی دیگر با اجاره فضایی که مالکیت آن به نام مسجد است، می‌توانند از سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی برای ایجاد مدارس غیردولتی مجوز دریافت کنند.

در این ماده مشخصا درج شده است که صدور این مجوز منوط به رعایت ضوابط فنی برای ساختمان مسجد و یا ساختمان منظور شده از سوی متقاضی است و از سوی دیگر ضوابط اجرایی این ماده به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد، ظرف مدت ۳ ماه از ابلاغ این قانون به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش می‌رسد. با این حال انتشار این خبر با عنوان «ساخت مدارس مسجد محور» شائبه‌هایی مبنی بر نحوه به کار گیری نیروی انسانی در این مدارس و برنامه درسی دانش آموزانی که در این مدارس مشغول به تحصیل خواهند بود ایجاد کرد؛ از جمله آنکه آیا قرار است روحانیون در این مدارس تدریس کنند و یا دانش آموزان محصل در این مدارس مکلف به گذراندن دروس خاص و ویژه و رعایت کردن کردن قوانین خاص هستند یا خیر؟.

مجوز برای فضا‌هایی که بخشی از مسجد هستند صادر می‌شود

در این رابطه احمد محمودزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردوتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه طبق ماده یاد شده قرار است که سازمان مدارس و مراکز غیردولتی از ظرفیت مساجد برای ایجاد مدارس غیردولتی استفاده کند، اظهار کرد: به هیچ وجه قرار نیست در داخل مسجد کلاس درس برگزار شود بلکه مجوز مربوطه برای ایجاد مدارس غیردولتی در فضا‌هایی که بخشی از یک مسجد هستند، صادر می‌شود.

وی توضیح داد: برخی مساجد فضا‌های زیادی دارند که ممکن است از آن‌ها استفاده تجاری کرده، مغازه‌هایی را ایجاد کرده باشند و یا این مغازه‌ها را به افرادی اجاره داده باشند. این مساجد در صورت تمایل می‌توانند از این فضا‌ها برای ایجاد مدرسه غیردولتی استفاده کنند و برای آن از ما مجوز بگیرند.

مدارس مسجد محور باید استاندارد‌های لازم را داشته باشند

به گفته رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردوتی و توسعه مشارکت‌های مردمی، فضا‌های وابسته به مساجد که برای ایجاد مدرسه غیردولتی معرفی می‌شوند باید همه استاندارد‌های مد نظر ما که در سایر مدارس غیردولتی رعایت می‌شود را داشته باشند.

محمودزاده ادامه داد: اگر فرد حقیقی فضای وابسته به یک مسجد را اجاره کند و درخواست مجوز ایجاد مدرسه غیردولتی مسجد محور را به ما دهد، مجوز این مدرسه به نام خود آن شخص حقیقی می‌خورد، اما هیات امنای مساجد نیز می‌توانند مستقیما از ما مجوز حقوقی دریافت کنند و در بخشی از فضای وابسته به مسجد، یک مدرسه غیردولتی ایجاد کنند.

دانش آموزان در این مدارس تحت تعالیم ویژه‌ای قرار می‌گیرند؟

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه از آنجا که این مدارس وابسته به مساجد هستند آیا دانش آموزان در این مدارس تحت تعالیم ویژه‌ای قرار می‌گیرند؟، تاکید کرد: آموزش و پرورش دانش آموزان در این مدارس با سایر مدارس غیردولتی فرقی ندارد. استاندارد‌های ما در همه فضا‌ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان یکی است.

محمودزاده تاکید کرد: ما برای نیرو انسانی، فضا و برنامه درسی مدارس غیردولتی استاندارد داریم، از این رو فرقی ندارد مدرسه غیردولتی در کنار مسجد، دانشگاه، پادگان و یا کارخانه باشد. استاندارد همه این مدارس با هم یکی است و با هم هیچ فرقی ندارند. همچنین برنامه درسی مدارس مسجد محور نیز زیر نظر وزارت آموزش و پرورش خواهد بود.

روحانیون در مدارس «مسجد محور» تدریس خواهند داشت؟

وی در پاسخ به اینکه آیا در این مدارس معلمان خاص و یا روحانیون تدریس خواهند داشت؟، با ذکر مثال عنوان کرد: برای مثال مگر همه معلمان مدرسه غیردولتی که در کنار کارخانه است، مهندس هستند؟. هر کسی متناسب با رشته خود در این مدارس تدریس می‌کند. بله، احتمال دارد که یک عالم و روحانی برای تدریس کتب دینی، قرآن یا هدیه‌های آسمانی و یا مباحث پرورشی یک مدرسه‌ای که در کنار مسجد است، درخواست تدریس دهد. اما آیا این عالم فیزیک هم بلد است؟. خیر. وقتی چنین فردی برای تدریس در این مدارس مراجعه کند ما ابتدا رشته و صلاحیت او را بررسی می‌کنیم و بعد اجازه می‌دهیم تدریس داشه باشد یا خیر.

در حال حاضر موسسان برخی مدارس غیردولتی روحانی هستند

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردوتی و توسعه مشارکت‌های مردمی، در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر معلم روحانی در مدارس غیر دولتی داریم؟، بیان کرد: بله. ما حتی موسس مدرسه غیردولتی داریم که روحانی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه آیا سازمان مدارس غیردولتی پیش از مصوبه اخیر مجلس، مدرسه مسجد محور داشته است؟، گفت: تا کنون به صورت غیر رسمی بعضا مدارس مسجد محور فعالیت می‌کردند، اما ما تا کنون به هیچ مدرسه مسجد محوری مجوز نداده‌ایم و در صورت تایید شورای نگهبان و تغییر قانون سازمان مدارس غیردولتی، از این پس می‌توانیم به مدارس مسجد محور مجوز دهیم.

به گفته محمودزاده، معلمان مدارس غیردولتی باید دارای مدرک لیسانس به بالا باشند و از طریق گزینش باید صلاحیت عمومی آن‌ها مورد تایید قرار گیرد. همچنین رشته تحصیلی آن‌ها باید مرتبط با دوره تحصیلی که می‌خواهند در آن آموزش دهند، باشد. همچنین معلمان مدارس غیردولتی متناسب با قرارداد‌هایی که با مدارس می‌بندند ممکن است حقوق ۱۲ ماهه داشته باشند و در سه ماه تعطیلی تابستانه مدارس نیز حقوق دریافت کنند.

وی درباره احراز صلاحیت معلمان مدارس غیردولتی توضیح داد: مدت بررسی صلاحیت عمومی معلمان مدارس غیردولتی را از ۱۵ روز به ۴ ماه تبدیل کردیم تا شایستگی این معلمان به درستی احراز شود. پس از آن نیز این معلمان باید تحت آموزش‌های ویژه معلمی از سوی ما قرار گیرند تا آماده شوند و نهایتا کارت صلاحیت حرفه‌ای معلمی را دریافت کنند. از امسال دوره ویژه صلاحیت حرفه‌ای معلمان مدارس غیردولتی آغاز شده است، تا سه سال آینده که یک سال آن در حال گذر است، به همه معلمان مدارس غیردولتی کارت صلاحیت معلمی خواهیم داد و فقط در صورتی که معلمان مدارس غیر دولتی این کارت را داشته باشند اجازه ورود به مدارس غیردولتی را دارند.

منبع: فرارو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    مقصودشان همان مکتب خانه قدیم است یا مانند مهدهای قرآنی بیشتر بچه هارا از دین زده می کنند؟

  • ناشناس
    0

    آقا این خبرها چیه پخش میکنید من با اصل این خبر تاسفبار مشکلی ندارم مشکلم اینه که شما چرا این خبر است را منتشر می کنید؟