خبرفوری بررسی میکند
جنون زیبایی در ایران / مصرف لوازم آرایشی در ایران چقدر است؟
مصرف لوازم آرایش در ایران حکایت بحرانهایی است که میخواهد با جنون زیبایی خود را پنهان کند. خبرفوری در برنامه "پرسش" به این موضوع پرداخته است.
هستند بسیاری که باور دارند اساسا زنان جامعه ایرانی بیشتر از آنچه معمول است آرایش میکنند. این باور البته که در چند سال گذشته یک تغییر مهم داشته و حالا همانها معتقدند که میزان مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی میان «زنان و مردان» ایرانی بیشتر از میانگینهای جهانی است. اما مگر میانگین مصرف این لوازم در دنیا چقدر است؟ مهمتر اینکه سالانه چقدر لوازم آرایشی به ایران وارد میشود و ایران در جدول مصرف این لوازم در کجا قرار دارد؟
سهم 80 درصدی قاچاق!
نگاهی به آمارهای رسمی موجود تقریبا هیچ نتیجه مشخصی ندارد. دلیل آن هم حجم بالای لوازم آرایشی تقلبی در بازار ایران است. به عنوان مثال یداله سهرابی، عضو وقت هیات مدیره انجمن داروسازان ایران دو سال پیش ادعا کرده بود که «۸۰ درصد محصولات آرایشی و بهداشتی جزو کالاهای قاچاق یا تقلبی و زیرپلهای هستند.» یک فقره آمار غیر رسمی دیگر نشان میدهد که در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۰ درصد از این بازار را قاچاق تشکیل میدهد و این درصد غیررسمی در حالی عنوان شده است که بدانیم واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از سال 1397 اساسا ممنوع شده است. سهم تولیدات و قاچاق موجود در این حوزه یک نکته مهم دارد و آن هم اینکه تولیدات داخلی عمدتا شامل کرمهای مرطوبکننده، شامپوها و محصولات پایهای است، درحالیکه بخش عمدهای از محصولات تخصصی مانند رژ لب، سایه چشم، کرمهای ضدچروک و آبرسان به صورت وارداتی (یا همان قاچاق) تامین میشوند. نکته دیگر در رابطه با قاچاق این محصولات این است که از همان سال 97 یعنی سال ممنوعیت واردات لوازم آرایشی سهم قاچاق این لوازم از 1.5 میلیارد دلار به 2.1 میلیارد در سال رسیده است. یک نمونه آماری دیگر هر چند قدیمی از سوی یورومونیتور نشان میدهد کل مصرف فرآوردههای آرایشی در خاورمیانه در سال 2008 در حدود 7.2 میلیارد دلار بوده است و در میان کشورهای منطقه ایران با 2.1 میلیارد دلار با فاصله کمی از عربستان ( 2.2 میلیارد دلار) در رده دوم منطقه و هفتم دنیا قرار دارد. همین گزارش در همان سال البته پیشبینی کرده است که رشد سالیانه مصرف در عربستان 11 و در ایران 12 درصد تخمین زده میشود.
کاهش سن آرایش در ایران
عددهای عجیب و غریب در این حوزه تنها مربوط به سهم قاچاق نیست. اظهارنظرهای مختلفی را میتوان از زبان مسئولان و غیرمسئولانی در این رابطه دید که چندان برای یافتن حقیقت کارگشا نیست. به عنوان مثال این اظهارنظر از سوی یک کارشناسان که مدعی شده است «میانگین سن مصرفکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در جهان ۲۵ سال و در ایران به ۱۴ سال کاهش یافته است.» یا این گفته از سوی رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی که اعلام کرده است «ایرانیها ۵ برابر کشورهای خاورمیانه لوازم آرایشی و بهداشتی میخرند.» البته که این گفته مورد توجه این مسئول قرار گرفته چرا که باور دارد این آمار از نظر توسعه یافتگی اتفاق خوبی است؛ چرا که خرید لوازم مراقبت از پوست، هزینههای درمانی را کاهش میدهد.
در صدر خرید بیکیفیتها!
اما آمارهای جهانی چه میگویند؟ ممنوعیت رسمی واردات لوازم آرایشی رسیدن به واقعیت مصرف این لوازم در ایران را سخت کرده است. اما در میانه گزارشهای رسانههای خارجی هم میتوان به گزارههایی دست یافت. از جمله این گزاره که در بروشور نمایشگاه «بیوتی ورلد میدل ایست» دبی 2024 منتشر و طی آن ادعا شده است که 90 درصد از لوازم آرایشی مورد مصرف در ایران از جنس لوازم «غیر لوکس» (non Luxury) یا همان «ارزان قیمت» است. در یک نمونه دیگر ثبت شده در پایگاه آماری استاتیستا هم میتوان به این گزاره عجیب برخورد؛ اینکه به نوشته این پایگاه ایران در رتبه اول پر مصرفترین کشورهای دنیا از نظر «مصرف مواد آرایشی بیکیفیت» است. اما چه چیزی باعث اقبال اینگونه به کالاهای قاچاق و بیکیفیت شده است؟ یک پژوهش دانشگاهی منتشر شده در سال 1400 به این موضوع میپردازد. هر چند موارد ذکر شده در این پژوهش به نوعی کلی و تکراری به نظر میرسد. به گواه این گزارش مصرف لوازم بیکیفیت فارغ از تغییر باورها و نگرشهای افراد به ضعف تشکیلاتی و نقش نظارتی دولت برمیگردد. اگرچه ممکن است اغراق آمیز به نظر برسد که 90 درصد محصولات آرایشی در ایران به نوعی قاچاق شدهاند اما در فهرست آمارهای گمرک در یک دهه پیش هم فرآوردههای آرایشی و بهداشتی بعد از انواع تلفن و لوازم جانبی در در رتبه دهم اقلام مکشوفه قاچاق قرار داشت. اما چه کسانی از این لوازم آرایشی به قولی «ارزان قیمت» استفاده میکنند؟ این دادهها در پژوهشهای منتشر شده سعی در پاسخ به این پرسش داده است.
عددهایی عجیب از لوازم آرایشی در ایران
- ۸۰ درصد محصولات آرایشی و بهداشتی ایران جزو کالاهای قاچاق یا تقلبی و زیرپلهای هستند.
- ایران دومین کشور مصرفکننده لوازم آرایشی در منطقه و هفتمین کشور در جهان است!
- میانگین سن مصرفکنندگان لوازم آرایشی در جهان ۲۵ سال و در ایران به ۱۴ سال کاهش یافته است.
- ایرانیها ۵ برابر کشورهای خاورمیانه لوازم آرایشی و بهداشتی میخرند.
- 40 درصد زنان ایانی گفتهاند هر روز و در همه ساعتها آرایش دارند!
- 15 درصد از زنان هم اعلام کردهاند در همهجا آرایش میکنند و این در حالی است که تنها یک درصد آنها گفتهاند هیچجا آرایش نمیکنند
- رشد سالانه مصرف فرآوردههای آرایشی در عربستان ۱۱ و در ایران ۱۲ درصد است.
- هر خانواده ایرانی به طور متوسط در سال حدود ۲.۵ درصد از هزینههایش را صرف خرید لوازم آرایشی میکند.
- نسبت هزینه مصرف لوازم آرایشی به هزینه سرانه کل هر فرد خانوار طی 5 سال به میزان ۲۲ درصد افزایش یافته است.
- بیشترین هزینه مصرف لوازم آرایشی متعلق به گروه سنی «۱۹-۲۴» سال است
- دومین رده سنی پرمصرف لوازم آرایشی گروه سنی «۱۵-18» سال است!
- طبق نظرسنجی گالوپ از زنان شاغل بالای ۱۵ سال ایرانی،آنها ۳۰ درصد درآمد ماهانه خود را صرف خرید لوازم آرایشی، بهداشتی میکنند.
گزارش ما را ببینید و شما هم نظر بدهید:
آیا می دانید اگر چند سیم برق که روکش یا غلاف نداشته باشند در صورت برخورد به هم اتصال و اختلال تولید می کنند؟ این تعریف عامیانه بیماری ام- اس است. در این بیماری غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب میبینند. این آسیبدیدگی میتواند در توانایی بخشهایی از سیستم عصبی که مسئول هدایت هستند اختلال ایجاد کند و موجب بروز علائم و عوارض ناگوار جسمانی زیادی شود.
کمک به بیماران ام- اس با طب سنتی اهل بیت علیهم السلام و طب نوین:
عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّ رَجُلاً شَكَا إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَجَعاً يَجِدُهُ فِي جَوْفِهِ فَقَالَ خُذْ شَرْبَةَ عَسَلٍ وَ أَلْقِ فِيهَا ثَلاَثَ حَبَّاتِ شُونِيزٍ أَوْ خَمْساً أَوْ سَبْعاً وَ اِشْرَبْهُ تَبْرَأْ بِإِذْنِ اَللَّهِ فَفَعَلَ ذَلِكَ اَلرَّجُلُ فَبَرَأَ؛
امیرمومنان علی علیه السلام فرمود که مردی نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از درد شکم شکایت کرد، پس فرمود: از عسلی که سه یا پنج یا هفت دانه چارنوشکا یا سیاه دانه دارد؛ مصرف کن که شفا خواهی یافت، پس آن مرد چنین کرد و شفا یافت.
دعائم الإسلام ج۲ ص۱۳۵
بحار الأنوار ج۵۹ ص۷۲
تحقیقات محققان اثبات می کند که ترکیب سیاه دانه (Nigella sativa) و عسل دارای خواص محافظت کننده عصبی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی و بدون عوارض جانبی است که می توانند نامزد احتمالی برای درمان جایگزین بیماری ام- اس در مدل حیوانی و همچنین در انسان باشند. تحقیقات پژوهشگران با عنوان انگلیسی (Honey and Black Seed Synergistically Promote Regeneration of Oligodendrocytes in Cuprizone Intoxicated Quail Brain) در وب سایت ریسرچس لینکس در دسترس بیماران و ملت بزرگوار ایران قرار دارد.
توجه فرمایید که سیاه دانه، شونیز، شونیاز، سُنیز و چارنوشکا هر پنج اسم، به یک معنی هستند و اعراب به آن «حبة البركة» می گویند.
ستایش زیبایی در اسلام:
1- امام صادق عليه السلام: اِنَّ اللّه َ يُحِبُّ الْجَمالَ وَ التَّجْميلَ وَ يَكْرَهُ البُؤْسَ وَ التَّباؤسَ فَاِنَّ اللّه َعَزَّوَجَلَّ اِذا اَنْعَمَ عَلى عَبْدٍ نِعْمَةً اَحَبَّ اَنْ يَرى عَلَيْهِ اَثـَرَها. قيلَ: وَ كَيْفَ ذلِكَ؟ قالَ:يُنَظِّفُ ثَوبَهُ وَ يُطَيِّبُ ريحَهُ وَ يُجَصِّصُ دارَهُ وَ يَكْنِسُ أفْنيَتَهُ حَتّى اِنَّ السِّراجَ قَبْلَمَغيبِ الشَّمْسِ يَنْفِى الْفَقْرَ وَ يَزيدُ فِى الرِّزْقِ؛
امام صادق علیه السلام: خداوند زيبايى و خودآرايى را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بيزار است. هرگاه خداوند به بنده اى نعمتى بدهد، دوست دارد اثر آن را در او ببيند. عرض شد: چگونه؟ فرمودند: لباس تميز بپوشد، خود را خوشبو كند، خانه اش راگچكارى كند، جلوى در حياط خود را جارو كند، حتى روشن كردن چراغ قبل از غروب خورشيد فقر را مى برد و روزى را زياد مى كند. [امالى طوسى، ص 275، ح 526]
2- رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : اطلُبوا الخيرَ عِند حِسانِ الوُجوه. [كنز العمّال : 16795 ، الأمالي للطوسي : 394/870.]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خیر و خوبى را نزد خوب رويان و خوشگل ها بجوييد.
3- عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ بُنْدَارَ وَ غَيْرُهُ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عُبَيْدِ اَللَّهِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ اَلدِّهْقَانِ عَنْ دُرُسْتَ بْنِ أَبِي مَنْصُورٍ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: شُرْبُ اَلسَّوِيقِ بِالزَّيْتِ يُنْبِتُ اَللَّحْمَ وَ يَشُدُّ اَلْعَظْمَ وَ يُرِقُّ اَلْبَشَرَةَ وَ يَزِيدُ فِي اَلْبَاهِ.
عبد اللّه بن مسكان گويد: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مىفرمود:
نوشيدن قاووت با روغن زيتون، گوشت را مىروياند، استخوان را محكم مىسازد، پوست را نازك و رقيق مىكند و قدرت جنسى را افزايش مىدهد.
الکافي ج۶ ص۳۰۶
الوافي ج۱۹ ص۲۷۸
وسائل الشیعة ج۲۵ ص۱۸
الفصول المهمة ج۳ ص۶۵
وب سایت رسمی پادمد دولت ایالات متحده: فواید روغن زیتون بر پوست با عنوان (The Benefits of Olive Oil for Skin Health) در دسترس ملت کبیر ایران زمین قرار دارد.
قرائتی بگه قبول می کنم
واقعا متوجه نمیشم. ما از نژاد آریایی هستیم و همه فلاسفه و جامعهشناسان و اندیشمندان جهان اذعان دارند که ما با اختلاف زیادی باهوشترین و زیباترین نژاد جهان هستیم و همه دنیا به هوش و زیبایی ما حسادت میکنند و آرزو دارند که بتونند جای ما باشند پس چرا مردم ما در مصرف مواد آرایشی انقدر افراط میکنند🤔
خندیدیم !! اعتماد به نفس و غرور بیجا
ایران در رده بندی هوش، تو رتبه 144 جهانه.
بنده که صددرصد با آرایش زن مخالفم، آخ آخ آدم حالش به هم میخوره ازبوی گند وسایل ارایشی.خودفریبی هم حدی داره.
کشور رها شده از اقتصاد تورمی وجوانان نا امید به اشتعال و ازدواج و مسکن و نداشتن امکانات تفریحی و محدودیت حتی دیدن مسابقات ورزشی و ندادن گواهینانه موتورسیکلت و هزاران ارزوی جوانی به علت سرکوب تمایلات و احساسات کم هزینه ترین جلب توجه ظاهری را با آرایش لوازم ارزان و تقلبی ایجاد کرده پس مقصر اول عدم توجه به نیاز داخلی و توجه بیمورد به خاورمیانه طی چند دهه و دوم کلاس نقاشی دوران ابتدایی است که مداد رنگی و مازیک را معرفی کرده و تا پایان عمر رنگها همراه دختران خواهد بود تا افسردگی نگیرند
همه آگهی زدن خودشونو برای فروش
بکشمو و خوشگلم کن بدبختی است که دچار زنان بب ظرفیت و بی شخصیت ایران شده است
دنبال چه چیزهایی هستید لطفا مارا به حواشی نفرستید
این ھمہ پول صرف ارایش میشہ صرف کمک ب محرومین بشودچندنفردیدم آرایش کردن خودشون بنظرم زیباترازآرایش بودندیعنی آرایش بدترشون کردہ بودانشااللہ
به عزیزانی که قصد رفتن به خواستگاری را دارند توصیه می کنم حتما قبل از ساعت ۷ صبح این کار را انجام دهند در این تایم می توانند چهره واقعی کیس مورد نظر را ببینند
اینکه یک خانم متأهل برای دل خودش دوست داشته باشد در خانه آرایش کند حق اوست ولی درصدی از آقایان همسر آرایش نکرده برایشان جذاب تر است بهتر است خانم ها بدانند شوهرشان از کدام دسته می باشد
جامعه ایران از همه لحاظ ازبین رفته
پس اینجا موندی چه کار مگه نه اینکه نابود شده خب تو هم که از اسمت پیداست که از کجایی برگرد برو به همون بیابونها
این آمار دلایل ساختاری و فرهنگی و حکومتی دارد !!!! زیبایی یک محدوده گستره شامل استایل و چهره و رنگ لباس و زیورآلات دارد!!! در خاورمیانه به دلایل فرهنگی و مذهبی تمام موارد دیگر حذف است و فقط چهره مساله اصلی است و این باعث می شود تشدید مسائل مربوط به چهره شامل آرایش غلیظ و جراحی می شود. دومین مساله ، بحران مروجین زیبایی هستند در خاورمیانه به دلیل محدودیت های مدنی و فرهنگی فقط افراد مورد نظر حکومت ها می توانند سلبریتی شوند و سلبریتی بمانند و منزوی نشوند و باعث می شود مرجع مد و زیبایی غربی های سفید پوست شوند که این خود اولین گام برای افزایش مصرف لوازم آرایشی است. سومین مساله عدم اعتماد به نفس در خانم ها است دلیل آن هم باز فرهنگی و مدنی و حکومتی است !!!! وقتی قهرمان زن در خاورمیانه نداریم باید از جایی دیگر قهرمان انتخاب کنیم از سفید پوستان غربی و ..... . به نظر این حقیر توی خانه هر ایرانی حداقل یک سلبریتی زیبا وجود دارد ولی آن سه مساله بالا اجازه نمی دهد دیده شوند اگر به خارج از خاورمیانه پا بگذارید بعد خواهید فهمید که اینجا زنان و مردان واقعا همه سلبریتی هستند. محدودیت زنان و سرکوب آنها را متوقف کنیم
الحمدلله پول برای آرایش غلیظ و بینی عملی و رنگ مو هر هفته ایی و آیفون ۱۲۰ تومنی و... هست و لی فقیر و مفلوکیم !!!! اخلاق و تربیت صفر
بعضی ازخانمهادرخانه هم بایدارایش کنن برای پوشش
با توجه به آزادی کشف حجاب و نیمه برهنگی و نیاز افراد مخالف احکام قرآن به لوازم آرایشی جهت نشان دادن این مخالفت و خودنمایی و فریب دیگران، قطعا این جنون و مصرف لوازم آرایشی افزایش پیدا کرده و ارز بیشتری از جیب مملکت و همسران فریب خورده و نادان این افراد جهت واردات آن مصرف و خارج خواهد شد.
به همه چی جنون روانی می گن،وقتی ...می گه روی آت کاملا باید باز باشه!؟ نباید رو بگیری زن هم دوست داره زیبا دیده بشه
منظورت همون مشاور اصول فرویدی آت هست دیگه؟ همون که همراه قرص شاد گرگی میاد سراغ مردم
در کشور ما بعلت مسائل اقتصادی مردها نمیتوانند ازدواج کنند دخترها و خانمها خیال می کنند ایراد از قیافه آنهاست و با هم مسابقه زیبایی و استفاده از لوازم آرایش میدهند و پولهاشون را به آرایشگاهها و مغازه های لوازم آرایش فروشی میدهند غافل از اینکه پسرها پول ندارند که اونها را بگیرند
بعلت مسائل اقتصادی مردها نمیتوانند ازدواج کنند دخترها و خانمها خیال می کنند ایراد از قیافه آنهاست؟!
یعنی دخترها و خانمها با اینکه در این مملکت زندگی میکنند اما دلیل ناتوانی مردها از ازدواج را نمیفهمند؟ اگه واقعا انقدر نفهم باشند همان بهتر که نسلشان مقطوع و منقرض بشه
خدارحم کنه. در آینده نزدیک لابد باید نتیجه مصرف لوازم آرایش تقلبی بصورت سرطان و هزار جور مشکل دیگه را در بین خانمهای ایرانی شاهد باشیم. واقعا داره به جنون تبدیل میشه. متاسفانه استفاده از اینستاگرام و شبکه های اجتماعی دیگه این وسواس زیبایی را چند برابر کرده.
پیامد گسترش تمدن و فرهنگ و معنویت مدیران انقلاب به یغما رفته!
بحث ازدواج نکردن فقط به بی پولی برنمی گرده این یکیشه اتفاقا بی پولها بیشتر ازدواج می کنن و فرزند آوری دارن ، عامل اصلی اینه که تعهد کم رنگ شده و اعتقادات هم کم شده قبلن ها بخاطر اینکه به گناه نیفتن ازدواج می کردن درضمن خانمها بمانند الان خود رو عرضه نمی کردن وقتی مردی ببینه بدون هیچ گونه قبول مسئولیتی نیازهاش برآورده میشه دنبال ازدواج نمی ره یه سری خانمهای متاهل هم بماند که تعهدی ندارند خلاصه با این وضعیت که در جامعه شاهد هستیم با توجه به وضع موجود اعتماد کردن خیلی سخت شده اونی که قراره شریک زندگیت بشه چه ماجراجویی های داشته و قراره چه بلاهایی سرت ناذل کنه مگر واقعا طرف رو قشنگ بشناسی اونایی که دارا تر هستن از ازدواج فراری تر هستن چون همه چی براشون در دسترسه و ارزش ها عوض شده
همونی که گفتم ولی حیف حذف شد
اگر خانم ها یک مهارت ارزشمند بیاموزند دیگر احساس حقارت نخواهند کرد وآرایش را در حد معمولی انجام خواهند داد