دلایل و راه های مقابله با آلرژی بهاره چیست؟
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: توصیه میشود برای مقابله با آلرژی بهاره با بستن پنجره اتاق به ویژه در هنگام خواب و استراحت یا با بستن شیشه خودرو تماس با گردهها کاهش داده شود.
مصطفی معین ضمن اشاره به اینکه بهار فصل شکوفایی درختان و گیاهان و گردهافشانی آنها است و آلرژیهای بهاره نیز به دلیل تماس بینی و راههای هوایی با گردههای گیاهان رخ میدهد، گفت: علائم آلرژی بهاره که بیشتر در بینی ظاهر میشود شامل عطسه، خارش، گرفتگی و یا آبریزش در بینی است که با شدتهای مختلف در بیماران بروز پیدا میکند و کیفیت زندگی بیمار و خانوادهاش را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه بهترین راه برخورد با آلرژیهای فصل بهار پیشگیری از بروز آنهاست، ادامه داد: بهتر است بیماران قبل از آغاز فصل بهار، شکوفه دادن درختان و گردهافشانی با نظر پزشک معالج آموزش پیشگری ببینند و توصیه میشود با بستن پنجره اتاق به ویژه در هنگام خواب و استراحت یا با بستن شیشه خودرو تماس با گردهها را کاهش داده و در هنگام وزیدن باد و طوفان کمتر در فضای باز بروند یا ورزش کنند و با زدن ماسک در فضای باز از نفوذ گردهها به بینی و راههای هوایی تا حدودی جلوگیری کنند، همچنین مبتلایان میتوانند با تجویز پزشک معالج از داروهای ضدحساسیت مناسب نظیر آنتیهیستامین و یا داروهای ضد احتقان بینی و یا اسپری ضد آسم استفاده کنند.
این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی افزود: هرچند آلرژیها با ایجاد التهاب در بینی و راههای هوایی ریه و یا در سایر اندامهای بدن همراهند، ولی همراه با تب نیستند، مگر اینکه بیمار به طور همزمان درگیر عفونتهایی مثل: سینوزیت، گلودرد عفونی و یا سرماخوردگی شود، ممکن است این بیماریها به آلرژی اضافه و باعث تب شود.
استاد پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه به طور کلی، آلرژیها انواع مختلفی دارند و علائم آلرژیها در اندامهای مختلف متفاوت است، بیان کرد: این عارضه در پوست سبب خارش، خشکی، کهیر یا کهیر غولآسا (آنژیوادم) و اگزما، در دستگاه گوارش موجب تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست و دلپیچه، در دستگاه عصبی سبب سردرد و حالت گیجی، در دستگاه ادراری با سوزش و یا مشکل دفع و در دستگاه تنفس با خسخس، تنگینفس و سرفه بروز پیدا میکند.
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران عنوان کرد: شدیدترین و خطرناکترین نوع آلرژی آنافیلاکسی است که به علت غذا یا داروی خاص یا نیش زنبور... باعث علائم آلرژی در بسیاری از اندامهای مختلف بدن میشود و برای مثال در پوست کهیر، قرمزی و خارش، در دستگاه گردش خون کاهش فشارخون و شوک، در دستگاه تنفس تنگی نفس و خفگی و در دستگاه گوارش دلپیچه، اسهال و استفراغ را ایجاد میکند.
این پزشک فوق تخصص ضمن بیان اینکه بروز این عارضه علل بسیاری دارد و زمینه خانوادگی و ارثی در ایجاد آلرژیها نقش دارند، توضیح داد: مبتلایان به این عارضه در برخورد با برخی عوامل محیطی واکنش میدهند که ازجمله این عوامل میتوان به گردههای گل و گیاه، برخی مواد غذایی یا دارویی، برخی فلزها، مواد شیمیایی و آلایندههای هوا، برخی قارچها و میکروبها یا ویروسها و انگلها، برخی حشرات و یا مایتها (هیره)، حیوانات خون گرم (دام، سگ، گربه، موش و خرگوش...) اشاره کرد که تماس مکرر یا نزدیک به آنها بروز نشانهها و علائم آلرژی را به دنبال دارد.